Ahoj, Omlouvám se, že to píšu do této sekce, ale mám problém . U 9T jsem měl slabou baterku, předchozí majitel mně řekl, že tam dával novou. Dal jsem motorku nabíjet přes tu zásuvku na zapalovač. Dnes jsem přišel do garáže a baterka byla nabitá. Zkusil jsem motorku nastartovat a sotva naskočila . Baterka jakoby neměla sílu otočit motorem, chytla asi až na druhý nebo třetí pokus. Podotýkám, že v garáži byla teplota okolo 0. Myslíte, že je to tou baterkou ? Nebo tou teplotou ? Nebo to muže být i jiný problém ? Omlouvám se za krkolomný popis, ale motorku mám týden a nevím, jestli je to normální, nebo ne a nevím jak to popsat. Děkuji za odpověď.
Opravdu je nová? originál baterku poznáš, že má takovou světle šedou barvu. Nicméně ikdyby byla nová, tak se v ní mohly zhroutit články. Takže ti asi nezbyde než koupit novou a znova zkusit (baterka je stejná jako do kterékoliv 1200). Teda výměna baterky na R9T není žádný požitek. Ale mě originálka taky dosluhuje, takže asi přišel jejich čas.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
řekl mně, že je nová, neměl jsem důvod nevěřit . Když jsem viděl co je to za oser tu baterku vyndat, tak jsem radši zainvestoval do nabíječky, abych ji nemusel vytahovat. bohužel ten týden to stálo v garáži, která není vytápěná. Možná jí to dorazilo ...
řekl mně, že je nová, neměl jsem důvod nevěřit . Když jsem viděl co je to za oser tu baterku vyndat, tak jsem radši zainvestoval do nabíječky, abych ji nemusel vytahovat. bohužel ten týden to stálo v garáži, která není vytápěná. Možná jí to dorazilo ...
Kolik to ma najeto? 10000km? Starter netreba cistit. Ja ty starty prisuzujunte zime. A jeste otazka nabijis to pres zasuvku originalni nabijeckou nebo nabijeckou na can bus?
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Tak ještě počkej než začneš kupovat a vyměňovat baterku. Dneska jsem se do toho pustil a dal úplně novou(Nebylo to takový horor, jak jsem očekával) a najntíčko s novou startovalo stejně tak ztěžka. Takže jak říká servisák, bude to těmi nízkými teplotami (já startoval při 7°C)
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
ale to ti v návodu neřeknou, na to si musíš přijít
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Rosta64 napsal:
Ahoj, 9T mi startuje furt stejně, bez ohledu na teploty : první dvě otáčky motoru, jako bych jej snad přemlouval a pak normálně chytne
Přesně tak mi startuje i TripleBlack, nová baterka ani promazání startéru nepomohlo, kolegův Triple to nedělá, točí krásně rychle.
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
Čau, dneska jsem si byl pro motorku v servisu . Řekl, že ta baterka je dobrá a že je tohle v pořádku. Co ho ale zarazilo, bylo to, že na jednom válci byly svíčky úplně černé. Když potom dělal synchronizaci, tak ten jeden válec byl prý totálně rozhozenej . Chci se zeptat jestli je tohle normální ? Může se stát, že se to takhle rozhodí ? a nebude to do budoucna problém ? nevím jak dlouho s tím předchozí majitel v tomhle stavu jezdil ,tak mám strach ..
Čau, dneska jsem si byl pro motorku v servisu . Řekl, že ta baterka je dobrá a že je tohle v pořádku. Co ho ale zarazilo, bylo to, že na jednom válci byly svíčky úplně černé. Když potom dělal synchronizaci, tak ten jeden válec byl prý totálně rozhozenej . Chci se zeptat jestli je tohle normální ? Může se stát, že se to takhle rozhodí ? a nebude to do budoucna problém ? nevím jak dlouho s tím předchozí majitel v tomhle stavu jezdil ,tak mám strach ..
Tož mně to na Exide startuje taky na prd. Baterka vypadá OK, po otočení kíčku to padne na polovinu. A start? Darmo mluvit. Baterka mám zimu v sklepě v suchu, 3x jsem ji dobíjel. Přes sezónu ji mám na udržovačce. https://drive.goo...sp=sharing
Upravil Dedkoid dne 27.02.2021 09:08