Nemyslím přesně, je mi jasný, že ta motorka bude otloukánek tak ji není potřeba dělat do detailu. Ale udělat dvoubarevnou nádrž problém není a pak si koupíš pár polepů a je to.
Eman_ napsal:
Nechal bych bilou nebo jak radi Pavel.....apropo to hranaty svetlo vypada hrozne,dej tam kulaty jinak ta motorka nebude nikdy hezka........
Kup novy na Jawu. Stoji par korun a bude to pekny. Nekde v inzerci jsem videl i tu klasickou kapotu na kulaty svetlo od Jawy. Je to docela dost podobny originalu co byl na motorce co jel Gaston- Dakar
Krátkou podsedlovku jsem nesehnal a navíc jsem zjistil,že ta moje je stejně křivá takže přišla na řadu flexa a svářečka.Co se týče přestavby přední vidlice tak v mém případě bylo třeba proklepat nádrž kvůli rejdu.Dorazy jsem vyřešil gumovýma špalíkama přímo do rámu.Sedlo jsem zkrátil ze starý Hondy.Vymyslet uchycení bylo taky trochu problém,ale asi jsem spokojenej.
Co se týče světla tak na zdejší radu mám objednaný z Jawy 639 se štítkem tak jsem zvědavej jak to bude vypadat.
Trochu jsem pokročil.Motor běží.Už jsem i objel barák.Cáknul jsem to zkusmo do tý červený.Finál bude asi tmavější.Taky laboruju s tím kulatým světlem-
Dotaz!-z kontrolního šroubu na převodovce by měl při mírném náklonu být vidět olej že?Finální převod je po vyšroubování plnej,je to správně?
Jak je to s tím převodovým olejem?????
Co se týče barvy tak bílá se mi do terénu zdá krajně nevhodná.Oranžový se to zdá na fotce,ale píšu že to bude tmavší.Taková Carmen.
Nemám ambice napodobovat originál.
V zadním převodu je cca0,2L oleja-po vrchní otvor a v převodovce 0,8L ale nejsu si jistej jestli taky po otvor,nebo lehce pod. Myslím ale že taky po otvor. Liju tam normální 85w90 GL5,ale teďka v zimě mě šlo trochu hůř řadit,tak asi příště vyzkuším nějakou tu 75W140. Měním to zaráz s olejem v motoru-ten litr oleja mě nezruinuje a bývá dost špinavej...
Michal21 napsal:
sorry, uplne jsem prehlidl zes tu neco psal. Pokracuje to pomalu. naposledy jsem shanel cloveka kterej mi udela ventily a voditka. co by to ale bylo za renovaci kdybych si to neudelal sam ze. vsechno pripraveny, dokonce mi asi zitra prijdou od jezka novy voditka. Ted jsem v rusku a jak jsem se vcera dozvedel, tak asi jeste chvili budu. Jinak elektrika je hotova a po nasazeni hlav se muze zacit testovat...
Už jsi z Ruska doma?Jestli jo tak jak to pokračuje?