mara napsal:
kolik ta sranda stojí, jde to na dvanáctce nějak repásnout? Třeba vyměnit misky s jehličkama, nebo má ty křížky už totálně rozmlácený?
musí se vyměnit celá hřídel.Na 12ce už to prej nejde zvlášť.
Budu mít starší za 5tis. Novej stojí 13 a na to teď fakt nemám
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mr GS napsal:
mimochodem...to asi ještě nevíte,že můj kardan je po smrti
Takže nejsem blázen a to co jsem slyšel,bylo to,co říkal Tonda
Takže nedožitejch 77tis
Petře, dělal jsem jich už tolik, že jsem si byl na 99,9% jistej - přesně tyhle příznaky co jsi měl ty - vibrace ve stupačkách při deceleraci a kovové zvuky (to, jak kardanka chytá o kyvku). Dneska jsem ti ho odpoledne poslal k Milanovi (je jako novej - byl z bouračky která neměla moc najeto).
Emilio - nechal jsem přelisovat křížky jak na 1150GS, tak i na 1200GS v Bíteši v Kardancentru - přelisovat to jde, když jsou zdravý oka (tzn. musí se to podchytit včas). Je problém ve vyvážení - neumí to ani v Bíteši ani ve Zlíně. Zrovna na té 1150 to v určitých otáčkách vibrovalo do stupaček po přelisování jako prase. Nakonec se sehnal jinej jetej, zdravej kardan. U té 1200 to na jednom kardanu "trefili" a bez vibrací funguje dodnes. Ale přišel jsem na tu vůli včas, když opravdu byla nepatrná a oka netknuté - ani za jízdy se to neprojevovalo. Až při demontáži při výměně spojky jsem na to přišel - vždy to kontroluji. A na další 1200 byl po přelisování zase "vibrovací", nevyvážený. Majitel si koupil nový, vyměnil jsem mu ho a ten přelisovaný vozí na "výlety" na východ jako nouzovku.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Takže to Petr stihne do víkendu mít v cajku tak to je dobrý,jinak by se nám tam na tý lehký koze smál a jezdil s jednou rukou v nose.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Ano tu firmu znám, byla jednou z těch, které jsem obvolával.Přelisovat křížky není problém pro žádnou firmu, která se tím zabývá. Uděláš to s trochou šikovnosti i doma v dílně. Problém je pro ně vyvážení. Kardan má na obou koncích uchycení na drážkové hřídele a s tím se nikdo nechtěl zaobírat. V počtu kusů např. pro mě tak cca 10ks zničených kardanů za rok a z toho cca tak 1-2 kusy u kterých by mělo smysl křížky přelisovat (zbytek už je vždy tak rozšmelcovanej, že není co přelisovávat) to bylo pro všechny firmy do kterých jsem volal nezajímavé.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Tak se dobře podivej,čí je. Je fakt moc pěkná.Ložiska v zadku nový,tlumič a pružina,bez posilovače.Kilometry jsou taky poctivý.
Když je hlad,je i husa dobrá.
Dneska v noci se mi nějakej dobytek pokoušel vycucnout naftu ze Skanči.Naštěstí jsem byl včera línej a nenatankoval jsem.Parkuju doma před barákem pod lampou.Zamknutý víčko bylo odemčený a u zadního kola flek,jak se to pokoušeli natáhnout.Naštěstí tam bylo jen 200 litrů a nádrže jsou nízko,tak se jim to nepodařilo natáhnout přes hranu.Sekat pazoury.
Když je hlad,je i husa dobrá.
Nám asi před rokem před firmou někdo vrtnul plastovou nádrž u fábie tak sme tam dali vrut s velkym stoupáním obalenej vulkanizační páskou a jesli fábie lízingovce neshořela tak jezdí dodnes
Me pred chalupou z Medveda vypustnym sroubem.Musel jsem tam nalet 60 litru aby se to vubec dostalo k pumpe. A byl to dobrak soused a jeho kamarad nefachcenko. Kur*y.
R 1200 GS Adventure Ps: Jsem spokojen s tím co mám ale pokrok nezastavím.
servisak napsal:
tohle je křížek u převodovky a zadní už má vakl taky.. Měl to akorát
Je možný,že ten zadní mohl dělat tu vůli při tom řazení? (ty pekelný zvuky) Jestli jo,tak tímhle by se to mohlo taky spravit,ne?
...nebo to je někde v tom koncovým převodu a bude to dělat stejně dál?
TOLI napsal:
Takže to Petr stihne do víkendu mít v cajku tak to je dobrý,jinak by se nám tam na tý lehký koze smál a jezdil s jednou rukou v nose.
No...já jen doufám,že tam nedopadnu pro změnu,jak Zetor na vyjížďce
No to doufám taky ale ty naše plastom.rdky se aspoň ohnou a zase vrátí zpátky narozdíl od poctivý kovářský práce která se ohne a už jí nenarovnáš