Vyrovnávací nádobka spojky se mi najednou naplnila kapalinou (co vím, vždycky byla suchá). Manuál je v tomhle směru pozoruhodně neurčitý, ale mám pocit, že jsem někde slyšel nebo četl, že vzestup hladiny kapaliny signalizuje problém. Je to tak, nebo jen zbytečně panikařím?
Tím okýnkem není moc vidět. To, že jsi ji měl vždy prázdnou může taky být tím, že jsi ji měl vždy plnou a nebyla vidět bublinka co signalizuje hladinu. A ted ti ubyla kapalina a už je vidět hladina. Není to třeba tak? Každopádně bych to sledoval, jestli se něco neděje. Sleduj i stav čistoty kapaliny.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Ted koukám, že máš 1200. Já to automaticky píšu jak na 1150. Ty tam máš tu průsvitnou nádobku? Myslím si že na ní je nim a max. Je to v toleranci?
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
cerv napsal:
Vyrovnávací nádobka spojky se mi najednou naplnila kapalinou (co vím, vždycky byla suchá). Manuál je v tomhle směru pozoruhodně neurčitý, ale mám pocit, že jsem někde slyšel nebo četl, že vzestup hladiny kapaliny signalizuje problém. Je to tak, nebo jen zbytečně panikařím?
A nebyl jsi náhodou na servisu? Že by ti kapalinu doplnili.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Navíc mám opravdu silný pocit, že jsem to někde od někoho důvěryhodného slyšel. Vím i od koho, ale nechci ho jmenovat pro případ, že by se to ukázalo jako volovina a zmatení z mý strany – abych ho zbytečně nediskreditoval
To kdybych věděl... Buď to bylo vždycky úplně plný nebo úplně prázdný. Z místa řidiče jsem hladinu kapaliny v nádobce nikdy neviděl, ale to by teoreticky mohlo bejt i tím, že je kapalina čirá a bylo to plné po okraj. Zejtra zavolám do servisu a přeptám se. Nestane se nic horšího, než že budu za vola
Jestli je ta kapalina cira tak ti to zrejme nekdo naplnil brzdovou kapalinou,spravne by mela byt spojka plnena olejem Vitamol,ma modrou barvu a nemeni se.
Jen pro pořádek, až na tohle vlákno někdy narazí někdo, kdo taky četl manuál volal jsem do servisu a všechno je správně – kromě toho manuálu
Skutečně je to tak, že hydraulický okruh se z výroby plní až po okraj nádobky, takže hladina „není vidět“.
Což nás přivádí k jinému zajímavému bodu, a to je kvalita návodu k obsluze. Několik zjevných nesmyslů jsem při jeho četbě identifikoval sám, příliš pochvalně se o něm nevyjadřoval ani ten člověk ze servisu, kterému jsem volal.
Je moc chtít k motorce za čtyři sta papouchů manuál bez věcných chyb (když už to nejde bez těch jazykových)?
Jen řečnická otázka, zase bychom skončili u oblíbeného tématu „prakticky generálního dovozce motocyklů BMW“*pissed*
Upravil cerv dne 16.06.2008 11:08
zdar,
toz kluci, ja mam meneny spojkovy valecek vcetne kapaliny, puvodne jsem mel kapalinu do 3/4 nadobky a byla takova nacervenala, mela 2 roky . ted po vymene jak se pise, je takova s modrym nadechem a urcite je ridci, vic v nadobce sploucha je taky nalita do 3/4 objemu nadobky jinak alespon ja mam nadobky pekne prusvitne a obsah spojky, brzky, casto preventivne kontroluju soucasne s olejem pres bocni okynko v motoru! hlaska ze tam nekdo nikdy nic nemel a "spojkoval" byla docela dobraaa
jinak bojkovice zdravi do pitina (cechi) svet je maly
zdravím pánové,
mám 12gs asi tři měsíce (2005 - 25000)podle Vašeho webku jsem vyměnil brzdovku,olej v motoru, převodovce i v kardanu - vše dle vašich "instrukcí" a zkušeností ......... a světe div se ještě to jezdí...
ted jsem přišel ke spojce .... kde se dá sehnat "vitamol??? jenom mi neříkejte že v Praze
Díky