Nazdar kolegové,
chci se zeptat jak dlouho jste čekali na objednanou 12 2008? Sem dost nakrklej,
protože sem začátkem března objednával GSA / ne v České republice , kde nežiju/
a dnes 9 týden od objednání stále nic. Nic mimořádného sem si na ní neobjednal, jen pár věcí z doplňkové výbavy a krátkou jedničku. Jak dlouhou dobu jste kdo čekali na dodání nového GS? Dobře, u auta s X modifikacema, potahama, barvou a X doplňkama to dovedu pochopit, ale u moto co má jeden typ motoru a všehovšudy 2 barvy se mi to zdá úchylný. I blbá Honda by byla do 3 dnú, ale je to nekvalitní šmejd již od pohledu a to sem byl kdysi zapřísáhlý Hondista, ale to čekání je fakt otravný. Dík
No já jsem objednal GS 08 začátkem dubna a měl jsem ho slíbený minulý týden, ale vypadá to, že příští pro něj pojedu, tzn. 1,5 měsíce. Něco sem si přiobjednal (vyhřejvání gripů atp.). Nicméně nemám to v Autecu, ale přes motoshop z německa (výhodnější cena).
No já jsem čekal minulý rok v Autecu na 07 75dní! To jsem ji objednával hned začátkem ledna. Něco tak hrozného jsem dlouho nezažil. Bavili se se mnou pouze, když jsem ji objednával, jak jsem složil zálohu tak dělali, že mě neznají. Nezvedali telefony, zapírali se, no hrůza děs!
Adviku, koukám že to je normálka u BMW. Já momentálně čekám 72 den a přesně jak u Tebe.Taky jen sliby, nic neví, slíbí že prověří a odpověd žádná. Do dnešního dne se neví nic, urguji, ale relevantní odezva žádná. Celkem mi to kazí náladu, přestože mám i jinou moto, tak mohu jezdit, ale rozhodně to neťěší a radostné očekávání na BMW se pomalu, ale jistě vytrácí. Doufám jen, že mě Báwo v budoucnu nadchne a na tenhle nepříjemný začátek soužití zapomenu.
A to již v únoru jsem se pro jistotu objednal na 1. garanci, protože čekací doba na servis je v Autecu 2 měsíce. Když jsem ji tedy v dubnu přivezl, tak jsem měl na najetí 1000km 14dní do servisu. Nedovedu si přestavit co bych dělal s novou motorkou 2 měsíce kdyby přišla dřív. To je prostě hrůza, nechápu to jednání v Autecu. Ani mě na to neupozornili, ještě, že mě to poradil kamarád co si ji kupoval v 2006. Ten bohužel čekal a čekal na motorku a pak na garanci. Když koupím novou motorku, tak bych si představoval nějaký lepší přístup, alespoň na tu první garanci. Bylo to docela obtížné objednat se na servis, když ani nevíte kdy přesně přijde.
Wing napsal:
Adviku, koukám že to je normálka u BMW. Já momentálně čekám 72 den a přesně jak u Tebe.Taky jen sliby, nic neví, slíbí že prověří a odpověd žádná. Do dnešního dne se neví nic, urguji, ale relevantní odezva žádná. Celkem mi to kazí náladu, přestože mám i jinou moto, tak mohu jezdit, ale rozhodně to neťěší a radostné očekávání na BMW se pomalu, ale jistě vytrácí. Doufám jen, že mě Báwo v budoucnu nadchne a na tenhle nepříjemný začátek soužití zapomenu.
Můžu říci, že mě motorka totálně nadchla a to čekání se vyplatilo. Tak čekej a užívej si tu radost. Motorka je skvělá, a za rodiče a lékaře nemůže.
Bylo by dobry, kdyby melo BMW v CR vyrazne vic dealeru, aby si konkurovali a prali se o zakazniky.
Takhle je to strasny.
Co to pro ne je prodat motorku za 400tis., kdyz vyrazne castejs prodaj auto za 2 mega.
Akorat bohuzel nedokazou pochopit, co koupi motorky za 400tis predchazi.
...hromada prace, hromada motorek, vsechny dosavadni motorky vetsinou vyrazne levnejsi, probdeny noci s oblibenou nocni murou - fakt mam dat tak moc za GS nebo jit do Varana? Dobra, dam ten ranec za GS, je preci nejlepsi!
To Alda: Taky nechápu proč v téhle republice na to někdo může mít pomalu monopol. Holt lukrativní byznys. Nedávno jsem se ptal nejmenovaného servismana, podotýkám že kvalitního, zda si to nechce otevřít naplno a odpověděl, že koncese na prodej stojí investici v řádu desítek milionů na salon, reklamu i marketing. Takže kdo by to chtěl dělat poctivě na to nikdy zřejmě nedosáhne.
Jinak je třeba si uvědomit že český zákazník není německý. Bohužel je to tak a já konkrétně to pociťuji když každý rok částečně obnovuji svůj dodávkový park. To co se píše v katalozích si stejně nemůžu přát a u mnoha postatných věcí je mi řečeno že u nás nemám nárok protože to platí pouze pro německý trh...
Ahoj, tedy moje zkušenost s dodáním je cca 2 měsíce v Autecu. Jinak Autec je kapitola sama pro sebe, příště už bych si tam motorku nekoupil, je to hrozně veliký kolos, kde naprosto vázne komunikace, k motorce i s kufry za 490.000,- Kč jsem nedostal ani klíčenku, jako naprostý výsměch beru, že manuál a servisní knížka jsou v jedné malé brožurce dohromady, o tom, že bych třeba dostal takové ty origo desky či obal na dokumenty od motorky nemluvě, že by byla nějaká asistence od BMW v případě poruch, také nevím. Jsou to možná blbosti, nicméně mně to vadí, k Yamaze XJR 1300 jsem dostal vše tak jak má být i asistence v době záruky byla naprosto zdarma. Oni mají přístup ve stylu, nekoupíš ty, koupí někdo jiný a to je špatný. Čili doporučuji kupovat motorku tam, kde mají individuální přístup. V Autecu je fajn prodejce Martin Pajer, nicméně on má třeba snahu, jenže ostatní si hrabou na svém písečku a házejí si klacky pod nohy. Autec jsem volil kvůli tomu, že mi to přišlo lepší než kupovat v Německu - mám moto na firmu, čili jsem si říkal papíry a vyřízení bude jednodušší i za předpokladu vyšší ceny, pak šlo dolů Euro, pochopil jsem nezájem Autecu a už mě to sralo.
Autec = krásná prodejna, krásné holky, avšak nezájem, nedostatečná odbornost o tom co prodávám, naprosto vázne komunikace mezi zaměstnanci, nemají zájem - neb jim to jde samo a to je opravdu průser. Pro mě je 490.000,- Kč za motorku hodně peněz, jenže v kontextu jejich aut to pro Autec mnohé neznamená. Autec - jedině Martin Pajer, ale tím to končí. Čili, chce to více dealerů v Čechách a nebo nakupovat opravdu asi v Německu.
Tomáš
Tom_P napsal:
No já jsem objednal GS 08 začátkem dubna a měl jsem ho slíbený minulý týden, ale vypadá to, že příští pro něj pojedu, tzn. 1,5 měsíce. Něco sem si přiobjednal (vyhřejvání gripů atp.). Nicméně nemám to v Autecu, ale přes motoshop z německa (výhodnější cena).
Nová z německa přes Moto čadek ....... asi rychlejší jak Autec - v autecu se se mnou taky moc nebavili, nejdřív, že v září to co bych chtěl, atd. tak ať si trhnou nohou
ahoj, ja jsem objednaval GSko v Drazdanech.
Objednavka 28.1.08 a za mesic byla pripravena. Cenove samozrejme diky silne korune usporam nehlede na to, ze od zacatku do konce se chovali (a chovaji) naprosto vstricne a profesionalne. komunikace v nemcine, nebo anglictine, maji maximalni snahu porozumet a poradit. Muzu jen doporucit.
Tak konečně! Od pátku je doma magnéziovo-černý Advík po více jak 3 měsících a více jak nekonečných 90 dnech. Za včera a za dnes najeto přes 800km záběhových kilometrú s konstatováním : je to SKVOSTNÝ STROJ a čekání stálo za to, i když ta čekací doba byla ukrutná. Motor postupně tichne a začíná pěkne bručet jak čmelák. Jak je i v jiných témách napsáno, ano, chce to doladit ochranu proti vodě a větru , posedlové plasty a nástavce na chrániče rukou / máme zasviněné snad vše co existuje, včetně zad mé dcery-spolujezdkyně, o nohách se ani nebavme......, kufry budou totiž až v týdnu, tak sme zajížděli nalehko/ Celkem ujeto v záběhu zatím 820km, otáčky do 3500 ot v střídavém režimu na opuštěných okreskách, spotřeba 4,9 l/100km, oleje neubyol ani fň. Sice Mazlík není dokonalý, ale taková moto neexistuje. Sem rád, že sem ulovil " bobříka trpělivosti " a na Báwo počkal. Sem nadšen soudruzi! BMW zdar!