keby som si takéto garážové riešenie robil sám na moto po záruke tak by to bolo v poriadku. Ale v autorizovanom a drahom servise tzv.prémiovej značky dávať na tesnenie ešte tesnenie , ktoré je výrobcami viacmenej zakázané používať v hydraulických a olejových systémoch / možno max. olejová vaňa/ považujem za dosť fušerinu. Keby napríklad na práčke púšťalo nejaké tesnenie považoval by niekto za normál ,že mu to vyspravia silikónom?
Wing dakujem ,že sa ma snažíš upokojiť malé množstvo pripúšťam ako núdzové riešenie no bohužial asi nebudem mať možnosť overiť si či naše malé monožstvo je rovnako veľké aj u mechanika , ktorý to bude robiť.
Po cca hodinovej jazde po dialnici 120 - 150 km/h sa mi od tlaku povysunula horná hadica chladenia. Našťastie nevyskočila úplne len s nej začalo tiecť. Hadicové spony mám už vymenené. Po znovu upevnení hadice som dolial cca 3 dcl. destilky a niekoľko dní podrobnejšie sledoval hladinu v expanzke. Zistil som , že hladina vobec nekolíše / studený - teplý motor/ Hadicu však tak nadúva ,že sa pomaly znova vysúva. Pri kontrole uzáveru chladiča sa mi zdali pružiny podtlakového a pretlakového veľmi tvrdé takže si myslím že v podstate ani nefungujú preto v chlad.systéme veľmi stúpa tlak a hadice sa uvolňujú / nie sú krátke/. A kvôli ich nefunkčnosti nie je pohyb hladiny vo vyrovnávacej nádržke. Preto sa chcem spýtať : kolíše Vám hladina v nádržke ?/ studený - teplý motor/
Ešte jedna otázka: Okrem Hicksa a mňa už nikomu nepopraskali vyhrievané rukovate?
Me odeslo topeni v leve rukojeti, bez popraskani cehokokoli. Ve Vidni mi pak pri serrvisni prohlidce rekli ze momentalne nemaj nahradni dil na sklade,poslali ho pak postou a vyhrivani jsem si vymenil pak sam.. Soudruzi ve Vidni tak usetrili na praci..
Tryskac napsal:
Po cca hodinovej jazde po dialnici 120 - 150 km/h sa mi od tlaku povysunula horná hadica chladenia. Našťastie nevyskočila úplne len s nej začalo tiecť. Hadicové spony mám už vymenené. Po znovu upevnení hadice som dolial cca 3 dcl. destilky a niekoľko dní podrobnejšie sledoval hladinu v expanzke. Zistil som , že hladina vobec nekolíše / studený - teplý motor/ Hadicu však tak nadúva ,že sa pomaly znova vysúva. Pri kontrole uzáveru chladiča sa mi zdali pružiny podtlakového a pretlakového veľmi tvrdé takže si myslím že v podstate ani nefungujú preto v chlad.systéme veľmi stúpa tlak a hadice sa uvolňujú / nie sú krátke/. A kvôli ich nefunkčnosti nie je pohyb hladiny vo vyrovnávacej nádržke. Preto sa chcem spýtať : kolíše Vám hladina v nádržke ?/ studený - teplý motor/
Ešte jedna otázka: Okrem Hicksa a mňa už nikomu nepopraskali vyhrievané rukovate?
Ahoj,
ty hadice jsou záruční závada, nech si je vyměnit zadarmo v servisu (ne jen spony). Nové hadice jsou pevnější a o kousek delší a je po problému...
Tryskac napsal:
No.. ja si tu hadici sepnul sam snekovou sponou... ale zarazilo mne, ze ani PO VYNEME (pri ktere vytekly asi 2dcl tekutiny) hladina v nadobce neklesla...
Ale jel jsem ted pres vikend cca 650km a teplota uplne ok... porad spodni carka.. a to i behem blbnuti na offroadove trati...chlazeni, vypada to, funguje.
presne o to ide po úniku kvapaliny sa kvôli silnej pružine v zátke chladiča kvapalina z expanzky nedostane do chladiča. /ani pri zohriatí do expanzky - výsledok tlak ,ktorý niekedy neúdrží hadica/Tým pádom únik a následne nedostatok kvapaliny sa potom nedá ani spozorovať. Po demontovaní bočného plastu by som priškrtil hadičku s expanzky ,potom otvoril zátku chladiča - zistil koľko chýba kvapaliny , manuálne dopustil s expanzky , následne odvzdušnil sústavu - zadná horná skrutka na vodnej pumpe /nad šípkou/ , možno z ľahka pretočil motor a znova odvzdušnil a skontroloval hladinu.
No tak páni spravte mi radosť a pozrite sa či Vám kolíše hladina kvapaliny v expanzke v závislosti na teplote. Však viete ako to poteší ked človek vie ,že iný má rovnaký problém ako ja
Tryskac napsal:
presne o to ide po úniku kvapaliny sa kvôli silnej pružine v zátke chladiča kvapalina z expanzky nedostane do chladiča. /ani pri zohriatí do expanzky - výsledok tlak ,ktorý niekedy neúdrží hadica/Tým pádom únik a následne nedostatok kvapaliny sa potom nedá ani spozorovať. Po demontovaní bočného plastu by som priškrtil hadičku s expanzky ,potom otvoril zátku chladiča - zistil koľko chýba kvapaliny , manuálne dopustil s expanzky , následne odvzdušnil sústavu - zadná horná skrutka na vodnej pumpe /nad šípkou/ , možno z ľahka pretočil motor a znova odvzdušnil a skontroloval hladinu.
No tak páni spravte mi radosť a pozrite sa či Vám kolíše hladina kvapaliny v expanzke v závislosti na teplote. Však viete ako to poteší ked človek vie ,že iný má rovnaký problém ako ja
Nemas nahodou servisni manual?
Sleduju to a hladina v nadobce se ani nehne. Uvidim, co mi reknou na garancce... doufam, ze nevymeni jen hadici
Tryskac napsal:
Nemas nahodou servisni manual?
Sleduju to a hladina v nadobce se ani nehne. Uvidim, co mi reknou na garancce... doufam, ze nevymeni jen hadici
Taky se mi nehne. Když mi unikla kapalina z chladiče, hladina v expanzce byla stále stejná....
motto: jak vidim pole, jdu se tam rozplacnout
KTM 640SM, KTM 350 EXC-F, HD Night ROD Special
Jak často jste používali rukojeti - vyhřívání, než to popraskalo? Já to použil cca 5x na nějakou tu půlhodinku, takže to snad ani ještě popraskat nemohlo.
motto: jak vidim pole, jdu se tam rozplacnout
KTM 640SM, KTM 350 EXC-F, HD Night ROD Special
jacob napsal:
Jak často jste používali rukojeti - vyhřívání, než to popraskalo? Já to použil cca 5x na nějakou tu půlhodinku, takže to snad ani ještě popraskat nemohlo.
Jezdil jsem skoro celou zimu (cca 2000 km) a topil pořád. Nic mi nepopraskalo,ale v unoru přestala topit levá rukojeť. Vyřešila to záruční výměna vnitřku. Od té doby je vše OK.
Jo a kapalina v nádržce se nehýbe ani po zahřátí.
Upravil bluesbery dne 27.05.2009 21:24
mám slabšie rukavice a nemám chrániče , takže ich používam asi častejšie. V servise ich však našťastie bez reptania objednali.
Oprava tesnenia vika ventilov silikónom vraj podľa postupu od BMW a nakydal tam toho až až a po celom obvode po cca 500 km tečie znova!!!!
Serv.manuál nemám. Chcelo by to niekoho čo má dobrého kamaráta v servise BMW a postaral by sa o únik informácií
jacob napsal:
pouzivam to temer porad, i v lete... mam GS rukavice a je mi rano i vecer trvale klada na ruce.
Navic nemam deflektory na riditkach
zatim 25 000km, z toho tipuju tak 10-15 tisic se zapnutym vyhrivanim a zatim ok... nechci zakriknout.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Až ti větev švihne po pazourech to bude řevu
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
petrj napsal:
Až ti větev švihne po pazourech to bude řevu
budes mne osetrovat, prislusniku?
17 cm
Ja bych jako jeden z problemu F800GS napsal, ze jsem si chtel pred dvema tydny zajit na garancku(Viden) a rekli mi, ze maji prilis mnoho "bouracek" dvanactek na rychlou opravu a na garancku si mam prijit za mesic.
randolf napsal:
Ja bych jako jeden z problemu F800GS napsal, ze jsem si chtel pred dvema tydny zajit na garancku(Viden) a rekli mi, ze maji prilis mnoho "bouracek" dvanactek na rychlou opravu a na garancku si mam prijit za mesic.
to asi nesouvisi ale s osmistovkou, ne?
17 cm
randolf napsal:
Čau Randolfe,
kdyby Ti to nevadilo, jel bych do Vídně na svolávačku s Tebou, dneska mi totiž psali z Německa oficiálně o problému osy předního kola....
randolf napsal:
randolf napsal:
Čau Randolfe,
kdyby Ti to nevadilo, jel bych do Vídně na svolávačku s Tebou, dneska mi totiž psali z Německa oficiálně o problému osy předního kola....
No ja budu za doprovod rad, ale na garancku je treba se predem rezervovat...Pokud chces jenom menit tu osu, asi by to nemusel byt problem.. to je na 5 minut...zkus se jich zeptat. Mam tam byt 17.6. od 7:00 rano (blazni!).