Zdravím, co doporučujete na GS 1200 za helmu, koukám po Nolanu N103, ale přemejšlím i o BMW přilbě ...... neznám nicméně cenovou relaci. Co doporučujete, v čem jezdíte atp.?
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
Hledej šmudlo................... bylo toho tady napsáno jak já říkám " po kokot"
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Koupil jsem si Nolan 103, dneska jsem s ní jel poprvé, sedí mi dobře, ovládá se taky dobře, ale od 100km/h už není zrovna tichá. A to v ní mám límec i bradový deflektor.
Schubert C2, S1
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
Schuberth Concept - srovnaval jsem ji s C2 (mel jsem pujcenou) a nevidel jsem prilis rozdilu (jo jeden - cenovy). Jezdim s Concept nejakou dobu a naprosta spokojenost. Navic se da tusim u Louise jeste porad koupit ve vyprodeji za nejakych 250-280€. Kdybys prece jen touzil po C2, ted jsem ji videl ve sleve v Konstanz (www.moto-shop-konstanz.de) za 380€. Dale na helmy koukni na "www.fc-moto.de", vim ze tam mivaji docela dobry ceny. Hodne stesti pri vyberu!
BMW F650GS
BMW E39 523i
psal to tady nekolikrat,ja osobne to cetl aspon 3x,taky je tady link na test z motorkaru a v diskusi ji kritizuje kazdej....ale treba budes spokojenej,tak dej vedet.
V loňském roce na jaře vyšlo mimořádné číslo časopisu Motocykl " Speciál" kde byl test dvanácti nerozšířenějších odklápěcích přileb. Test byl dost obsáhlý, přilby testoval z mnoha hledisek a nejen na hluk a mně se zdál i docela objektivní. Celkové konečné pořadí bylo:
1.Shoei Multitec
2.Schuberth C2
3.Nolan N 102
4.BMW Systemhelm 5
5HJC FS-Max
6.IXS HX 335
7.Lazer Grandville GL
8.Bayard FP-60
9.Airoh Mathisse RS
10. Nexo Tourstar
11.Held Sky II
12.Vemar Dual VXD College
Cenově výhodnou byla v testu vyhodnocena Nolan N 102.
Upozorňuji ale, že se jedná o stav před rokem, takže v nabídce došlo k určitým změnám. Časopis mám k dispozici, takže kdybys jel přes Blansko můžu ti ho ukázat. tel.602757959
Tož tak. Milosk
Tenhle test mám v PDF, takže kdyby někdo chtěl, tak mu ho můžu poslat
Já jsem v té N103 měl vyndané ty tenké molitany u uší, tak jsem je tam dneska dal a snad to bude lepší. Vyzkouším a poreferuji.
(jsem si to po sobě přečetl zjistil jsem, že píšu jako prase, tak jsem to trošku upravil )
Upravil MCJ dne 11.06.2008 10:29
mluvil jsem v pondělí při okruhovém ježdění v Mostě s klukem, co měl vyklápěcí Shoei, prý pořizoval dle výsledku testu "motocykl special" a stěžoval si na hlučnost, jinak prý vše super....
Vjetrnik napsal:
mluvil jsem v pondělí při okruhovém ježdění v Mostě s klukem, co měl vyklápěcí Shoei, prý pořizoval dle výsledku testu "motocykl special" a stěžoval si na hlučnost, jinak prý vše super....
Multitec mám ,je docela hlučná.Za širším plexi bez problémů(to ale asi každá).Vadí mi méně místa před bradou pro mikrofon a teplo.Už v krámě se mi zdála hrozně teplá,ale praxe je ještě o chlup horší.Dá se říci,že mám trvale pootevřené plexi na první zoubek-což na druhou stranu není problém,protože se nezvýší hlučnost,ani nadměrně nefouká do očí.Mám od SHOEI ještě XR-1000 a ta ani v černé barvě není tak teplá.Vyzdvihnout musím dobré obtékání vzduchu i při pohledu do stran ve vysoké rychlosti a nezafunitelnost plexi s pinlockem v jakémkoliv počasí.
Tak mám N103 ....... musím říct, že je hlučná, relativně málo místa pod bradou, a padající plexi při rychlostech nad 100 km, na druhou stranu je pohodlná, a musím si pochválit slunční clonu
Když jsem do N103 vrátil molitany u uší, tak se hlučnost trošku snížila. Při rychlostech do 90-100 km/h je docela tichá a jsem s ní maximálně spokojen.
Při rychlostech nad 100kmh už je toho kraválu trošku moc
Ve všem ostatním jsem s ní maximálně spokojen. Dovnitř nefouká, sluneční clona cloní, plexi mi nepadá, ale nezkoušel jsem ho mít otevřené při vyšších rychlostech. V nižších rychlostech se dá hodit plexi nahoru a jezdit jen se sluneční clonou, oči to chrání a příjemně to fouká do obličeje.
Se zvednutou bradou jsem jezdit nezkoušel.
Já taky neříkám, že sem nespokojenej, ale do 80kmh jezdím s otevřenou bradou. Jen mě štve, že mi padá plexi nad 100 kmh ..... dá se to utáhnout?
Bezpochyby doporučuji helmu Schubert Concept popříp. C2. Rodíl je především v ceně 249€/428€ u louise, ale co se týče uživatelského pohodlí, tak C2 má lepší polstry (příjemnější na dotek) a více prostoru okolo uší. Jinak jsou naprosto stejné. Já osobně jsem čekal rok jestli náhodou nebude C2 ve slevě, ale nic. Takže jsem si koupil před 14 dny Concepta v D. Brácha a jeho přítelkyně je mají již více než rok a pějí na ně více než "Ódu na radost" Holt ty němci si na šisku nedají nic špatnýho a to samé platí o motorkách, prostě preferují pohodlí a komfort.
Tom_P napsal:
Já taky neříkám, že sem nespokojenej, ale do 80kmh jezdím s otevřenou bradou. Jen mě štve, že mi padá plexi nad 100 kmh ..... dá se to utáhnout?
...nedá se to utáhnout,mám s tím stejnou tahanici-dám plexi nahoru,vezmu trochu za plyn a spadne,středová zoubková poloha neexistuje-tam jen plandá-prostě na pitchu.A ta lepší hlučnost do kila je dle mého názoru slabá záplata na ty neduhy.Jinak se mi taky zdá,že pokud má člověk hubenější obličej,tak tím že zvedne bradovou část,značně povolí lícnice a helma je na hlavě fakt volná.Sklopením dolů se to zase zafixuje.
koukám stejný problémy ....... otevřu bradu a helma div neplandá, zavřu a je těsná ...... a s tim plexi mě to pěkně se....e