Ahoj , já ji mám a jsem s ní docela spokojen. Teda nevim co u výrobce znamená lehká ale ta moje má na štítku 1690g a ani pocitově neni moc lehká. Aerodynamica je v pohodě a je krásně tichá. Jediný co mi teda vadí je že když mam otevřený plexi tak se mi za jízdy samo zavře to mi teda štve. Zatim sem neobjevil jak to dotáhnout.Jinak docela dobrý akorát jsem uvažoval o lehčí a láká mě ta enduro z karbonu Nishua bejvalej Uvex
Sorry za ot... Nishuu mam zase ja a libuju si. Pred tim jsem jezdil v carbonovy MX Uvexce a ta Nishua je jeste o zdibec lehci. Mam ji asi dva roky a jsem max.spokojenej.
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Bohuzel jsem nasel jen amazon, posta z USA. Je to z helmy klim krios. Vsude to je nedostupne. Chodi to od cire po uplne cernou tmavou, pouziva se to bez stitku.
Honda XL600R
KTM 790R
BMW GS
A se štítkem jsi to zkoušel použít? Nishua je pro mne super ale mít samozatmavovací plexi místo štítku, tak to určitě ne.
Upravil vsezved dne 18.10.2018 14:56
'02 BMW R1150GSA, bylo '05 BMW F 650GS
Nedoporucuje se to, bude ti to spatne zatmavovat plexi dle stitku, nezkousel a nemyslim si, ze by to bylo vhodny. Pro me to je lepsi nez stitek a super lehka prilba. Takhle stitek postrada smysl.
Honda XL600R
KTM 790R
BMW GS
taky jsem po 2 letech s Nishuou max. spokojenej, nosím obvyklde dioptrické tmavé brýle takže neřeším
jen nechápu, že tu není pořádná distribuce, aby to šlo na krámě vyzkoušet
říkám si hurikán
Taky mam (Spectrum 7)..... je pohodlná - fakt pecka ... tichá .. až moc, byl jsem zvyklej na enduro, takže spodkem tě lítaly dovnitř i kopřivy
V dešti jsem zatím nejel. Ale uvidíme. Provedení mně nepřijde, až tak uplně dokonalý (na to, že to má bejt nejvyšší model)
Nejhorší je životnost samotnýho karbonu. Což považuju za největší mínus. Za ty peníze.
Nevím jak na to jsou/byly ostatní modely, ale moje varianta jako následující rozhodně nebude odklápěčka BMW.
Upravil PolarBearOne dne 18.10.2018 17:02
Nejhorší je životnost samotnýho karbonu. Což považuju za největší mínus. Za ty peníze.
A kterej materiál je lepší?
udávaná životnost karbonových helem 7let+ je špatná, jo? (nemluvě o tom, že to už jde o zestárnutí polystyrénu uvnitř helmy a ne o samotný karbon)
Tak si kup termoplast a za 3-4 roky ho hoď do žlutýho kontejneru a je vymalováno, ne? Taková LS 2 za 3500,- udělá spoustu radosti
Sklolaminát 5 let... tak já fakt nevím, z čeho máš helmu ty
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
7let + cisty karbon? .... ktery je vystavovany vlivum okolniho prostredi (7 let pocitam od vyroby . Hod mi sem prosim te jeden odkaz na vyrobce ktery to udava ... nebo studii ktera ukazuje na to ze karbon treba jenom po 3 letech ma co se tyce struktury stejny vlastnosti. Bavime se o cistem karbonu. Ne Mix s kevlarem atd.
Tech 7 let na tohle splnuje jenom skelne vlakno ve vice vrstvach.
Upravil PolarBearOne dne 20.10.2018 01:01
vorel napsal:
taky jsem po 2 letech s Nishuou max. spokojenej, nosím obvyklde dioptrické tmavé brýle takže neřeším
.
A můžu se zeptat jestli aspoň při výběru sedí podle udávaného obvodu hlavy? Míst na vyzkoušení je málo .Dik
vorel napsal:
.
A můžu se zeptat jestli aspoň při výběru sedí podle udávaného obvodu hlavy? Míst na vyzkoušení je málo .Dik
me osobne sedela velikost jako u ostatnich prileb co jsem mel ale samozrejme urcite vyzkouset ,zajet si do Louisa je to kouserk udelas si vejlet samozrejme je lepsi kdyz ji maji v akci ,cos momentalne neni ,jinak paradni helma za ty prachy
PolarBearOne napsal:
7let + cisty karbon? .... ktery je vystavovany vlivum okolniho prostredi (7 let pocitam od vyroby .
Ten karbon je vždy minimálně zalakovanej... to si jako myslíš, že "pumpičky", co si koupí kolo z karbonu, ho každý 3 roky mění? ... a to to nemají jen tak na šišce, ale zatížení je enormně vyšší, než nějaká helma. Se někdy podívej, co ty lidi na tom dělají.
Pokud to potřebuješ mít v odkaze, tak si to vygoogluj na nějakých bike fórech, já na tohle odvětví nemám morál.
Nebo se zeptej někoho místního, kdo ve volném čase dělá silniční filcku
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Jaký máte interkom v této helmě (systém 7)? Mám Interphone tour a celkem špatně slyším při rychlosti nad 100km/h. Před tím jsem měl starou Schuberth C2 a tam jsem ten problém neměl. Pomohla by koupit sada reproduktorů-Pro Sound - Audio Kit? Případně bude pasovat? Koupil bych pro Schuberth- https://www.motos...+schuberth
Nebo je lepší pořídit origo komunikator BMW?
BMW R1200RS
Já ma v tý 7ce 5MC a slyšim normálně. Helma je tichá a pokud máš sluchátka v těch prohlubních co jsou tam připravený a hlasitost naplno tak by to mělo do 120ti být úplně v pohodě. Jinak helma mi trošku zklamala kvalitou. Nad 50 km/h se mi samo zavírá plexi a teď mi praskla struna co ovládá sluneční clonu. . Tak za mě ta kvalita neni úplně ono. Mam doma starou vyklápěčku od LS2 a tam vše funguje a to jí je snad 10 let.