Ahoj, nevíte někdo o nějaké funkční i nefunkční MVE na prodej? Nebo rozpadlý mlejn k rekonstrukci, kde by byl součástí i nevyužívaný náhon? Sháním.. může být i s vodníkem!
Ahoj, vím o lokalitě k prodeji. Jde o bývalý mlýn s hospodářským stavením a pozemky (ca 11ha) V současnosti bez technologie, přivaděč zarostlý. Vlastní přípojka k VN na pozemku. Byla na tom dělaná analýza, v současném stavu by to dosáhlo jen na ca 7kW. Stálo by za to to přestavět na bydlení. Lokalita je ca 110 km od Prahy na západ, blízko silnice č. 6. Cena je aktuálně ca 2.400.000.
Mel.
Melizoy přiložený následující obrázek:
[152.25Kb]
Wer später bremst, fährt länger schnell.
Joo a vodník by se šiknul, tak kdyby někdo měl....
Vodníky dělají v BMW už víc než rok, tak si ho kup a postav před mlejn. Určitě bude vypadat cool..
Upravil Hrabe_X dne 24.11.2014 18:09
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
toto znam osobne mlyn je u jaromeric n rokytnou cca 3km znam i majitele
Transylvánští koně jsou ještě rychlejší než vlkodlak. Všechno ostatní je na vás.
„Joo, svět je plnej podivnej krás a jeden život na to nestačí.“
Irskej napsal:
Oproti fotovoltaice je to smesna castka.
Ten na ty Rokytnici je docela zajimavej,rek bych za dobry love.
Když se vykupuje kW za 3kč, tak za provozu,který se na strojním zařízení počítá 8000h/rok, ti 11kW el. bude sama splácet hypotéku. H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
na leteckych snimcich je videt,ze ta budova je skripnuta mezi dve dalsi, z nichz ta mensi je ruina, a ta vetsi je nejaky pomerne velky statek patrici buhvi komu, navic je hned vedle silnice,asi ne moc frekventovana,ale prece, navic na fotkach je videt,ze "vada netecjod"
Upravil jpbmw dne 24.11.2014 22:50
na leteckych snimcich je videt,ze ta budova je skripnuta mezi dve dalsi, z nichz ta mensi je ruina, a ta vetsi je nejaky pomerne velky statek patrici buhvi komu, navic je hned vedle silnice,asi ne moc frekventovana,ale prece, navic na fotkach je videt,ze "vada netecjod"
Neteče, protože je tam taky stavidlo, chlape! Nicméně sousedovi je náhon k ničemu, majitel je i uživatel případného vodního práva a nikdo jiný ten náhon nemůže využít...
Dá se říci, že ano, ale jde spíše o koníček pro majetné, protože si představ cca 3-5 let honění po úřadech, pak brutální investici, většinou minimálně několik milionu a pak starosti okolo provozu... Výnos není malý, ale ani velký, dá se tím solidně uživit, když není člověk líná kůže a občas zamaká i rukama.. Naopak jak tu bylo zmíněno, voda ti teče i v noci a když je jí málo, dá se to regulovat a vytěžit i z minima maximum... je to pěkný, když šlapě elektronika, řízení, automatický provoz u MVE do 30 kW bez obsluhy... hele taková 30 kW ti dá cca 100,- na hodinu, ale je to H24. Já to srovnávám jako být dělník, resp. řemeslík pracující za 200,- za hodinu a dřít se 12 hodin denně... no, jak říkám, dá se tím uživit ... Ale lokalit je už málo...
Co psal Vláďa sedí...
Na nejmenších, byť původních dílech bývají problémy s rybářskými spolky, s dodržováním minimálních průtoků a i s lidskou závistí. Setkal jsem se s lidmi, kteří nemohou své dílo provozovat, ačkoli splnili zákonné požadavky, a investice se jim přesto nejspíš nikdy nevrátí, stejně jako s lidmi, kteří jsou krátcí na závistivce, kteří jim i opakovaně škodí. Že jsou opravy velice drahé, je asi zbytečné vysvětlovat. Také je třeba brát v úvahu, že u nás nejsou záruky ohledně stability výkupní ceny energie, ačkoli se jedná o obnovitelný zdroj, pravidla se mění. A že je s MVE spousta práce, a rozhodně stále nemůže jet na plný výkon je asi jasné. Černý rok byl 2002, kdy při povodních zkončil nejeden elektrárník v černých číslech, a díla se od té doby prakticky nedají pojistit. Dobrých lokalit je u nás jako šafránu, a kde je lokalita není také nutně přípojka VN. Také je přímoúměrná kvalita lokality ke stupni ochrany přírody ve vybraném území Wer später bremst, fährt länger schnell.
Ja se snažím o získání takového díla... nicméně mi teď utekla jedna velká ryba, nebo spíš jsem ji nechal utéct, protože tam byly dvě "ale"... nicméně mám další dvě díla rozjednaná... je mi 31, tak si říkám, že do 40tky bych jednu chtěl