Klasika - ač jsa úřednická krysa - žárovku si snad vyměním sám!
Nj, jakmile jsem po výměně žárovky zatlačil konektor do patice věděl jsem, že je zle.
Cosi povolilo a parabola se volně pohybovala uvnitř reflektoru.
Snažil jsem se to "zacvaknout" zpátky, ale po hodinách boje furt nic.
Přístup nic moc, ale dalo se zabrat přes obě díry pro hlavní žárovky, ale stále nic.
Dle tématu oprava světla jsem si vyrobil háček z kulatiny, ale obrysovou žárovku jsem nebyl schopen vyndat (měl jsem strach, že utrhnu dráty, je tam cosi jako gumový konektor a nechtělo se mu ven) a přes potkávací a ani dálkové světlo mi to nešlo.
No nic, světlo normálně nepotřebuji, takže jsem vyrazil na cesty.
Jenže při návratu z Francie se mi zdál domov již blízko a přes nastávající tmu jsem pokračoval v cestě.
Bohužel světlo svítilo pánubohu do oken, já toho moc neviděl, musel jsem si najít nějaký jiný zdroj světla a jet za ním.
Avšak málokterý pojízdný zdroj světla vydržel oslnění mým reflektorem a po chvíli třeba i zastavil, abych ho předjel.
Místní BMW značkový servis se uvolil,. že to opraví, ale byl/je přetížen a chtěl si moto nechat na týden (a já bych musel jet po mnoha letech dvakrát autobusem!!!), takže jsem podnikl další pokus a šmátral jsem háčkem a vším možným v reflektoru.
Nakonec jsem se odvážil (jak říkám, živí mne sice ruky, ale přes klávesnici) sundat z moto světlo a pak už to šlo.
Vyrval jsem obrysové světlo, zapáčil háčkem a za pár sekund hotovo!
Závěrem (jediná důležitá informace):
V případě, že Vám parabola vyskočí z mechanismu pro seřizování světla neváhejte, sundejte světlo (i mi to trvalo méně než 5 minut), vyrvěte obrysovku a přes tu malou díru háčkem nadzvedněte bílý bazmecht a zapáčením ho vsuňte na správné místo (5 sekund).
On totiž ten bílý bazmecht má jen malou dírku vředu, musí tedy být zespodu nadzvednut a pak zapadne na své místo.
Zkušeným mechanikům se omlouvám za dlouhý výklad...