Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Červenec 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Cestování :: Cizina
Strana 3 z 3:   1    2    3  

UKRAJINA (3) -trasy a místa-seznam str.1
Mr GS
Přidané 18.07.2016 20:53

Moderátor
Registrace: 18.12.08
joe napsal:
Pořád stejná písnička. Na hlavním tahu tranzitu přes Ukrajinu jsme byli lovnou zvěří a bohužel v jednom případě platili 100 euro na 4 osoby. Podruhé po asi 30 km nás naháněli znovu a slušně jsem jim zamával služebákem (není to moje běžná praxe) a pohrozil ambasádou. Pustili nás. Za těch 7 roků co jsme tam byli poprvé se to vůbec nezměnilo. Při hovoru s poldou mi říkal, že jejich plat je 3500,- frfňálů a to je cca 3500,- Kč, tak se jim na druhou stranu nedivím, ale se.e mně to.

..a seš si jistej,že to nebylo oprávněný? blushing
Jinak refrén tý pořád stejný písničky zní: nejezdi tam o prázdninách woe Pfft ...nejezdi tam o prázdninách woe annoy
3x v září za posledních 5 let a vždy max pohoda,policie jen na pevných stanovištích a mávačka Wink
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 776602104)
http://www.youtub...er/PETRGSA

Bob
Přidané 18.07.2016 21:06

Registrace: 24.10.07
joe napsal:
Pořád stejná písnička. Na hlavním tahu tranzitu přes Ukrajinu jsme byli lovnou zvěří a bohužel v jednom případě platili 100 euro na 4 osoby. Podruhé po asi 30 km nás naháněli znovu a slušně jsem jim zamával služebákem (není to moje běžná praxe) a pohrozil ambasádou. Pustili nás. Za těch 7 roků co jsme tam byli poprvé se to vůbec nezměnilo. Při hovoru s poldou mi říkal, že jejich plat je 3500,- frfňálů a to je cca 3500,- Kč, tak se jim na druhou stranu nedivím, ale se.e mně to.

Pane Joe letos letos to samý jako pře 5 lety 3x varadero já LC najednou majáky a policejní pasat B5 staršího data výroby,sled otázek se nezměnil kam jedete,co jste pili,kolik ta motorka jede + kolik stojí.Voloda jde rovnou ke mě,protože jseme se museli rusky učit + maturovat oprášil jsem azbuku a spustil,prej jsme objížděli autobus zprava plus jsme jeli na 30 60km,říkám mu jestli má něco nahráno na videau,že prej jo a ukázal mě mobil kde měl puštěné video a nahrával svůj tachometr v pasatuSmiletak jsem mu řekl,že si to může dat na facebookSmilepoučen od kolegů zásadně nedávat cash(nesmí je ofic.přijmout,pouze na komisařství),kolega vzal mobil a dělal,že telefonuje,Voloda se mě ptal kam telefonuje,jen tak jsem řekl,že na amsadu v Pragu,že tam mám strejdu a jenom se chci informovat,jestli můžou brát cash,takové kouřící gumy od pasatu jsem ještě nevidělSmile

Poučení pro ostatní neplaťte,chvilku to zkoušej a když se nepoděláte za chvilku odjedou.

Osobně mě to otravuje,obtěžuje a už tam nepojedu,zlaté rumunsko,albánie,černá hora apod.
Dovoz a prodej motocyklů Bmw - www.cestovniendura.cz
www.baworak.cz/images/news/2020/bob-logo-ce-small.png

www.cestovniendura.cz
joe
Přidané 19.07.2016 06:14

Registrace: 21.02.09
Mr GS napsal:
joe napsal:

..a seš si jistej,že to nebylo oprávněný? blushing
Jinak refrén tý pořád stejný písničky zní: nejezdi tam o prázdninách woe Pfft ...nejezdi tam o prázdninách woe annoy
3x v září za posledních 5 let a vždy max pohoda,policie jen na pevných stanovištích a mávačka Wink

Oprávněný určitě ne. Ve druhém případě nás brali z pevného punktu. Viděli prdlačku jak jedeme. Po prvním zastavení jeli kluci na devadesátce šedesát pětSmile. Já jsem jim říkal, že přes Ukrajinu v sezóně ne, chtěli samolepky na motorky, tak co jsem s nima měl dělatGrin
Testovací jezdec f. Mitas
Když asfalt nedrží, Mitas tě podržíGrin

Mr GS
Přidané 19.07.2016 19:37

Moderátor
já na to mám takovou svoji teorii....o prázdninách si tam záměrně berou službu ti největší šmejdi,co jinak nevytáhnou paty z kanclu a čekají,že se napakujou,protože jinak to fakt není možný.
Jak ti říkám...vždy max. pohoda...nejhodnější lidi,nejlevnější ceny a možná nejnedotknutější příroda z celý Evropy.Já tam nemám jedinou špatnou zkušenost s nikým od celníků,přes policajty,přes turismem živící se lidi až po ty úplně obyčejný,co jen někde potkáš...naprosto prádní země,kam se vždy těším Smile
...kam se hrabou ignorantský rumuni a s tou jejich započínající EU můžou jít úplně do haj.zlu.Nebýt Banátu,tak už se tam nikdy ani nepodívám middle finger ...druhý chorvati claque

bartus
Přidané 19.07.2016 19:49

Registrace: 17.12.10
geofre napsal:
Víte někdo přesně souřadnice toho "aquaparku"? Pochopil jsem z článku, že je to v okolí Mukačeva

http://vetvicka.b...x?c=502243

Nevím, zda to je ještě aktuální, ale dohledal jsem to po chvíli na googlu.Smile
http://www.kosino...?????.html

www.bartus.eu
pavlos84
Přidané 14.07.2017 16:14

Registrace: 17.05.15
Ahoj, plánuji 30.8. tento úsek s tím že bych chtěl přenocovat až v Rumunsku:
https://mapy.cz/s...
Na Ukrajinu jedu poprvé a pořád někdo straší jaký je to problém a zdržovačka na hranicích.
Máte někdo aktuální informace nebo rady na uvedené hraniční přechody, případně nejeli jste někdo podobnou trasu - jestli se to za den dá projet - podotýkám že to pojedeme v neděli? Díky za jakýkoliv typ nebo názor thumbs up
Mustang, Kyvačka 250, Suzuki VS600 Intruder, Suzuki VS800 Intruder, BMW R1150GS, Yamaha TDM900, BMW R1150GSA[/i]

Renek
Přidané 15.07.2017 08:52

Registrace: 30.07.10
Před cca měsím přes ukrajinu tranzit lvov - kyjev - charkov, ale nejel jsem to po hlavním tahu ale trochu jižněji a nepotkal jsem žádné policajty....

Zee
Přidané 15.07.2017 11:16

Registrace: 30.05.12
pavlos84 napsal:
Ahoj, plánuji 30.8. tento úsek s tím že bych chtěl přenocovat až v Rumunsku:
https://mapy.cz/s...
Na Ukrajinu jedu poprvé a pořád někdo straší jaký je to problém a zdržovačka na hranicích.
Máte někdo aktuální informace nebo rady na uvedené hraniční přechody, případně nejeli jste někdo podobnou trasu - jestli se to za den dá projet - podotýkám že to pojedeme v neděli? Díky za jakýkoliv typ nebo názor thumbs up

Myslim,ze je skoda neprespat na ukrajine. Jidlo,piti a ubytovani je na polovicni cene nez v rumunsku. Pred dvemi lety jse prespal v Solotvinu v hotylku,motorky ve dvore,pokoj dvouluzko se sprchou a zachodem,moderni a cisty za 200 kc pro oba(s manzelkou) za to v rumunsku das 500. Co se tyce prechodu je to v prumeru tak hodina tam i ven. Uz dva roky bez uplatku jen ta byrokracie. Nekolik kolecek u okynek s pasama a doklady od motorky. Pokud by jsi chtel gps toho hotylku nebyl by to problem,ale je tam ubytovani vsude hafo.
Upravil Zee dne 15.07.2017 18:17

matlach@seznam.cz
pavlos84
Přidané 15.07.2017 21:10

Zee:
díky za typ. To ubytko v Solotvinu zní dobře. Mám prosím pár konkrétnějších dotazů.
1. při přechodu hranic - potřebuji nějaké zvláštní dokumenty, kromě pasu a techničáku od motorky? - někde se jsem četl že se může hodit seznam přepravovaných věcí, případně snad existuje dokument kde musím uvést místo kde budu ubytovaný - nedají se některé potřebné dokumenty stáhnout z netu a mít je rovnou dopředu nachystané?
2. ten konkrétní hotel mi prosím pošli.
Díky.
Mustang, Kyvačka 250, Suzuki VS600 Intruder, Suzuki VS800 Intruder, BMW R1150GS, Yamaha TDM900, BMW R1150GSA[/i]

Brian1986
Přidané 16.07.2017 10:24

Registrace: 08.03.13
žádné dokumenty navíc nepotřebuješ, stačí pas, ŘP, ORV a zelená karta (pokud je motorka psaná na tebe)

pokud není psaná na tebe tak by mohli chtít papír s prohlášením majitele motorky že ti zapůjčit (nebo tak nějak se to jmenuje, je to psané v několika jazycích)

Zee
Přidané 16.07.2017 11:10

Registrace: 30.05.12
pavlos 84
poslal jsem Ti PM a na hranicích jen pas, techničák a zelená karta/motorka je psaná na mě/ nic jiného nechtěli.

matlach@seznam.cz
pavlos84
Přidané 16.07.2017 14:15

Zee napsal:
pavlos 84
poslal jsem Ti PM a na hranicích jen pas, techničák a zelená karta/motorka je psaná na mě/ nic jiného nechtěli.

Diky. Mozna prehodnotim situaci a zkusim hned prvních den dojet az na ukrajinu.

Mr GS
Přidané 28.03.2018 09:35

Moderátor
Netýká se to sice zakarpatské, ale dám to sem:
Poslední rok řešíme, jak se dostat na Krym a tak si opět zkrátit a zpříjemnit cestu na Kavkaz.
Asi před měsícem jsem se dokopal navštívit ukrajinskou ambasádu v Praze, protože už opravdu nic jinýho nezbylo a veškerý dostupný "informace" jsou jen fámy a povídačky.
Na ambasádě jsme se dozvěděli, že zvláštní povolení pro vstup do okupované části Ukrajiny, autonomní republiky Krym, vydává tento úřad http://dmsu.gov.ua/ v Kyjevě a že povolení opravdu vydávají, že to není jenom způsob se nás rychle zbavit Grin
Tak jsem jim napsal a cca po měsící přišla odpověď, že z turistických důvodů se víza nevydávají
tak třeba to někomu ušetří zdlouhavou práci...

znění mailu prohnaný překladačem zde Grin :

O posouzení léčby
Státní migrační služby Ukrajiny v kompetenci považován Váš dopis ze dne 09.04.2017 týkající se objasnění získat zvláštní povolení ke vstupu na území přechodně okupovala Ukrajinu a výstup z něj. Podle výsledků přehledu uvádíme následující informace. Zákon Ukrajiny „Na základě práv a svobod občanů a právního režimu dočasně obsazeném území Ukrajiny“ (zákona) stanoví, že Autonomní republika Krym je dočasně obsadil území, které je nedílnou součástí území Ukrajiny se vztahuje Ústavy Ukrajiny . Advokátní omezení vstupu cizinců a osob bez státní příslušnosti na pult centrální ochrany a odchodu z ní, a zejména článek 10 stanoví, že vstup cizinců a osob bez státní příslušnosti na dočasně obsazeném území a výstup z ní jsou povoleny pouze na základě zvláštního povolení prostřednictvím kontrolních bodů vstupu a výstupu v pořadí stanoveném kabinetem ministrů Ukrajiny. Postup a důvody pro registraci na cizince a osoby bez státní příslušnosti zvláštních povolení vstupu postupů stanovených v přechodně okupovaném území Ukrajiny a výstupu z něj, který byl schválen vládou Ukrajiny 04.06.2015 číslem 367 (postup). Zvláštní povolení se vydává na jeden vstup nebo více položek v dočasně okupovaném území Ukrajiny a výstupu z něj a je platný pro daný výpis zdokumentované období, které nesmí překročit povolenou dobu pobytu cizince nebo osoby bez státní příslušnosti na Ukrajině a je třeba vzít v úvahu období, potřebné k odjezdu mimo Ukrajinu. Komplexní důvody pro udělení zvláštní povolení a dokumenty zároveň musí být předloženy cizincem nebo osobou bez státní příslušnosti uvedených v odstavcích 21, 23 Order. Legislativa současně neupravuje možnost vydávat zvláštní povolení cizincům pro účely cestovního ruchu.

Upravil Mr GS dne 28.03.2018 09:35

Irskej
Přidané 12.09.2018 21:50

Registrace: 23.10.10
Trosku k Ukrajine . . .
Bunkr z valecneho obdobi ve vesnici Verkhnia Hrabivnytsia
https://www.googl...22.9814049
Zapalenej pruvodce,prohlidka zabere asi hodinu.

pavlos84
Přidané 12.07.2019 21:27

Na konci července vyrážíme ve dvou přes Ukrajinu do Rumunska (severní oblast) a zpět. Poradí někdo trasu na cca 5 až 6 dní? první den cheme až někde poblíž čáry SR/Ukrajina
předběžné záchytné body plánuji - start Hranice na Moravě, SR/Ukrajina Malyj Breznyj (Ubla), U Leva, Koločava, do Rumunska asi přechod Sighetu Marmatiei, směr soutězka Bicaz a pomalu návrat zpátky... Pojedeme plně naložení, ale lehký až střední off je vítán (gumy na to máme Smile)
něco mám samozřejmě v hlavě, ale budu rád za jakékoliv tipy co doporučíte... Díkes thumbs up
Upravil pavlos84 dne 12.07.2019 21:28

norv
Přidané 13.07.2019 07:48

Registrace: 23.12.17
Ahoj, pokud nepojede přes Mukacevo , Chust a pak Koločava, tak loni ty ostatní cesty jsou celkově lehký off Grin a nevěřím, že se to změnilo. Kousek za Volovcem je ski areáL u Podobovetse, kde se nechalo vyjet na horu a jezdit po vrcholech na Mižhirji a tak. Pak v Solotvinách na UA RU hranicích jsou bahenní léčebný jezírka, tenkrát (7 let zpět byly za malý poplatek). Ale jinak pozor my jsme loni na hranicích UA->RU byli asi 4 hodiny.

cejsi
Přidané 03.09.2019 14:35

Registrace: 04.12.13
Nema nekdo kontakt na Leva ?
Psal jsem na : u-lewa@i.ua a bez odpovedi.

Diky!
BMW R 1250 GS HP
Ex BMW R 1200 GS Rally DOHC

Jan Werich: “Neříkej, že nemůžeš, když nechceš!

Mr GS
Přidané 03.09.2019 21:02

Moderátor
cejsi napsal:
Nema nekdo kontakt na Leva ?
Psal jsem na : u-lewa@i.ua a bez odpovedi.

Diky!

https://www.faceb...62gjC4g_ak

cejsi
Přidané 04.09.2019 13:45

Registrace: 04.12.13
diky, ubytovani zarezervovano
BMW R 1250 GS HP
Ex BMW R 1200 GS Rally DOHC

Jan Werich: “Neříkej, že nemůžeš, když nechceš!

mahomaho
Přidané 05.10.2019 20:55

Registrace: 17.02.09
Tak jsem přejel celou Ukrajinu a světe div se, ani jednou mě nestavili. Asi třikrát jsem je viděl měřit rychlost. Potvrzuji to co se zde píše o mimosezonní pohodě v UA, nebo se to tam zlepšilo.
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.

Strana 3 z 3:   1    2    3  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Cestování :: Cizina :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 62
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,714
Nejnovější člen: Mickey313

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.33 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI