Dobrý den, jsem na fóru nový.
Plánuji brzy koupi své první GS. Z různých důvodů (hlavně se mi odjakživa líbí) jsem rozhodnutý pro 1100. Je zde kolega, který se specializuje na předkupní prohlídky těchto strojů? Zatím mám vyhlédnutý bazar v okolí Náchoda tak, nejlépe někdo z tohoto kraje, ale není samozřejmě podmínkou. Případný dovoz na místo a zpět samozřejmostí.
Díky za tipy a ať to jezdí.
Ahoj.
23-25.5 je takový srázek starých pardálů v Machově. Možná kdyby jsi tak dlouho vydržel, a přemluvil někoho z těch co tam pojedou... https://www.bawor...d_id=42830
Upravil Waltr dne 17.04.2025 16:50
Přijeď za nama do Machova,koupíš Medovi nějaké pivko on ji mel a vymenil na ni skoro vse tak ji zna a zajedeme se na tu starou vranu podívat.Dulezita je tam převodovka aby to byla od 8/1996.
Dej sem nejakej odkaz na inzerat nebo data k motorce najeto,r.v.apod.
Díky za pozvání kolegové. V době srazu bych už rád jezdil
V užším výběru mám například tento stroj:
https://www.tipmoto.com/motorky/bmw/552188-r-1100-gs.html
nebo zde: https://www.facebook.com/marketplace/item/669266629087733/?mibextid=wwXIfr&rdid=YjLmsZkGoCsNHqcW&share_url=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fshare%2F1AaEqo59ck%2F%3Fmibextid%3DwwXIfr#
První bazar, druhý soukromý prodejce, možná člen fóra?
Mé požadavky jsou především co nejvíce originální stav (tím myslím nenapadení kutilem, hlavně netoleruji jakékoli nové lakováni atd. Naopak čím víc Touratechu nebo Wunderlichu, tím lépe)
Upravil gorre23 dne 25.04.2025 08:40
gorre23 napsal:
... čím víc Touratechu nebo Wunderlichu, tím lépe)
Tím vlastně říkáš, že není prioritou, aby to fungovalo, ale aby to hustě vypadalo.
99% věci z katalogů těchto, a jiných podobných firem, dělá víc škody, než užitku.
Tak na co potřebuješ někoho s sebou? Aby ti řekl, že ti to sluší?
Si vem s sebou ženu , ať vybereš dobrou barvu.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
gorre23 napsal:
... čím víc Touratechu nebo Wunderlichu, tím lépe)
Tím vlastně říkáš, že není prioritou, aby to fungovalo, ale aby to hustě vypadalo.
99% věci z katalogů těchto, a jiných podobných firem, dělá víc škody, než užitku.
Tak na co potřebuješ někoho s sebou? Aby ti řekl, že ti to sluší?
Si vem s sebou ženu , ať vybereš dobrou barvu.
Já budu hodný. Možná jsem to napsal nepřesně. Takže ještě jednou dopodrobna- Pocházím z motokrosu. Tam jsou u ojetých motorek poměrně běžné inzeráty typu: "kompletní go, nový lak" atd... doprovázené fotkami, kde je motorka rozebraná na podlaze maštale. Možná toto u BMW nehrozí, ale přesto. Mám slušný přehled o strojařině, takže odhalím problémy u podvozku a tak dále, nicmébě v motorech BMW se nevyznám. Touratech nepokládám za levný "tuzing", pokud je to naopak, rád se poučím. Pěkný den.
U jedenáctky se kromě mechaniky podívej na kabeláž. Tam je velká bolest vzhledem ke stáří a kutilství. Kdyby mě v Makedonii nevypekl kardan, tak by se časem začala projevovat opotřebenost svazků. Rozpadaly se mě v ruce. Jinak motor za studen lehce čudí, je to vzducháč je to normální, ale když z toho jde černota a nebo to hulí i zahřátý na volnoběh, uteč. Když ti něco cvaká a má vstřiky z dvanáctky, tak v pohodě, když origo, budou nejspíš vymlácený osky klapek. Mechanika je v pohodě řešitelná, dokud ti neprdne předlohovka a tu ojetou pořizovat není snadný a bál bych se. Nová stojí nesmysl. Takže si prověřit stav převodovky., Za studena, za tepla, jízdou. Není to japonec, na klacek se musí občas zabrat a mírná rána je taky normální. Pokud si na tom nikdy nejezdil, budeš zpočátku zvukovým projevem zděšen. Plastová nádrž není špatná, nerezne, ale propouští . Nic vážného, ale dělá to bublinky na laku. Prostě je to loterie, jako u každého starého stroje.
Nějaká "jistota" je koupit opečovanej stroj místního člena. Eliminuješ spoustu bolestíček, které ti dokážou zkazit dovolenou. Pokud nemáš, jako já,s babou přes dva metráky, výkonově dostatečné. Pětikvalt je otáčkově skoro nastejno s dvanáctkovým šestikvaltem. Míň musíš řadit. Když jedeš jako prase nadoraz, spotřeba kolem 7l. Kochačka 5,5. Určitě jsem na něco zapomněl..... Jo, plastový kufry jsou k hov..... a laďák jee diagnóza. Origo je hnus, ale tichej.
Upravil Medik dne 25.04.2025 11:13
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Dam ti jednu radu. Kup si 1150 . Z 1100 nebudes uplne nadsenej. Uz jen ta lankova spojka je silenstvi. Pokud muzes kup.1150
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Já budu hodný. Možná jsem to napsal nepřesně. Takže ještě jednou dopodrobna- Pocházím z motokrosu. Tam jsou u ojetých motorek poměrně běžné inzeráty typu: "kompletní go, nový lak" atd... doprovázené fotkami, kde je motorka rozebraná na podlaze maštale. Možná toto u BMW nehrozí, ale přesto. Mám slušný přehled o strojařině, takže odhalím problémy u podvozku a tak dále, nicmébě v motorech BMW se nevyznám. Touratech nepokládám za levný "tuzing", pokud je to naopak, rád se poučím. Pěkný den.
Je to většinou jen motobižuterie a "lepší" firma dělá jen dražší bižuterii. To je, jak koupit si zlatý hodinky... Víc času ti taky nedají.
Jediná dobrá věc na jedenáctku je výztuha převodovky. Všechno ostatní je jen komplikace při servisu, větší škody při pádu a váha navíc.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Zdarec , jak říkal Bob šel bych po něčem rv. 8/96 a víš. Mám rv.95 85000 najeto a právě řeším převodovku M94 za M97 bohužel jsem to zjistil až časem. A myslím že novějších modelů je víc výhod než jen převodovka, tuším že je tam lepší nádrž ... možná víc momentálně nevím . Za Rv. si raději připlat´ . Případně rv. 95/94 s vyléčeným bebý od člena
servisak napsal:
Dam ti jednu radu. Kup si 1150 . Z 1100 nebudes uplne nadsenej. Uz jen ta lankova spojka je silenstvi. Pokud muzes kup.1150
Právě kvůli té lankové spojce a pětikvaltu jsem si 11ctku koupil. Čím míň hydrauliky, tím lépe."Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
Taky na 1100 nedám dopustit právě pro její jednoduchost. 1150 (mimo verze Adv) je pouze bezvýznamný a škaredější mezityp.
Zatím na starší převodovce přes 150tis.km a zdá se být naprosto v pohodě. Když někdo řadí jak kráva rohem, udělá i novější při nižším nájezdu.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Já jsem měl jak R1150GS tak později R850GS (což je 11ka s menším vrtáním/zdvihem), ale osmpade mi nepřipadala on nic horší - naopak. I jsem to psal v recenzi na motorkářích, kdyby mi někdo jako majiteli 850 dal výměnou 1150ku, tak bych byl potom naštvanej, protože krom šestky neuměla vlastně nabídnout nic navíc. 850 měla bonus v převodu 37/11, což byl sice opruz na dálnici (nad 130 už jsem jezdil kvůli vysokým otáčkám a vibracím nerad), ale jinak v terénu nebo na silnici to bylo parádní.
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999