Začal bych tím, že motorku pořádně zkontroluji, seřídím - změřit kompresi, zkouknout nastavení Hall senzoru, zkouknout fajky a kabely, v případě 2 Spark indukčky, nastavení TPS, ventilové vůle, těsnost sacích hrdel a přírub škrtících klapek, zkouknout osičky škrtících klapek - jestli nemají velkou vůli, zkouknout bowdeny ... potom synchronizace - když je toto vše v pořádku, nemůže být problém nastavit volnoběžné otáčky na požadovaných cca 1100ot/min. V případě použití chipu klidně dát 1200ot/min (u chipů od BBpower je to i doporučeno). Samozřejmě baterie a startér musí být OK.
Jinak moje zkušenost s chipy od Johna jsou velmi špatné - cca každý 3-tí, 4-tý , který jsem někomu osazoval nebo s ním motorka už dojela vykazuje nějaký problém - špatné starty, poškubávání atd. Co naplat, že komunikuje rychle a pošle další chip, když kvůli tomu má zákazník nějaký čas nefunkční motorku a ty znovu vytahuješ a otvíráš již zalepenou jednotku. To se mi s chipy od Němců nikdy nestalo, že by byly vadné - nejlepší zkušenost mám od BBpower.de
Upravil Tonda dne 30.04.2025 11:15
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Ahoj Tondo, díky za odpověď a tvůj čas. Motorka a seřízeníse kontrolovalo loni i s kardanem atd, i cívka měnila. Bylo to dobré. Jen te´d po zimě nešlo startovat, tak baterka a je to stejné jak s čipem, nebo bez. Ale tak asi letos projedeme znovu. A toto všechno, co jsi vypsal má vliv na studený start? Kdyby bylo vše nějak rozhašeno, tak nebyl by problém se starty i teplými, nebo i při jízdě? Motorka jede výborně, otáčky nekolísají, s čipem záběr na 4 odspodu velmi pěkný, tam v chodu problém nevidím. Díky.
Whisky hele jenom tak pro jistotu, jaký jsi tankoval benzín?
já teď měl horší starty protože jsem tankoval "obyč" 95 v Mol. aktuálně jsem natankoval 100 u Vervy a starty jsou opět krásné
Netankoval jsi někde u noname? + zvýšil se podíl bio složky to ty naše stroje taky úplně neradi
zkus nabrat plnou Verva 100 a uvidíš jestli se ti to zlepší Se štítem, nebo na něm.
Cesta je cíl.
BMW R 1150 GS r.v. 2003
Suzuki DR-650 RSE r.v. 1992