Přátelé letos během dovolené 2 lidem z mého okolí začal z motorek chcát benzín (jedno RT a jedno GS) u jednoho to bylo vadným O kroužkem v rychlospojce a u druhého příčinu nevím ale bojím se že bude stejná. Vím že několik z Vás ty rychlospojky už měnili. Koukal jsem jak to vypadá u mě - zatím sem v suchu a koukal jsem že mám i na výstupu z palivové pumpy takový ten plíšek který měl asi za úkol to celé zpevnit aby nepopraskal závit. Nicméně těmhle problémům rád preventivně předcházím Zvažuji zatím 3 varianty ale poravdě mě asi zatím nevíc láka dát rychlospojky do prdele a při sundavání nádrže hold povolit 2 objímky, tenhle diskomfort bude vyvážen 100% spolehlivostí. ( To že to bude zároveň nejlevnější neřeším). Ale radši se ptám , kdyby tam byl nějaký důvod který jsem přehlédl . Díky moc Berry
Berry přiložený následující obrázek:
Rychlospojky mají zpětné ventily, nebo jak se tomu říká. Takže jestli tam dáš něco bez nich, budeš muset ještě navíc škrt hadici.
Téma je tu probíraný mnohokrát, hledej - tohle je zbytečný vlákno navíc.
pohlava napsal:
Rychlospojky mají zpětné ventily, nebo jak se tomu říká. Takže jestli tam dáš něco bez nich, budeš muset ještě navíc škrt hadici.
Téma je tu probíraný mnohokrát, hledej - tohle je zbytečný vlákno navíc.
A to znamená že to bouchne ? .. a nebo jen to že budu mít ruce od benzínu až to budu měnit :-) ? Jinak forum jsem prohledal několikrát a vše pročetl . Lidi to měnili a řešili až když se to zesralo .. čemuž se chci vyhnout .
Vozím rychlospojku náhradni s sebou. K tomu metr silikonové hadičky bych mohl případně snadno přepadem vyčerpat nějaký benzín z nádrže. Před lety jsem takto "zachránil" jednoho Francouze v Albánii nad Theth, co měl suchou nádrž.