Potřebuji trochu zvednout řadičku, ale abych se přiznal, na první pohled jsem nepochopil, jak to udělat. Povolením matky jsem nic nedocílil a zbytečně nechci jít na to silou, když ani nevím, kde zabrat . Poradí mě někdo?
Milos přiložený následující obrázek:
Když sundáš kryt startéru (plastový) tak řadička je tam ten utažena pomocí svěrného spoje na tisícihranu - povolíš to - povytáhneš - dáš do nové polohy a zase zasuneš na tisícihran a utáhneš imbus!
Nevěděl by jsem to, ale v Bělorusku se mi řadička povolila a já myslel, že mám KO převodovku a on to byl povolený tento spoj a nešlo normálně zařadit.... No už jsem se viděl v PR....
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
Už se nepamatuju,ale myslím,že to tam šroub na táhle, kterej buď zašroubuješ nebo vyšroubuješ a tím stavíš polohu páky. Pokud ti to nebude stačit,měl bys pod tím plastem ještě přesadit páku na tisícihranu....ale fakt jsem to pár let neviděl a nevím,jak to je zrovna tady.H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Jo je to na tisícihranu jako stará číza nebo pérák.Nevim jak u 1150 ale Grogovi sem to na 1100 spravoval a kryt se nemusel zdělat akorát potřebuješ dlůhý imbusák s kuličkou na konci.
Kupredu spatki ni krok...
Jo jo dlouhý imbus a potom tu malou páku imbusu nečím nastavit... Jak jsem byl rád, že jsem si ho sebou na cestu vzal... Ten kryt jsem sundal (je to jen jeden imbus) - hned vidíš kam šaháš!
Upravil SPEEDY dne 19.03.2008 11:53
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
Uz jsem to tady jednou poptaval. Jak je ta kulata vec se zavitem, tak ta je zajistena takovym perkem. To perko se musi odjistit smerem k sobe a pak jde ta kulicka sundat z cepu. Povolis matku a otacis kulickou pozadovanym smerem. Pak ji nacvaknes zpet, zajistis perkem (navim jak lip nazvat ohnutej dratek) a dotahnes matku. Tisicihran bych videl az jako krok dve.
Slavek-xxx napsal:
Uz jsem to tady jednou poptaval. Jak je ta kulata vec se zavitem, tak ta je zajistena takovym perkem. To perko se musi odjistit smerem k sobe a pak jde ta kulicka sundat z cepu. Povolis matku a otacis kulickou pozadovanym smerem. Pak ji nacvaknes zpet, zajistis perkem (navim jak lip nazvat ohnutej dratek) a dotahnes matku. Tisicihran bych videl az jako krok dve.
To bude co jsem hledal , musím to pak zkusit. Dík.
Já si to taky seřizoval jen pomocí toho závitu na tyčce... Vytáhneš jistící závlačku a vyloupneš táhlo z kulového čepu. Pak došteluješ táhlo. Dá se tak hýbat s řadičkou cca plus mínus 1,5cm...
Dělal jsem to přes ten venkovní šroub a matku, ale díval jsem se i na ten tisícihran a tam není taky vůbec žádný problém. I jsem ho sundal a chtěl jinak nastavit, ale nakonec jsem ho vrátil do původní polohy, protože přes ten šroub to bylo dostatečné.
Kluci, vím že už to je staré téma,ale zkusím. Koupil jsem nové boty a chtěl jsem mírně přizvednout řadičku. Přizvedl jsem jí na té závitové tyčce kde je ta kontramatka. Asi o půl cm. No ale nešlo mě vůbec zařádit od dvojky nahoru. Musel jsem to vrátit zpět. Jak je to možné? Je tam nějaký blbý úhel že se to tam potom nějak šprajcuje? Díky
Já ti nevím, ale myslím že jsem dokonce tu závitovku i zařezával abych ji přizvedl ještě víc a v pohodě. Ale bylo mi to prd platný a musel jsem stejně dělat domatech (kopii touratechu) Tímto opět děkuji Kubrtovi za cenné rady
Hlavně se neposrat