BIGR napsal(a):
. Kámoš měl Anakee a strašně na ně nadával jak kloužou že horší gumy na motorce neměl...
To byly jedničky, ne? Ty klouzaly strašně, hlavně na trochu zaprášeném povrchu, ale Anakee 2 má s první generací společný jenom ten název.
jako fakt?
ja mel tovarne jednicky.. vepredu ovsem 21palcu,,, a specialne ta predni byla zatim nejhorsi guma, co jsem mel.
Zadni nevim, ja prosim zadni nepoznam 17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Vjetrnik napsal(a):
to Hicks: že nepoznáš zadní, to se nedivím, ale že poznáš přední, to čumím....
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Zdravím, ať nezakládám nové téma. Hledám silničně cestovní pneu na BMW R1200 GS DOHC (2010). Hledám něco cestovního na silnici, s velkým nájezdem a velmi dobrými vlastnostmi na vodě. Do teď jsem jezdil na Metzeler Tourance. Nejspíš bych je dal znovu, jen si vybavuji pár let zpět diskuze o přesunu výroby, horší kvalitě a nebo dokonce ukončení výroby. Tak bych nerad pořídil nějaké ležáky ze skladu a podobně. Máte prosím info či doporučení na něco nového? Anakee bych se rád vyvaroval, pamatuji se, že po nějakém nájezdu začínaly klouzat...
Jedná se o standardní rozměry:
Vpředu: 110/80 R19 M/C 59V
Vzadu: 150/70 R17 M/C 69V
Předem děkuji
P.S. Nemáte někdo srovnání Tourancek s Continental ContiTrailAttack 3?
Upravil HonzaGS-SV dne 20.04.2026 07:51
Přešel jsem ze Pirelli Scorpion Trail 2 na (u 11ky) Bridgestone T31 (předek dá dva zadky a guma se sjíždí krásně do kulata. U Skorpionů vždy na zadku placka a předek zubatý.
No a po dobrých zkušenostech z 11ky jsem teď na 12ku koupil Bridgestone T33
... BMW I´m lovin it ...
My beloved, My precious, My R1100GS, R1200GS 30 Jähre 2010
Toš to máš tak. Kúpíš cedník, teče. Zalepíš ďúry, necedí
geofre napsal:
Přešel jsem ze Pirelli Scorpion Trail 2 na (u 11ky) Bridgestone T31 (předek dá dva zadky a guma se sjíždí krásně do kulata. U Skorpionů vždy na zadku placka a předek zubatý.
No a po dobrých zkušenostech z 11ky jsem teď na 12ku koupil Bridgestone T33
Ty bridgestone T31 jezdím taky, mám na nich zatím pouze 2t km, za mě naprostá pecka, drží jak přilepený i na vodě. Za málo peněz hodně muziky, jo a jsou Made in japan (sada mě stála 5200)
Upravil Kuba89 dne 20.04.2026 16:44
BMW R 1200 GSA r.v. 2013, 90 jahre
Jezdím už dlouhou dobu Metzeler Tourance Next, zkusil jsem i Next2, obojí dobrá volba, nájezd 12tis.km+ na R1200GS DOHC. Made in China, nepoznal jsem rozdíl oproti made in Germany.
Upravil JanTri dne 20.04.2026 17:43
Tourancky už nikdy. Dvakrát se mě zadní tourancka roztrhla mezi vzorkem. Jednou na Slovensku a podruhé uprostřed Bulharska. Vzorky cca 70 - 80 % , žádný extrém ani přetížení. Pokaždé z jiné distribuce a ročník. Na třetí defekt už nečekám.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem"
Taky si myslim , že jsou lepší gumy než Tourancky. Ja bych třeba právě doporučil Anakee Adventure. Měl jsem je teď pár posledních sezon a ani na mokru nebyl nikdy problém.
.
Medik napsal:
Tourancky už nikdy. Dvakrát se mě zadní tourancka roztrhla mezi vzorkem. Jednou na Slovensku a podruhé uprostřed Bulharska. Vzorky cca 70 - 80 % , žádný extrém ani přetížení. Pokaždé z jiné distribuce a ročník. Na třetí defekt už nečekám.
to preto ze Tourance made in Germany nie je to iste ako Tourance made in China, ale na motorkaroch by ti to vysvetlili Mediku ze je to vlastne to isté a ty si za blbca live fast, die young be wild, have fun
HonzaGS-SV napsal:
AI mi při porovnáních nějak pořád tlačí Continental ContiTrailAttack 3, jako proti Tourance o parník lepší gumu... tak že bych zkusil... ?
AI řekla, tak to musí být přeci pravda....."Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Prasknutí zadní pneu Tourance jsem zažil taky, odhadem měla tak dvě třetiny vzorku pryč.. Roztržená byla přerušovaně tak po 50% obvodu. Byla to moje třetí sada, první Made in China, a poslední kterou jsem koupil.
Pak jsem jezdil E07+, ale ty jdou letos taky dolů. Takže ti sice neporadim co jo, ale možná napovim co ne..
---------------------------------------------------
..konečně boxer..