Ahoj chlapi
Nevíte čím by mohlo být, když se dostává benzín do oleje a neustále to skáče do nuzáku? Začne to prskat a nejede to.
V BMW mi řekli, že nemám tankovat plnou nádrž
BMW R 1200 GSA LC rok 2018, najeto 30 000km
Rekl jsem mu to ja. Ale panacek tady nedopsal ze to je moto s normou euro 4 a tudiz s nadobkou s aktivnim uhlim. A tak kdyz se tim taknovanim do.full nadrze nalije za cas paluvem tak to nateka do sani a ta motorka to nespaluje a dela to takovyhle bordel. Je to jako kdyz s euro 4 a vejs jezdi hodne po zadnim naplni se a rrada do motoru.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
mě teda spíš zaráží, ze zadavatel tohoto tématu přijel do BMW, předpokládám, že mu Míla řekl v čem je problém a důvody toho problému ale on i tak běží na diskuzní forum, napíše třetinu toho a chce další odpovědi.. Jaké asi budou?? a jaké by asi byly kdyby to napsal celý? jako že by se najednou objevila jiná příčina problému?? Tak ano, internet je plný chytráků za klávesnicí takže by tu několik d.ementů pár dní spekulovalo.. nakonec stačí se podívat na odpovědi na základní dotaz bez všech informací a už je tu nakydaný zlo.. ale byl by jiný výsledek? dozvěděl by se Alan 2 něco jiného? Moc si to nemyslím.. takže spíš mě zajímá čeho chtěl docílit..
vtipná je odpověď AI na úplně stejný dotaz viz první příspěvek kterou si můžou někteří machři zadat i v jiných zemích na světě, předtím, než ze sebe udělají trubku. Třeba na Slovensku...
Přehled od AI:
Ahoj. Benzín se do oleje dostává nejčastěji kvůli netěsnícímu vstřikovači (propouští palivo i při vypnutém motoru) nebo vadnému regulátoru tlaku paliva. To způsobí přesycení směsi, prskání a pád do nouzového režimu. Řešení servisu o "netankování plné" souvisí s odvětráváním.
Hláška servisu o plné nádrži ukazuje na problém s tímto odvětrávacím systémem. Pokud natankuješ "až po hrdlo", může se kapalný benzín dostat hadičkou do filtru a následně přes sací potrubí rovnou do motoru. To motor okamžitě "uchlastá" a vyhodí chybu.
Upravil jezek dne 29.05.2026 07:41