Ahoj, dneska kamarád přijel r1200gs lc 2014 a porovnávali jsme mezi sebou stavění na centrální stojan, mám s tím potíže. Jeho šla pěkně, moje 1250 rallye (mám i tu stylovou variantu rallye) tak na 2 metrakovy chlapy. Sám mám metraák, ale zvládl bych to tak 2x/den. Mezi zadním kolem a zemi mam na 1250 cca 4cm on na 1200 polovinu. Ve specifikaci snizenej podvozek nemam napsanej. Poprosil bych info, jestli je to ok a ta 1250 jde na central fakt uplne na hovno, s bagazi nemam sanci nebo jen rallye verze. Tak se origo central nedaval. Doplnil jsem si ho. Dik moc Olda
Máte správný stojan k výšce vaši motorky? Bylo několik druhů stojanů. Řekl bych že máte klasický podvozek z GS (na rallye se dal objednat podvozek z ADV) a hlavní stojan z ADV. Kombinace podvozku GS a hlavního stojanu z ADV jde na hlavas strašně blbě.
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad a zápisu do elektronické servisní knihy
Tak jsem z toho jelen. Z výpisu VIN tam žádný kód pro snížený podvozek není.
Z internetu, pokud je to pravda, jsem našel délky hlavního stojanu od spodu patky po střed čepu uchycení - standard 33,6cm, snížený 31cm, GSA(rallye) 35,5cm.
Já mám hlavní stojan délky cca 33,6cm a při podvozku na auto je vzdálenost (silničního) pláště od země cca 6cm. Podle štítku na ESA se jedná o standardní zadní tlumič. Žádné indicie na fabrické snížení podvozku jsem nenašel.
Pak na zahraniční diskuzi psali, že při zaklapnutém centrálu patka krátkého sahá sotva k pneu, standard je do půlky pláště, dlouhý až k ráfku. já mám do cca půlky pláště.
Tak jsem asi manták slabej a neumím to na centrál postavit.
Asi by pomohl stojan na sníženou verzi, bez ohledu na to co mám v garáži, aspoň 2cm.
1705ol napsal:
... Tak jsem asi manták slabej a neumím to na centrál postavit...
Postavení na centrál chce grif, současně se zhoupnout na patce stojanu a v tu samou chvíli "zatáhnout" za madlo pod sedlem směrem nahoru, přitáhnout se k madlu. Po nacvičení to dá ženská 50 kg a 160 cm bez potíží třeba 10x za sebou.
Jezdil jsem par let stelvio, tak uz nejaky staveci zkusenosti mam. A kdyby neprijel kamos na lccku, tak bych si myslel, ze to tak je. Ono to mozna ta opravdu je. Na stojan to samozrejme dam, ale je to masakr. To lccko jsem.slapl i s bocakama a bylo. Od zeme mel kolo na 1/3 vysce. Tak jsem zacal hledat vysvetleni. Ale zenska by to moje 100% na central nenahodila. Myslim si, ze tech 6 cm vyska kola je taky hodne.