Vasco napsal:
Ted mam 12tis s Carpuride 702 a ani jednou se mi mobil 15 pro max nevybil… jo, jednou mel vlastne na Transalpine vecer 10%…
To je dobře, že ti to takhle dobře funguje. Já jsem prostě nabíjení řešit musel. Asi bych dokázal nějak doladit nastavení telefonu, aby vydržel lépe, ale vzhledem k tomu, že to byl pouze jeden z důvodů, proč mi tenhle systém na motorce nevyhovuje, tak jsem zrcadlení na moto zavrhl.
Jako alternativu k navigací tedy zatím považuji nějaké zařízení na androidu, kde navigace může běžet přímo, bez zrcadlení. Ale zase je třeba řešit data, přehřívání při nabíjení, déšť atd...
Staré Zumo 660 mi vydrželo přes 10 let a pořád fungovalo, jezdit by se podle něj možná ještě nějaký čas dalo, takže jako se zařízením vlastně spokojenost. Co se týká navigování, tak vlastně taky, takže to zrcadlení byla pro mě jen taková chvilková slabost BMW GS = stroj na radost
Já sem si ke Garminu XT (s redukcí do origo BMW držáku) pořídil tohle
[url] I just found this on AliExpress:
EKIY 5.0" Android 13.0 2GB+32GB Wireless CarPlay Moto Android Auto GPS Motorcycle Navigation Dashboard For BMW R1200GS R1250GS
https://a.aliexpress.com/_ExOMKSQ[/url]
Má to android, takže nainstalovaný aplikace jako Mapy, Waze atd, takže stačí mít hotspot na tlf který tolik nežere baterku, nebo lze i zrcadlit tlf...
A všechno sedí do jednoho držáku, tak jen v případě potřeby mezi sebou přehazuju...
Upravil equir dne 27.06.2026 14:29
tak po cca půlročním laborování, co je pro mne nejlepší, jestli navi nebo vradle nebo zrcadlo, jsem si koupil Zumo XT2 s redukcí do BMW orig přípravy. Telefon mohu kdykoliv cvaknout do odpruženého quadlock na řídítkách ...
Celou věc jsem řešil poté, co mi začal občas blbnou Navigator VI
Vyhovuje mi zrcadlení,
zkoušel jsem Interphone Ridesync-negativní zkušenost, častěji byl na reklamaci než požíván k navigování...(vadný napájecí kabel, vadný konektor v displeji, nekonečné restarty zařízení).
Zvažuji pořízení Carpuride W702 Plus, měl by mít v sobě android, máte s tímto někdo zkušenosti?
Loni jsem přešel po létech na BMW Navigátorech k zrcadlení telefonu do Chigee. Ke změně mě vyprovokovalo, když jsem loni na jaře v Kalte Kuchl vedl skupinu, trochu jsme "zakufrovali" a na BMW Navigátoru 6+ nějaká rychlá změna trasy nešla udělat úplně komfortně.
Všichni, kdo měli mobily tam okamžitě naklikali jinou trať ja jelo se. Ta rychlost obsluhy se mi líbila. K navigaci na mobilu měli offline mapy.com.
Tak jsem se nechal zlákat taky. Příprava trasy v mapy.com na dovolenou je docela komfortní. Podobně jako mapsource nebo basecamp. Pěkně v klidu u velkého monitoru. Skvělá je taky jednoduchost sdílení trasy se zbytkem skupiny. Když jsem byl jedíný s Garminem, tak to nebylo úplně ono. Zrcadlení funguje perfektně. Chigee můžu ovládat z řídítek pomocí kolečka za jízdy. Viditelnost displeje je výborná. Navíc třeba telefonování nebo přehrávání hudby je úplně jednoduché, na Navigátoru jsem měl obvykle potíže s různou hlasitostí navigačních hlášení vs. hudba vs. telefonní hovor. Tohle je u zrcadlení bez problémů.
Největší slabinou toho všeho je ale ten mobil. Konkrétně mluvím o Iphone 13. Po 4-6ti hodinách navigace je třeba nabíjet. Takže ještě někde vozit powerbanku a kabel. To mě obtěžuje, ale jako nejzásadnější problém vidím zahřívání mobilu. Když si za jízdy k navigaci pustím třeba ještě hudbu, tak si na tom můžu za půl hodiny smažit vajíčko. Tohle je věc, která mě štve. Před týdnem se mi v Rakousku mobil vybil, dal jsem ho na powebanku, pak se přehřál a pak mi navigování zatuhlo a zrovna na dálničním křížení, kde byly 3 možnosti. Zvolil jsem tu špatnou a za 5 km jsme se s dalšími 5ti lidmi otočili. Takže tohle vidím jako slabinu. Nevím, jestli jsou na tom jiné telefony lépe.
Když vidím v inzerci BMW Navigátory, tak si říkám, mám ho zase koupit? Ale asi by to pro mě byla cesta zpět. Ten komfort obsluhy, viditelnost displeje, možnost sdílení tras, jednoduchost změny trasy, to všechno mě utvrzuje, že je to dobře. Jen jak jsem psal. Největší slabinou je ten mobil. Až vymyslím, jak ho za jízdy dobíjet a chladit, bude to asi OK. Vozím ho v kapse, bez obalu, kapsu mám pootevřenou a zkouším ho dát třeba do režimu nízké spotřeby. Uvidíme... Ale k Navigátoru už se asi vracet nebudu.
Upravil paulik78 dne 29.06.2026 10:24
mám to stejně, Iphone13 + Carpuride. Aby se mobil nevybijel, mám na řídítkách držák s QI dobíjením. Teď jsem absolvoval cestu po itálii, 8 dní mi do něj pralo slunce, mobil horkej, ale nevypnul se (nepřehřál se). Nevypeklo mne to, takže neřeším, ať se hřeje jak chce
Novej přiložený následující obrázek:
Podělil bys se, co je to za držák? Ne že bych měl před sebou málo displejů, mám raději minimalistické ovládání, ale když ten "krám" topí, tak asi bude muset na vzduch:-)