nerikej, ze jste tam byli o prodlouzenem vikendu.. tohle je zase nase cesta z minuleho tydne co barva, to den...
hicks přiložený následující obrázek:
[104.1Kb]
Upravil hicks dne 12.07.2011 00:16
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
jo od pondělka do neděle.....my si ještě trošku vice zajeli k vodě..na dva dny..byli jsme ještě v rumunsku,faragaš,bran....
Upravil czunik dne 12.07.2011 00:19
http://czunici.ra...
czunici napsal:
jo od pondělka do neděle.....my si ještě trošku vice zajeli k vodě..na dva dny..byli jsme ještě v rumunsku,faragaš,bran....
my od soboty do stredy.. 5 dni.
Rumunsko jsme nestihli.. ale zato Nochalmstrasse + Vrsic + Socu jeste s Morabama + Plitvice, Bihac, Banja Luku, Sarajevo a Srebrenicu (tu nam zablokovala bourka). Srbskem pak zpet..
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
arad,faragaš,bran,drobeta turniu,moldou nou,kruševac,uzice,mostar....a domu přes zadar,zagreb vídeň.....včera jsme se ve 23,30 vrátily..mapu ještě nemám namalovanou...
http://czunici.ra...
Kluci, nechci zakaldat nove vlakno.Pojedu neco podobneho od nas pres Brno-Mikulov , takze dalnicni znamka v Rakousku. S tim pocitam. Jak ve Slovinsku? Chci prejet z AT pres 82 na Jezersko nebo 201 na Krajnska Gora a pekne si projet Slovinsko po okrskach (jestli nedojedu az do IT).Je to bez problemu nebo mam radsi vzit znamku, at nekde nevlitnu na dalnici a nedostanu flastr?Pojedu dale na jih na Chorvatsko, Cerna Hora, Bosna,Madari,Slovensko,CR. Takze mimo AT,SLO,CHorvaty by melo byt vse bez polatku? Reflexni vestu mam,lekarniku taky,gumy budou zanovni a ladak radsi sundam. Nejake dalsi info co by me mohlo potkat mimo blbcu na ceste?
I pád na hubu je pohyb kupředu
Ve Slovinsku se dalnice taky plati. Nejkratsi znamka je tydenni a stoji EUR7,50 viz http://www.dars.s...e_308.aspx
Jinak ve slovinskych Alpach jsme byli a mooc pekny!
Taky uz se tesim.Jen aby vyslo pocasi v tech letosnich silenostech co nam vyvadi. A jak jste spali?Motely nebo stany? Jedu s pritelkyni a diky blbym rozmerum origo kufru BMW na Hrochovi si rikam, ze na 10 dni se s moji asi nesbalime kompletne i se stanem a dvema spacakama
Upravil milanosor dne 05.08.2011 11:23
milanosor>Jestli je to dotaz na me, tak my sme byli tyden ve SLO u more a pak sme jeli tyden zpatky pres SLO, IT, AT. Bydleni oboje - penziony i kempy, jak se nam chtelo.
milanosor napsal:
Ja mylel, ze moto neplati ale koukam a je to tedy 4 denni na moto za 100 kč. Je to tak?
berou za ty 4dny 3,5-5 Euro, pokud neplatíš ve forintech, dělají si z toho na pokladnách kšeft. Nedostaneš typickou nálepku, pouze zaregistrují do videosystému tvou SPZ.
milanosor napsal:
Kluci, nechci zakaldat nove vlakno.Pojedu neco podobneho od nas pres Brno-Mikulov , takze dalnicni znamka v Rakousku. S tim pocitam. Jak ve Slovinsku? Chci prejet z AT pres 82 na Jezersko nebo 201 na Krajnska Gora a pekne si projet Slovinsko po okrskach (jestli nedojedu az do IT).Je to bez problemu nebo mam radsi vzit znamku, at nekde nevlitnu na dalnici a nedostanu flastr?
Slovinsko je krásný, poprvé jsme ho nejeli jako tranzit, ale projeli a doslova mně nadchlo. Jeli jsme přes Kranjskou Goru, tedy Vršič, pak nádherným údolím Soči a nakonec takovou zajímavou lehkooffíkovou oblastí. Cestou jsou i hezký zajímavosti - hrad, jeskyně atd. Můžeš mrknout sem: http://bmwgs.cz/f...ost_174560.
Jinak na známku si dej pozor a pokud chceš i po dálnici, radši si jí kup dopředu, nebo si alespoň zjisti, co má stát, Hicksovi nacpali u pumpy autařskou (i za autařskou cenu...) .
Kdyby něco, ptej se dál, ale je to myslím naprosto v pohodě a takříkajíc za humnama, ne?! Každopádně si užij cestu a ať vyjde počasí... Já budu tiše závidět, jel bych hned zase a i si to takhle protáhl jako vy. Maiali nel Fango!
Pres AT prefrcim po dalnici a odbocim na Jezersko. Nejaky ten hreben a pak spani nekde kolem Bohinj. Nebo jeste je tu moznost sjet na Kranjska Gora a vzit to pekne dolu mimo dalnice. Ja myslim, ze bych dalnici mohl uspesne minout tak jako tak. A pak jeste vyjezd na Strmec na Predelu. Snad se tam nejak domluvime. Jaka je tam vubec rec? Ja vladnu Anglictinou a moje zase Nemecky,tak to snad skloubime. Kdybych jel sam, tak si dam nejakou lehci vrcholovku po malych cestach,ale musim brat ohled taky na batuzek A taky kdo vi co nas tam chytne za pocasi
Upravil milanosor dne 12.08.2011 08:16
Já to letos projel dvakrát. Napřed jsem jel s kamarádem přes Maďarsko do Srbska a Černé Hory a zpět a potom zkraje léta s Evou Slovinsko a Istrii. Jeli jsme přes Rakousko, poctivě po okreskách, bez navigace a pohoda. Nechápu to všelijaké plánování , prostě každej večer jsme se mrkli do mapy, kam se pojede dál Eva umí anglicky a já se domluvím všude - rukama nohama Projet Slovinsko a užit, na to nestačil měsíc, tak jsme to trochu okleštili a díky absenci navigace a občasnému "zakufrobvání" v nějaké řiti jsem objevili pár pěkných míst třeba již někde zmiňovanou Postojnou Jamu..Ovšem byly jsme tam v nevhodnou dobu a spěchali na Triglav, takže jsem dolů nesletli. Ale našli jsme jí fakt omylem - přej jsem odbočku Neměl jsem letos čas popsat tu druhou cestu, tu první jsem sem dal. Slovinsko i Rakousko jsou krásné země a sežraly mě zadní Tourancku, bo se tam rovně moc nejezdí
Upravil Medik dne 12.08.2011 08:54
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
...to je jako, když kamarád vyjel do Chorvatska s dětmi, které neměl zapsané v dokladech a když je vezl zpátky, tak ho na Slovensku nechtěl celník pustit ;o))
a omluva za sdělení, které není tak moc k věci, tedy je úplně mimo, ale napadlo mě to
takže pohovečer cestovatelé
www.jantruhlar.cz