Ahoj,
uvažuji v létě o "výletu" do této oblasti a snažím se sehnat jakékoli informace. Proto bych vás chtěl požádat, kdo jste tam byl, napište mi vaše poznatky. Dík.
R 1200 GS
SUZUKI GRAND VITARA 2.4 JLX
já vím že ty to víš, ale přiznám se, že i já jsem se běžel podívat, protože jsem to přesně nevěděl.. Nestydím se za to a tak to těm co to nevědí jako já odkazem ulehčím..
PS: kdy se stavíš o pár domů výš na skleničku dobrého vína a na pokec?
Sákryš, taky to mám v plánu, ale tenhle rok se budeme množit, tak snad někdy jindy. Ale parádní příroda, staré pevnostní linie z Rusko-Finský války se spoustou haraburdí, krásný pobřeží a lidi by měli být, co vím, taky vesměs fajn.
Krátce jsem tam pobyl, moje vzpomínky báječný - krajina skandinávskýho rázu (však je to bývalý Finsko,že..), jen tý péče se jí od obyvatel se sovětskou výchovou nedostává. Tudíž mezi krásnejma panorámatama sem tam divoká skládka úctyhodných rozměrů atd. Krásná jezera, ovšem rybami moc neoplývající - o rybochovným hospodaření se jim ještě ani nezdá (neplatí o revírech v letoviscích ruských zbohatlíků), zato je drancují všemi možnými způsoby včetně sítí a nepustí zpátky fakt ani tu nejmenší čudlu :-( . Dost nám tam pršelo, což je dle místních normální, moskyti jako koně, domorodci přátelští.., někdy až moc. Cesty dobrodružný, často klasický "gruntovky", na kterejch se musíš naučit jezdit, mají svoje specifika a mění vlastnosti spolu s počasím ;-) . O zázračným nerostu Šungitu, gulazích a dalších zajímavostech se jistě nechá na internetu nalézt pro inspiraci mnoho. Snad lze brát jako doporučení to, že bych tam osobně rád zajel znovu
To Jarda:
Zima tam končí v červnu a začíná koncem září, někdy je tam i 2m sněhu a děrevně jsou odříznuté od světa. Domorodci musí tam přes léto nachytat a nasušit ryby na zimu, aby to vůbec přežili. A část ryb ještě směnit za vodku, byt´ to jsou původně Finové, pijou jak rusové. Když jsme lovili na řece bezúspěšně lososy, zjistili jsme, že pod námi bylo padesát sítí. Domorodci nevěděli kde je Česko, nerozuměli, proč jsme jeli tam na ryby - to v Čechách ryby nejsou? A nakonec nám přinesli nějaké sušené, když máme hlad, ale nemohli jsme se jich zbavit kvůli slivovici, jen zkusili a.....
Takové je tam rybí hospodářství, ale u nás to není o moc lepší, jen tady se nedrancuje z hladu. Potvrzuji, co píšeš, ale je to jedna z posledních zemí při Evropě nezasažená civilizací s nádhernou přírodou.
vše co má společnýho s bývalým ssssr,né děkuji nechci,chci být svým pánem,né číslem aby si kde gdo semnou dělal co chtěl
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
bystricke napsal:
vše co má společnýho s bývalým ssssr,né děkuji nechci,chci být svým pánem,né číslem aby si kde gdo semnou dělal co chtěl
Zase to tolik neprožívej Bystřo. Mysli na to že když budeš číslem, tak docela velkým ne? Přinejhorším potrénuješ nějaký ten kop na holeň, když tě nesklátí hexnšus Já bych se tam podívat i jel, ovšem letos nic, letos barák.
Upravil Medik dne 04.01.2012 07:53
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Požádal jsem známou z Moskvy o informace o Karélii. Text přikládám v Angličtině, okleštěný o záležitosti, které Vás nemusí zajímat a kontakt na ni Vám taky nedám. Doufám, že Vám tato informace pomůže.
Regarding Karelia: it is still a beautiful place, it is worth seen. Nowadays the traveling Russia is more safe and easy than it was in 90ths. There are a lot of new nice and comfortable hotels. There is no problem to get petrol, just make sure you take petrol grade 95 (95 is the octane value)
I know the people who have experience to organize such trips and will be pleased to support you.
Company http://www.russiadiscovery.ru/ (they have site in English). They can provide all necessary support (including visa).
The CEO of this company is Ms. Maria Podtyazhkina, her direct e-mail is rd-maria@yandex.ru
The key manager for foreign tourists is Nastya Ivanova go@russiadiscovery.ru
Tel +7 495 664 2664
They both are informed that you might call or wright them. You’ll be granted minimum 10% discount.
Hope you'll have enjoyable trip with much fun and pleasure.
Ano taky se letos chystám do této oblasti rusko-finského pohraničí.
Po loňském výletu skandinávií mě tato oblat zaujala krásnou jezerní krajinou
ostře kontrastují oproti rozeklanému norskému pobřeží.
Klid a někdy až prázdnota finských šotolin a vesniček kterými jsem projížděl
byla až mrazivě okouzlující.
Rád bych přez karélii a dále severněji do laponska kolem Murmansk,finskou stranou pak zase k jihu.
Ahoj všem,
dávám sem dotaz, zda by se někdo neměl zájem zúčastnit ve druhé polovině srpna, jak pevně doufám, "pohodového" výletu Finskem a Ruskou Karélií? R 1200 GS
Ahoj,
tak téměř po roce se vracím k tomuto tématu.
V minulém roce mi to bohužel nevyšlo, tak se tam chystám letos
v termínu 16.8.- 1.9.2013
Pokud by měl někdo zájem se přidat, tak se ozvěte a napíši podrobnosti. Ale prosím nejpozději do 21.5.2013.
Pak již musíme zařizovat víza, lístky na trajekt a jiné záležitosti okolo cesty.
Jinak pojedeme i jen dvě motorky. R 1200 GS