Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Motorky BMW :: BMW R1200GS a R1200GS Adventure (vzducháč)
Strana 1 z 4:   1    2    3    4  

Zkušenosti s kufry bočními kufry Vario
Hanes
Přidané 05.02.2012 16:13

Registrace: 14.01.12
Ahoj, chtěl bych jestli by zde majitelé těchto kufrů na R1200GS mohli napsali své zkušenosti s nimi.

Klady a zápory. Proč je pořídit a proč ne. Nemůžu se furt rozhodnout.

Díky všem

welli
Přidané 05.02.2012 16:30

Registrace: 20.08.09
hlavní nevýhoda je boční plnění, když je nacpanej a pootevřeš ho, něco ti vyleze a už to nezavřeš. a moc toho nevydržej, narozdíl od alu.

https://mojegs.cz/
toli
Přidané 05.02.2012 16:43

Registrace: 13.10.08
Asi jediná výhoda že jdou rychle sundat ale to jdou adv kufry taky.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.

http://www.toli-moto.wz.cz/
Biker755
Přidané 05.02.2012 16:51

Registrace: 26.08.10
Pokud jsi silniční jezdec,tak je to dobrá volba.To boční otvírání se dá vyřešit taškami.Pokud jedeš okolokomínovku zmenšíš objem a frčíš a nebo je velice snadno sundáš.Je důležité mít všechny gumové špunty v držáku kufrů,pokud je nemáš dají se dokoupit.A to je další výhoda,dá se na to koupit spoustu náhr. dílů.Pokud se někomu zdá,že nejsou moc stabilní,dá se na ně dokoupit vystužení.Já jsem s nimi spokojen,nejsou moc velký,ale mě stačí.A pokud se pohybuješ po západní Evropě,tak nebudeš mít problém s policajtama.
Dum spiro,spero.

JardaFGS
Přidané 05.02.2012 17:16

Registrace: 16.10.09
Vše co napsali ostatní sedí..., akorát bych doplnil, že narozdíl od alu kufrů jsou těžký jako pra...Frown
jardajerman@seznam.cz

Hanes
Přidané 05.02.2012 18:12

To je to co mě třeba zajímá, všichni pořád píšou že jsou ty kufry těžký jako prase. Ale co to znamená v porovnání s hliníkama. Kolik váží Vario a kolik važí nějaké hliníky?

Dokaže to někdo zjistit.

beda
Přidané 05.02.2012 19:33

Registrace: 28.07.07
Na motorce vypadaj dobře a to nasazování je pohodlný. Super je taky společnej klíč ke kufrům a ke startování. Oceníš možnost zvětšení objemu ale já to moc nevyužil. Základní velikost mi stačila. Jen to boční plnění je opravdu otrava ale jak jsem tady čet, dá se to vyřešit kabelama :-) Jsou celý plastový, tak nevím nevím co se stane, když stím plestkeš. Já je nepoužíval, tak jsem je prodal ale ináč spokojenost :-)

Hanes
Přidané 05.02.2012 19:46

To boční plnění mě tedy zrovna vůbec nevadí.Do teď jsem měl Varadero a tam byli originální kufry tak s bočním plněním a neměl jsem problém. Projel jsem s nima cca. půl Evropy.Nejvíc vzpomínám na horní topcase do kterého se v pohodě vešli dvě helmy. To chci do udoucna taky nějak pořešit.

Takže jsi je prodal, protože jsi je nepoužíval a žádné jiné jsi zatím nekoupil?

JardaFGS
Přidané 05.02.2012 19:57

Oni jsou zase docela pevný, když ti motorka třeba spadne, většinou se asi nic nestane..., když s tim švihneš za jízdy, budou z toho trsátka. Smile

Jinak hmotnost hliníkáčů si najdi na netu, třeba u BEGRa a já, když si zejtra vzpomenu, ti zvážim Vario.
jardajerman@seznam.cz

Hanes
Přidané 05.02.2012 20:02

Teď jsem nějak nepochopil jako co je pevný. Myslíš jako ty Varia?

To by bylo fajn kdyby jsi je zvážil.

Díky

toli
Přidané 05.02.2012 21:15

Registrace: 13.10.08
A co adventure kufry?.Jsou hliníkový,na jeden klíč a snadno odnímatelný.
www.moto-station.com/ttesimages/motodivers/nouveautes2006/BMW_R1200GS_Adventure_st4pz.jpg
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.

http://www.toli-moto.wz.cz/
Hanes
Přidané 05.02.2012 21:58

Jo ty by byli sice fajn, ale když máš klasické R1200GS tak při koupi držáků a kufrů jsi někde cca. na 35 tisíc. Což je pro mě trochu mimo.

JardaFGS
Přidané 05.02.2012 22:43

Hanes napsal:
Teď jsem nějak nepochopil jako co je pevný. Myslíš jako ty Varia?

To by bylo fajn kdyby jsi je zvážil.

Díky

Jo myslel jsem Varia. Samo, že nejsou pevný jako hliníkáče, ale spíš jsem to myslel tak, že když ti spadne motorka ze stojánku, tak se hned nerozbijou.
jardajerman@seznam.cz

sloon
Přidané 05.02.2012 22:50

Registrace: 27.08.11
Ale zase vypadají móóc dobřethumbs up a jsou navěky pokud ti je nepřejede tankSmile
Až ty plasťaky rozbiješ tak stejně koupíš ty hliníkoví a bude to ve finále ještě dražší.

beda
Přidané 05.02.2012 23:40

Hanes napsal:
To boční plnění mě tedy zrovna vůbec nevadí.Do teď jsem měl Varadero a tam byli originální kufry tak s bočním plněním a neměl jsem problém. Projel jsem s nima cca. půl Evropy.Nejvíc vzpomínám na horní topcase do kterého se v pohodě vešli dvě helmy. To chci do udoucna taky nějak pořešit.

Chtel jsem jenom horni kufr ale nahodou jsem kapl na bocni hlinikace za dobrou cenu. Mam ted bocni nomada pro. Jsou na 99% stejny jako origo hlinikace na advencra akorat, ze to neni od BMW ale delaj to slovaci. Sada bocnich s nosicem vyjde na cca 20tis. Ted su v praci ale zitra ti sem hodim odkaz

Efendi
Přidané 05.02.2012 23:47

Registrace: 22.04.10
beda napsal:
Hanes napsal:

Chtel jsem jenom horni kufr ale nahodou jsem kapl na bocni hlinikace za dobrou cenu. Mam ted bocni nomada pro. Jsou na 99% stejny jako origo hlinikace na advencra akorat, ze to neni od BMW ale delaj to slovaci. Sada bocnich s nosicem vyjde na cca 20tis. Ted su v praci ale zitra ti sem hodim odkaz

Nomada jsou Poláci. Holan. http://www.nomada...m/en/index
Upravil Efendi dne 05.02.2012 23:49

beda
Přidané 06.02.2012 01:16

Efendi napsal:
beda napsal:
Hanes napsal:

Nomada jsou Poláci. Holan. http://www.nomada...m/en/index

Ja mel za to, ze slovaci. No co uz :-) Ale udelany to maj pekne. Uvidim jak budou slouzit
Upravil beda dne 06.02.2012 01:50

Alda
Přidané 06.02.2012 07:57

Registrace: 20.10.07
Velky minus je bocni otevirani, jsou nechutne tezky, v levym kufru u vyfuku neni misto fakt zadny.
Jsem strasne rad ze jsem se jich zbavil a mam hliniky. Taky s vyrezem na vyfuk a presto je tam mista jako prase.
Jedinej topcase jsem si nechal, k motorce se designove paradne hodi a vozim ho porad na veci ktery maj normalni lidi v kapse Smile

sved63
Přidané 06.02.2012 12:56

Registrace: 03.08.11
Souhlas s Aldou, já mám sice Varia , vůbec si je nehaním , ale nej varianta podle mě je asi ta co píše. Top Vario a boční alu.Přeci jenom ty boky nenandaváš každej den.
Pokud nemáš žádný je to k zamyšlení do čeho jít. Jo a Vario super manipulace a na ně jde taky přibalit , boční otvírání pořeší tašky.
Já nechystám žádný terény a tak mi to nevadí, pro off bude určitě lepší alu i to jejich ukotvení.
Šťastnou volbu..........

klapoun
Přidané 06.02.2012 14:16

Registrace: 16.01.08
Já to mám opačně - top hliníkový, boky vario. Do offu patří jen rolka - to si myslím. Někde jsem četl, že ty topy rády padají a o ten hliníkáč se spolujezdkyně opře. No a kolem komína stačí jen ten pizza kufr. Varia jsou dost odolná - v létě v itálii jsem po jednom dupal, házel jsem s ním a ono to vydrželo. Přesto bych je už nekoupil...

Strana 1 z 4:   1    2    3    4  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Motorky BMW :: BMW R1200GS a R1200GS Adventure (vzducháč) :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 104
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,728
Nejnovější člen: danbrabec

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.51 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI