Uz jsem to planoval jednou a musel zrusit. Ted to davam podruhe. Planuju v breznu 2013 cestu do Argentiny, Chile a Bolivie. Moje Toyota Hilux + motorky co se vejdou - viz Poubesuv trip. Kontejner pri ceste tam do Santiago de Chile, zpet z Buenos Aires. Hledam lidi co by se pridali do kontejneru, tam uz kazdy po svem. Je jeste dost casu, ale chci vedet, zda je sance dat dokupy cca 8 motorek. Resil bych dopravu a asi letenky, coz je dobry hodne dopredu a pro vic lidi, zbytek je kazdyho vec. Sel by do toho nekdo???
Upravil Milos dne 13.02.2012 11:57
Tak jo Petre, beru te za slovo.:-) Az zas budes planovat nejakou hospodu, muzem to probrat.
Pokud jde o ceny, zatim jen nastrel. Kdyz jsem to resil poprve, vychazelo to na cca 12000 za motorku a stejnou castku mi potvrdil i Poubes. Plus totez udelaji poplatky. Plus pocitam cca 25 000 za letenku, pokud se objedna v dostatecnem predstihu. Budu jeste resit zda neni vyhodnejsi letet do a ze stejneho mista. Tohle jsou ale jen nastrely, realne to zacnu resit, pokud bude takovej zajem, aby se naplnil kontejner...
Frantisek: jen pro info, nemusis se vazat na cely kontejner. Doprava lze zaridit i tzv. sberkou jen musis mit bednu do ktery das motorku a vychazi to na motorku o neco vic. Jak jsem ale rikal, nejses vazany tim jestli a kolik lidi se ti prihlasi ...
Pokud by si s dopravou potreboval pomoct, tak se klidne ozvi. Bohemische Motoren Werke
to je sranda...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
frantisek napsal:
....beru te za slovo....Az zas budes planovat nejakou hospodu, muzem to probrat...
...určitě něco vymyslíme
Dnes u snídaně jsem četl cestopis v Motocyklu, stojí to za to...a v MotoRoute je Poubesova verze
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
jojo jdu do toho taky,mám článek před Poubesem..(Motoroute),jsem zvyklej sice sám ale po Africe ocením společnost..Sice jsem chtěl letos na podzim ale do jara to vydržím..
tom3
Ja jsem cetl Poubesuv cestopis na netu a mluvil jsem s nim. Vysly mi z toho dve veci. Bude to skvely a nepojedu do Peru. :-) Ale i v tech trech zemich je toho k videni tolik, ze stejne bude malo casu.
to tomaspelant: vždyť společně můžeš jen v kontejneru, nepředpokládá se, že by se jelo ve skupině...naopak, potkáš se na startu, možná někde po trase a pak v cíli "Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Uz na zacatku jsem psal, ze nezvladnu vic, nez 25 dni. Takze neco nad 3 tydny, min vzhledem k nakladum a planovane trase nedava smysl. Atacama v Chile, horske prusmyky v Andach, Altiplano v Bolivii, vodopady Iguazu na hranicich Argentiny a Brazilie, aligatori v Argentine, to jsou hlavni mista, co chci videt a rozhodne se to za min cau stihout neda.
frantisek napsal:
Uz na zacatku jsem psal, ze nezvladnu vic, nez 25 dni. Takze neco nad 3 tydny, min vzhledem k nakladum a planovane trase nedava smysl. Atacama v Chile, horske prusmyky v Andach, Altiplano v Bolivii, vodopady Iguazu na hranicich Argentiny a Brazilie, aligatori v Argentine, to jsou hlavni mista, co chci videt a rozhodne se to za min cau stihout neda.
hele to pusobi rozumne.... komecne cestovatel, co tu ma i zavazky 17 cm
frantisek napsal:
V Argentině aligátoři nežijou (pominu-li ZOO) a Iguazu je něco jako Václavák, tam to chce být imunní vůči turistům a turistickému průmyslu. Ale možná by stálo za to mrknou se do Uruguaye, tam je pěkně. I Paraguay je pěkná a nejen ona známá Trans-Chaco (zdravím masochisty).
to Palovr: přečti si ty cestopisy...kluci tam píšou o tom, kterak museli 8 dní čekat na odbavení...nadmořská výška se dá snadno řešit, úřední šiml těžko...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Vjetrnik napsal:
to Palovr: přečti si ty cestopisy...kluci tam píšou o tom, kterak museli 8 dní čekat na odbavení...nadmořská výška se dá snadno řešit, úřední šiml těžko...
hele Vjetrniku ja nevim, kam se zenes... 2013 to budete mit mimino, ne?
(a s podobnejma cestama mas utrum 17 cm
frantisku, se mnou pocitej! ... chtel jsem to dat spis na prelomu roku, kvuli dovolene a pocasi, ale pokud to bude takle "za hubicku", tak se rad prizpusobim!