Zdarte bikeři. Chci se zeptat jak řešíte víza do Íránu, Turkmenistánu.....až po Mongolsko? Zkoumal jsem web mzv.cz a např. do Ázerbajdžánu je třeba pozvání od místní organizace a bez pozvání víza prostě nejsou! Psal jsem na českou ambasádu a řeší to některé tamnější CK. Některé státy ani nemájí v CZ ofiko zastoupení (buď Berlin nebo Vídeň). Chtěl bych zjitit, jestli se o všechny víza postará nějaká naše agentura nebo je potřeba si to všechno vylítat sám? a dále jestli stačí jeden pas na všechny víza? Díky za všechny případné postřehy
Nám vždy vyšla absolutně vstříct tahle agentura http://www.moravia-contact.cz/html/cz-bard-10-06-12.htm
Jsou to spec. na východ.Když to budeš chtít udělat sám tak se z toho zblázníš a nic neušetříš.
Dost cestovek má vízový servis poplatky se liší. Do Ázerbajdžánu na turistický vízum potřebuješ doklad o zaplacení z místního hotelu nebo cestovky na přesnou dobu kterou tam budeš. Na tranzitní vízum do 3 dnů nic netřeba.
FYYFF
Já jsem psal např. na fresco-travel a psali mi, že zařídí všechny mimo Taj a Turk a že třeba Írán poslední dobou moc víza nedává a trvá to až 2 měsíce, že to posílají k nim na ministerstvo a pak teprve to jde zpět k nám.... souhlasím s tím zblázněním
Stejně jako "Saďoch" mohu doporučit www.moravia-conta... Využíváme také jejich služeb. Klidně řekni, že voláš na základě doporučení od Tomáše z www.x-treme.cz. Lidi na motorkách mají rádi!
A jelikož tento web sleduju skoro už jen jako divák tak musím říct, že se jedná o přátelské doporučení! Nic na tom nemám...
Pěkný den!
Upravil SPEEDY dne 02.03.2012 13:20
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
Došel mi mail z té moravie. Víza zařídí všechny, Turk. nejlépe jen tranzitní víza (5dnů na cestu). Do zemí, kde je potřeba pozvání od místních tak to zařídí jejich "partneři". Doporučují se dva pasy. Jeden na ambasády v Praze, druhý na "oblet" těch, co jsou ve Vídni či Berlíně.
Nemyslim si, ze se tam neco stane, aspon ne do kvetna. Kdyz jsme pred tremi roky odjizdeli, Izrael otevrene vyhrozoval bombardovanim. Nic se nestalo, ale tolik samohybnejch del a protiletadlovejch kulometu jsem videl naposled pred 30 lety na Doupove pri trenirovce vojsk varsavskyho paktu.
Izrael sám o sobě na to nemá kapacity (chybí hlubinné bomby, létající cisterny...) a v USA je volební šílenství a další konflikt by vykopal panu Obamovy hrob, takže tam se podpory asi jen tak nedočkají. Byl bych taky celkem v klidu...
Jo jo, tohle je hodne podobny retorice, kterou vedli tenkrat. Neverim tomu, ze budou americani takovi ****i, aby do toho s Izraelem sli. Souhlasim se zpravodajcema, ze se to rovna sebevrazde. Tenkrat meli Izraelci jeste vcelku slusny vztahy s Egyptem, coz uz za Muslimskych bratri rozhodne neplati. Ale kdovi, mozna zas potrebujou vyzkouset nejaky novy bomby, ostatne taky uz o nich jen tak mimochodem nekde psali...
V pondělí jdeme na iránskou ambasádu pro víza, tak jsem zvědavý jak dopadnem.
Přes cestovku se nám nepovedlo vyřídit, musíme osobně na ambasádu.
Azerbajdžanské vízum řešíme přes čedok....
Zdenda