logicky, pokud půjde vše OK s mým zdravím (jako že půjde!!!!), rovnou po 2. 24hodinovce bmw bikers http://www.bmwgs....d_id=15207 na okružní cestu. Logicky dojedu i do Moldavy a skrz zajímavé Rumunsko tak na dva dny mám zhruba tento průjezd. Znalci Rumunska, poraďte, zda na této přibližné trase je něco zajímavého k přidání. Nezajímá Dracula, zařadil jsem Transfagarasan a Transalpinu a prujezd Apuseni. Budeme na Touranckách a ne na špuntech, protože celá cesta je 7.500km a to by špunty nevydržely. Lehký ofroad ovšem nevylučujeme (ale na touranckách). Co, co je na mapce jako hlavní tah, rád bych to jel po zajímavějších okreskách (třeba kolem Brašova nic nevím a tak je tam jenom hlavní tah.
zatím jsem vykouzlil toto http://goo.gl/map...Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
Ale jo, to vím, taky vyzkoušeno, jenom si nechceme brat špunty na okruh po půlce Evropy kvůli kouskům off roudu v Rumunsku. Stejně budeme mít tak jako tak i nějakou tu dálnici (hned úvodní den 600km po Řecku) a to jezdíme kolem 140-160 km/h a to TKC jdou rychle dolů. A držet uspávající stodvacítku kvůli pár kilometrům v Rumunsku nechceme. Takže tourancky jsou lepší, myslím, řešení, nemusíš se omezovat.....
Doc přiložený následující obrázek:
[181.14Kb]
Upravil Doc dne 29.07.2012 15:29
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
Jel bych severněji přes Sighisoaru a přes Praid (solný důl) na Biczackou soutězsku.
K otázce, nad Brašovem je kopec cca 18OOm vede tam lanovka, pod tím je půjčovna čtyřkolek, takže tam určitě bude nějaké off svezení. Dole kemp přímo vedle BMW servisu.
Doc sorry, malá odbočka mimo téma
Hledal jsem trajekt z Terstu (a nebo Koperu) do Řecka . Před léty takto jezdil Anek
Ale momentálně se mi nedaří nic najít
Nevíš o něčem ?
Ináč, pokud nezaprší tak Bihor i mimo asfaltky projedete na silničních gumách
A nebo zvážit přezutí na trase
PetrAT napsal:
Doc sorry, malá odbočka mimo téma
Hledal jsem trajekt z Terstu (a nebo Koperu) do Řecka . Před léty takto jezdil Anek
Ale momentálně se mi nedaří nic najít
Nevíš o něčem ?
Ináč, pokud nezaprší tak Bihor i mimo asfaltky projedete na silničních gumách
A nebo zvážit přezutí na trase
tady najdes vse aktualni, ale jak vidim, tak je jenom Benatky - Patra, terst uz neni [taky jsem to jel jednou, ale to k=je asi 10 let.... asi zrusili]
http://ferries.gr/Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
Waltr napsal:
Jel bych severněji přes Sighisoaru a přes Praid (solný důl) na Biczackou soutězsku.
K otázce, nad Brašovem je kopec cca 18OOm vede tam lanovka, pod tím je půjčovna čtyřkolek, takže tam určitě bude nějaké off svezení. Dole kemp přímo vedle BMW servisu.
OK, opraveno, pridan Praid
kde je Bizacska soutezska?
http://goo.gl/map...Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
PetrAT napsal:
Soutěska je na silnici 12C
N 46° 48.72263', E 25° 49.21638'
aha, OK, tak to už to tam omylem tak jako tak
Trasu Ostrava - Oradea plánuješ po dálnici?
Dá se to jet po pěkných okreskách
Časová náročnost proti dálnici je asi o hodinu horší a kilometrově ušetříš okolo 100 km
Po dálnici se to jede v klidu, kromě obchvatu Budapešti. Tam může být zasekáno, ale s motorkou se snad nějak prokoušeš . Ale je to těžká dálniční nuda
Ahoj. Kadial presne cez Slovensko chcete ist? Mozno by som ti vedel poradit krajsiu cestu. Ak chces posli mi trasu na mail pozriem si a navrhnem. Samozrejme by som vam pomohol najst ubytovanie a pomohol ako by som vedel.
Béďo
z Oradey určitě do Budapešti, kamarád tam ještě nikdy nebyl. Potom projet Slovensko vyhlídkově. Před dvěmi lety jsem taqkhle jel se synem a glock7 mi udělal perfektní trasu. Sešli jsme se pod Rožňavou, protáhl mě Rudohoriem (nevím přesně kterými silnicemi, ale bylo to super listnato-jehličnatým lesem se svižnými zatáčkkami, ale vynořili jsme se potom někde u Spišské N.V a pak jsem (již bez Radova doprovodu) projel celou Tatranskou magistrálu. K večeru jsme dorazili a spali v nějakém podnájmu u LM.
Zrovna tak odtud, z LM se musím dostat na liberecko, ale pokud možno ne po dálnici, aspoň přes Olomoujc a Hradec Králové
jo to by slo, pres Beskydy a zustat celkove severne
Postupně pár tipů a komentářů, pokud to nebudete mít pouze jako zrychlený přesun
Slovensko:
Zuberec, Zázrivá, Havrania, Oravská Lesná, Nová Bystrica = pro mě snad nejhezčí kousek Slovenska, škoda vynechat
Beskydy:
přes Bytču a Makov, vyhni se Turzovce - akorát dlouhá vesnice
Ostrava:
tam to moc najeté nemám, třeba poradí někdo místní...
Z Ostravy bych jel po 11 až do Mladkova
Orlické hory:
silnice 311 a 310 z Mladkova přes Dobrošov do Náchoda - budete si to chtít dát 2x . Cestou je Zemská Brána, pěkná skalka ve Slavoňově (stojí za shlédnutí), Pevnost Dobrošov, Jiráskova chata Dobrošov (možnost ubytování, vyzkoušeno)
Náchod - Liberec:
u Dvora Králové přehrada Les Království, hrad Pecka, chata na Kozákově, Malá Skála, Frýdštejn, Hodkovice nad Mohelkou...
Z Hodkovic do Liberec buď přes Záskalí nebo na Český Dub a přes Ještěd, jestli pojedeš na Hrádek tak na Osečnou, Rynoltice, Horní a Dolní Sedlo (ale tam to asi už znáš...)
Upravil buboGS dne 30.07.2012 08:04
BMW GS = stroj na radost
Z Hodkovic do Liberec buď přes Záskalí nebo na Český Dub a přes Ještěd, jestli pojedeš na Hrádek tak na Osečnou, Rynoltice, Horní a Dolní Sedlo (ale tam to asi už znáš...)
díky za ty první tipy.....
btw
to Záskalí si pamatuju z dob, kdy tam byla betonka a jiná cesta ani nebtla
Rynoltice - Hrádek?
a Rynoltic (kde jsme měli chatu) jsem do Hrádku (kde bydlíme) jezdil na nejdřív na dětském kole, pak na "favouši", později jsem to i běhal...
Jojo, Záskalí... Vždycky tam tak pěkně na embéčku pískaly gumy
Když se vracívám tudyma domů, jezdím přes Záskalí, těch pár pěkných zatáček na závěr vždycky potěší
Rynoltice - Hrádek běhat? No dej pokoj, to bych asi nechtěl
No a k těm tipům - co by tě tak zajímalo? Památky, příroda, pěkný silnice, hospody???
Slovensko je moc pěkná příroda (Zázrivá, Havrania)
na Zuberci je postavená pěkná koliba
na Oravskou Lesnou je moc pěkná silnice (lepší jak v Alpách - sice "odnikud nikam", ale za evropské peníze to asi nikomu nevadilo ), Oravský zámok, v Nové Bystřici mají pěkný orloj, takže ode všeho trochu BMW GS = stroj na radost
Beskydy je docela pěkné svezení - takhle to vypadá od Bytče směrem na Moravu. Tou černotou jsem projel
Z Makova na druhou stranu a kolem přehrady Šance je pěkné asfaltové svezení, pak přijde ta část, kterou moc neznám - Ostrava
Z Ostravy po té 11, což je sice hlavní tah, ale dá se to. Asi tak od Bruntálu do Mladkova je to ale celkově moc pěkný úsek přes hory a doly, slušný asfalt.
Pokud stojíte o vojenské památky, tak tady je toho hodně k vidění - králická pevnostní oblast, Vojenské muzeum Králíky atd. Pokud vynecháte Králíky a pojedete pořád po 11 přes Červenou Vodu a Jablonné nad Orlicí, tak v sedle je odbočka doprava k rozhledně Suchý vrch. A jako skoro všude v této oblasti - dá se dojít k pevnosti (Bouda).
Z Mladkova vede 311 - uzounká silnička s docela slušným povrchem, minimální provoz, téměř na hranicích s Polskem, vede přes Zemskou bránu (hraniční řeka Orlice tam opouští hranice a hrne se do vnitrozemí). Pojede přes most, nelze to minout.
Pak pořád kolem řeky Orlickým záhořím, pěkná cesta, pěkná krajina, přes sedlo Šerlich (Masarykova chata). Cestou je možno opět odbočit k pevnosti Hanička.
Za deštným v Orlických Horách je vesnička Sedloňov - pán tam má na zahrádce takovou větší skalku - za dobrovolné vstupné je možná prohlídka. Hodně cestoval po světě, vždycky si přivezl nějakou kytičku nebo stromek a docela se mu to rozrostlo
Ze Sedloňova přes Nový Hrádek na Dobrošov - opět pevnost a taky Jiráskova chata (od architekta Jurkoviče) - pěkný výhled do kraje, příjemné klidné místo, slušná strava i možný nocleh.
Pak přes Náchod na Českou Skalici a Dvůr Králové nad Labem, za ním je přehrada Les Království - takový pěkný koutek - moc hezké je to na podzim, když se zbarví listí...
Ale v květnu to taky jde
Pak zvlněnou krajinou kolem hradu Pecka
A nevynechal bych Kozákov - pěkné výhledy a hezké cestičky nahoru, dolů, doleva, doprava... Ještě se vám bude stýskat po kousku rovné dálnice
Jo, a to bílý na té kleči je skutečně jinovatka, ale na tu je ještě brzy
No dál už jen přes Malou Skálu přes Frýdštejn do Hodkovic a to už jste skoro doma.
Tak s Rumunskem jsem ti sice nepomohl, ale co už, snad tohle bude taky k užitku. Tak dobře dojeďte BMW GS = stroj na radost