Zdravím všechny,
poměrně nedávno jsem si pořídil, po dlouhém rozhodování tuto motorku, se kterou jsem jen spokojen, ale...zpočátku mi přišlo divné, že v prudší zatáčce jsem křísnul o hlavní stojan, tak tedy jsem ho sundal, a mám jen policajta. Párkrát se mi stane, že i o něj zavadim v zatáčce. Včera jsem uviděl stejný GéEso a nedalo mi to, abych nezastavil a prohodil pár slov s majitelem. Porovnávali jsem obě motorky a jeho byla poměrně o dost vyšší, kontrolovali jsme sklon zadní kyvný vidlice, ta moje byla mnohem vodorovnější. Když utáhnu zadní tlumič do nejtvrdší polohy, moto se trochu zvedne a ztvrdne. Trochu si tím pomůžu, ale zas na polnačky to prostě nejde.
Po včerejším setkání a porovnávání obou téměř totožných motorek si myslím, že jsem zakoupil nejspíš sníženou verzi, tedy pokud je to možné. Obracím se na vás na všechny, jestli by jste mi mohli poradit jakým způsobem zvýšit moto, protože to jediné mě odrazuje a nutí ji prodat. Vím, že si mohu asi za 10k dokoupit vyšší sedlo, ale jde mi především o zvýšení zadní vidlice, když koupím sedlo, tak budu škrtat pořád stejně. Myslím si, že je problém někde v tom štelovacím zadním tlumiči, ale vážně tomu nerozumím, moto nemám moc dlouho a nerad bych se ho zbavoval.
Kupoval jsem ho s najetými 3tis.! km, s alu kufry, vyšším plexi atd..líbí se mi a jako má první motorka mi zatím vyhovuje, jen ta výška..
mám 190cm..vypadám na ni jak vosa na bonbonu...ale o to nejde, bolej me z ni po delší cestě záda...
Máte někdo nápad, radu, zkušenost, nebo jen názor na to, jestli se mám skutečně zabývat zvýšit moto a nebo jít do jiné..na tuhle jsem šetřil celou dobu a ještě si pujčil, tak vážně teďka nevím...
metjuu přiložený následující obrázek:
ahoj, je klidně možný, že jsi potkal gs ve verzi dakar, která je díky terénnějšímu zaměření o něco vyšší, jinak nevim nevim, ale motorku asi jen tak nezdvihneš.. leda ji opravu překopat na dakara, což se dá celkem bez většího násilí, ale nějaký kačky by to spolklo..
Podle mě máš motorku snižovanou a to se u 650gs dělá výměnou zadního tlumiče.Jeden známý to pro svou ženu zmenšoval,tak to vím.Moje žena vlastni starší model F650 a tam jsem to snižoval trochu jinak.Každopádně já k tomu mám i menší hlavní a boční stojan,takže nic v náklonu neškrká.
BMW R 1100GS vzor kačer
tak jsem teda zjistil, po poradě že mé GS není přepákováno, ale vyměněn zadní centralní tlumič za nižší...
nejlépe byhc ho vyměnil za tlumič z Dakara, který je vyšší, ale nějakých 20tis. tu zrovna nemám, kdyby jste věděl někdo, jestli se dá sehnat od jiné firmy nebo, ale to pochybuju, by měl někdo doma onen tlumič, tak budu moc rád, za každou radu.
Moc si nedokážu představit výměnu, máte s tím někdo zkušenost?
To bobus: jasně, zavolej,
To Novej: hel a co takhle nákej menší srázek 650tek? To neni špatnej nápad ne?
To jsi zaváhal už jeden byl i když to byly převážně eFka. Ale jsem pro, rád pokecám o GeeSech
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
no tak jo.. horší to bude shodnout se na nějaký termín, ale asi nejvhodnější bude o víkendu, v sobotu a místo setkání? Navrhuji asi město Benešov?? a jak to oznámit? asi vytvořit novou diskuzi...ujmeš se toho?
Nebo stačí jen napsat novy prispevek a zkusit, jestli nekdo dorazi...? Co tuhle sobotu? to je asi moc narychlo co?
To je moc na rychlo. Já už zorganizoval ten první a přijelo jen jedno GS a asi dvacet F. Založ nový téma a uvidíme kolik lidí se ozve dej to až tak na 4 října měsíc by měl stačit
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
metjuu napsal:
tak jsem teda zjistil, po poradě že mé GS není přepákováno, ale vyměněn zadní centralní tlumič za nižší...
nejlépe byhc ho vyměnil za tlumič z Dakara, který je vyšší, ale nějakých 20tis. tu zrovna nemám, kdyby jste věděl někdo, jestli se dá sehnat od jiné firmy nebo, ale to pochybuju, by měl někdo doma onen tlumič, tak budu moc rád, za každou radu.
Moc si nedokážu představit výměnu, máte s tím někdo zkušenost?
To bobus: jasně, zavolej,
To Novej: hel a co takhle nákej menší srázek 650tek? To neni špatnej nápad ne?
Ahoj
k tý ceně tlumiče se zkus podívat spíš v německu. Seženeš věci za třetinový ceny
Jinak barevně moc pěkný Mám origo dakara 01 bílý + černá šachovnice
Koukni na tu výšku
Nechtěl by ses zbavit toho centrálu? To je origo?
kendy přiložený následující obrázek:
čau Kendy,
dík za foto, vážně je to o dost vyšší, nejspíš do toho půjdu, samozřejmě, že ten centrál mi pak bude na nic, ale do doby než seženu ten zvýšenej, nevim, jeslti je origo, podívám se a napíšu...