Motocyklová organizace MACR chce podat trestní oznámení na TV NOVA pro podezření z ohrožení dobrého jména. Šlo o možnou manipulaci s reportáží TV stanice. Jaromír Šíd o této akci řekl: "Do TV NOVA jsem byl za naší organizaco pozván, abychom udělali reportáž o bezpečnosti a NOVY se zastal před případnými demonstrujícími motorkáři, které prý NOVA čekala. Když jsme vyšli před bránu areálu, stála tam parta asi 25 lidí. Tou dobou vyjel jezdec na motorce z areálu TV a neměl helmu ani rukavice. K nikomu nepatřil, zastavil u hloučku. V tu chvíli mi reportérka řekla, že začneme točit. Když spustila kameru, nám neznámí jezdec se snažil zagumovat a při tom mu motocykl ulétl pod zadkem. Z místa na 20 metrech upadl tak, že zůstal ležet v bezvědomí. Z hlavy mu tekla krev. Podle dokladů má bydliště v areálu NOVY. Sanitka dorazila až po cca 17 minutách, za dalších 10 minut pak policie, která zřejmě hned začala s výslechem, což mě zarazilo. Akce nebyla pořádána MACR a naše organizace byla přizvána pouze jako sekundant a kvůli reportáži.
Přepis ze Supermota č. 10/2008 strana 8 vlevo.
Pamatujete na tu reportáž na Nově? Já dost živě. Stála tam i 1200GS. Docela zajímavý, co je televize schopna udělat. Co je vlastně dneska v TV pravda a co hraný?
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
pamatujize začátku sem nadával,že co je to za tukanytakovou ostudu udělat,nakonec sem se na motorkařích dočetl,že to byla provokace,koméééédie s novou na čele ve snaze znás dělat pitomce
Já to čet poprvé a dost mě to překvapilo. Tak to jsem zvědav, jak to dopadne.
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi
Tak hledej, já se pokoušel a nenašel jsem to. Bylo to na nově v Televizních novinách tak asi před dvěma měsíci. Víc nevim. Zatim.
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi
K něčemu se blížím, prozatím to nečtu, ale jen hledám.
Upravil Cycli dne 03.10.2008 11:31
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi
http://tn.nova.cz...srazu.html
Tak tady to je. Video je dole.
Upravil Cycli dne 03.10.2008 11:32
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi
Mě to přátelé nepřekvapuje.. Rozdíl mezi objektivním zpravodajstvím a manipulací je občas velice malý a na té objektivní straně se to obvykle pohybuje díky morálce lidí, kteří to zpravodajství dělají. Bohužel u nás (nejen) je občas (často) potřeba přinášet zprávy, které tak nějak "sednou" k tématu. Například - natáčíme reportáž o nelegálním závodě aut po českých silnicích. Zpravodajství má být senzační, takže potřebujeme něčím šokovat. Není vůbec problém natočit rozhovor s "náhodným" řidičem, který na kameru řekne, že ho obrovskou rychlostí předjíždělo nebezpečně červené žihadlo. Lidi budou spokojení - no jo, jezdili jako blázni a co na tom, že náhodný řidič byl ve skutečnosti někdo ze štábu, protože se jim nepodařilo sehnat žádného svědka, který by cokoliv nebezpečného viděl. To samé střih. Jeden a ten samý záznam rozhovoru se dá sestříhat tak, že to naprosto změní smysl toho, co dotyčný říkal. To jsou známé věci a tohle je ukázka primitivní manipulace ze strany zpravodajství. Skoro to připomíná "hraný" dokument. Vím proč se na zprávy nedívám *******************************
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
- která má strašný důsledky - MOTORKÁŘ JEL RYCHLE, JE ZNÁMÝ JAKO HAZARDÉR, NEMOHL JSEM HO VIDĚT - RYCHLOSTI, KTERÉ "OČITÍ SVĚDKOVÉ POPISUJÍ" 200 VE MĚSTĚ, KOLEM 250 TO BY NIKDO NEMOHL VIDĚT - pak se vám stane to co mě včera - tečně na hlavní najížděl pán v letech, bez rozhlídnutí to tam polsal ne moc asi 60, ale pokd jsi blízko je to sakra dost - musím se naučit rychlý manévry - brzdění při výjezdu ze zatáčky... Když jsem ho u šraněk oslovil - co řek? Nebyl jste vůbec vidět"
Naprosto presne jak pise Tomas.
Strih je hodne zajimava vec, se kterou se daj delat neskutecny divy.
O tom, ze tyhle moznosti media vyuzivaji na plno se uz presvedcili 3 dobri znami, pripady jsem perfektne znal, jednoho se i tak trochu ucastnil a z reportaze na Nove se mi chtelo regulerne blejt - nechapal jsem ze je to vubec mozny.
To mě neříkej, že když to vrazim polišům bezprostředně po nehodě do ruky a nechám zaprotokolovat jako důkaz (pokud budu schopnej), tak to bude k ničemu. (že bych to na rychlo sestříhal )
Dakar 650, HusaberG
mikibergG: bude ti to fakt nanic. Možná by k tomu mohl přihlédnout soud, kdyby se to k němu dostalo ale jako důkaz - zapomeň
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
MikiberG napsal:
To mě neříkej, že když to vrazim polišům bezprostředně po nehodě do ruky a nechám zaprotokolovat jako důkaz (pokud budu schopnej), tak to bude k ničemu. (že bych to na rychlo sestříhal )
Podle mě je lepší fakt umět uhnout než něco dokazovat... Kamarád si letos pořídil GS1200 v Ústí ho podle policejní kamery sestřelila zezadu z boku dodávka.... Má dlůkaz naštěstí, protože podle výpovědí svědků si tam najel sám... Jenže teď jse na operaci ramene - nějak se mu při pádu přetrhaly nervy a je snad zatím na pravou ruku chromý... k čemu jsou mu pak důkazy