Musim se s vami podělit o včerejší zážitek. Jel jsem kolem 22 hodiny z Doks a před vesnici Obora jsem předjel jedno auto a ke spokojené jízdě mě zbývalo predjet ještě auto s přívěsnym vozíkem, které bylo cca 10m přede mnou. Když už jsem se odhodlal, že ho vezmu, tak mě hlavou blesklo; počkej az po vesnici. Přibrzdil jsem si a najednou z levé strany velký šedý stín, který neuvěřitelnou rychlosti naboural do toho přívěsneho vozíku, az ho za jízdy o pul metru rozhodil. Teprv ted jsem si při silenym brzdění a uhebných manévru všiml, že je to kanec. Ten naráz ho katapultoval zase na tu stranu odkud vylitnul. Zastavil jsem, zkontroloval trenky a zacal se modlit( kdybych předjížděl, tak mě sejmul:-/). Kdyz jsem to rozdychal, zajel jsem vedle auta, které to dostalo a paní stáhla okénko a říká mi ; vy jste to nedobrzdil nebo co?!! Zacal jsem se tlemit a říkám: já ne, ale ten kanec v příkopě ;-) co budu povídat, domu do mb jsem jel 60km/h.
Takže slunce v duši a kolama dolu.
Uff, díky Bohu!
Vyjevil se mi zážitek před rokem, kdy frčím 130km/h Twingem (půjčil jsem si od ženy a jel jsem jí pro zimní gumy) kolem 23.00 po D1 a u Měřína přede mnou náhle zeď, teda dvě. Dvě obrovský prasata...
Pak rána, bolest, tma, ticho. Vylezl jsem z toho pošvácanej od airbagů, Twingo bez předku, jeden kanec mrtvej, já zranění jen pramálo, díky za airbagy...
Ta prasata jsou svině!:-)
Upravil Vasco dne 27.07.2014 21:04
Vasco napsal:
Uff, díky Bohu!
Vyjevil se mi zážitek před rokem, kdy frčím 130km/h Twingem (půjčil jsem si od ženy a jel jsem jí pro zimní gumy) kolem 23.00 po D1 a u Měřína přede mnou náhle zeď, teda dvě. Dvě obrovský prasata...
Pak rána, bolest, tma, ticho. Vylezl jsem z toho pošvácanej od airbagů, Twingo bez předku, jeden kanec mrtvej, já zranění jen pramálo, díky za airbagy...
Ta prasata jsou svině!:-)
130 po dalnici bez plotu je castecne soutez o Darwinovu cenu.
ja jezdim v noci posledni dobou po dalnici vetsinou devadesat, lesama a okolo poli (zvlast kukurice) 70 (okreska). Autem je trochu rychlejc.
minulej tejden MALEM sestrelenej jelen a srnka. Ten jelen teda byla podle rozmeru spis zirafa. a i v ty relativne maly rychlosti jsem mel co delat.
SKORO srazeny zvere mam vzhledem k terenum, co jezdim, radove 5-20 za rok.
Upravil hicks dne 27.07.2014 21:18
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Já taky, asi před 5 lety na D11, bylo 17.12. 3 ráno a tma jak v pi.če ... pravda, neměl jsem jet tak rychle, ale taky, 80 kg divočák, přesně mezi světla v mých 165 km/hod. Jen jsem ho zblikl ve světlech asi 5 m přede mnou, takže ten zlomek vteřiny jsem nic nestihl, a diky bohu za to... no, letěl 125 m vzduchem (poliši mu to kolečkem změřili) a já dobrzdil po 155 m. Octavka byla pojištovnou ohodnocena na totální likvidaci... alejá z toho vyvázl jen se smutkem v očích. Ať žijou Oktávky. Od té doby také v noci klidná jízda a hlavně na D**!
Já taky, asi před 5 lety na D11, bylo 17.12. 3 ráno a tma jak v pi.če ... pravda, neměl jsem jet tak rychle, ale taky, 80 kg divočák, přesně mezi světla v mých 165 km/hod. Jen jsem ho zblikl ve světlech asi 5 m přede mnou, takže ten zlomek vteřiny jsem nic nestihl, a diky bohu za to... no, letěl 125 m vzduchem (poliši mu to kolečkem změřili) a já dobrzdil po 155 m. Octavka byla pojištovnou ohodnocena na totální likvidaci... alejá z toho vyvázl jen se smutkem v očích. Ať žijou Oktávky. Od té doby také v noci klidná jízda a hlavně na D**!
no ja mnel neco podobnyho dva dni dozadu., ael ja to neubrzdil a na novem Leonovi (3mesiace) mi zrušil srnez z boku cely predok
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
100bubu napsal:
no ja mnel neco podobnyho dva dni dozadu., ael ja to neubrzdil a na novem Leonovi (3mesiace) mi zrušil srnez z boku cely predok
ja jsem loni UBRZDIL divocaka stojiciho na ceste primo v mym pruhu.
od te doby jsem se zareknul a nic moc brzdici auto si uz nikdy nekoupim. Jet tam ve 107 tak jsem imho v nem.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Tady u nas v prvohorach je lesni zvere jak nas*ano, takze jsem uz od mala zvyklej, ale stejne se s tim neda pocitat.
Predloni mi preskocil jelen pred motorkou, kdyz jsem jel cca 60km/h. Byl bych schopnej reagovat zhruba ve chvili, kdy by doslo k narazu.
Je to desnej fofr.
Od ty doby si lepim na motorky ty piskatka proti zveri, mistni taxikari si to chvali.
Moji duveru to sice moc nema, ale aspon ten pocit...
Aldo já dřív hodně jezdil místama kde je spousta srnek a měl jsem je na starým autě taky a co jsem je měl tak mi přes cestu žádná neskočila, takže já jim věřím. Sice je to takový dost pochybný, ale věřím tomu https://www.facebook.com/vaclav.kubat.3958