Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze
Strana 1 z 2:   1    2  

Dotaz - serioznost, zákony, extrémy
Alda
Přidané 15.10.2014 10:57

Registrace: 20.10.07
Musim se podelit, protoze potrebuju radu.
Clovek si obcas nabehne, neco zkousnu, ale tohle mi proste neda spat.

Manzelka byla v Lexumu 24.4. na operaci oci, stalo to 63000Kč.
Sestra byla v Lexumu 13.10. na operaci oci, stalo to 18900Kč.
Naprosto stejna operace, zadny rozdil.

Vim, ze kdyz prodam hrebik za 100Kč, existuji zakony, ktere me sestreli za neprimerenou marzi atd. Tak se ptam, existuje z tohoto extremu vychodisko, nebo jen sklopit usi?
Je to vazne nehoraznost. Pochopil bych slevu 20%...

Prikladam moji komunikaci s Lexumem:

JÁ:
Dobrý den.
Jelikož to nemůžu vydýchat, prosím Vás o vysvětlení.
Čekal jsem, až bude mít sestra operaci za sebou, protože jsem nevěřil částce, o které mluvila.
Moje manželka u Vás zaplatila v květnu za operaci obou očí 63000Kč.
Moje sestra u Vás zaplatila v říjnu za stejnou operaci 18000Kč.
Chtěl bych vyjádření, protože mi to přijde nehorázné a nepochopitelné.

--
Aleš Starý - ergo elektra, s.r.o.
Jiříkovská 599/102, 40801 Rumburk
tel.: 605 474794
http://www.facebook.com/ErgoElektra
GPS: N50°57'23.26", E14°33'25.93"

LEXUM:
Vážený pane Starý,
Děkuji za váš e-mail.
Vaše manželka podstoupila na naší klinice laserovou operaci 24.4.2014 a to za cenu standardní, která je uvedena v našem ceníku a je stále platná.
Pro klienty, kteří se zúčastnili Jarní soutěže na našich webových stránkách jsme od 4.8.2014 připravili krátkodobou akční nabídku – laserovou operaci za cenu 18.900 Kč. Vaše sestra byla operována tedy za cenu akční, která je časově a lokálně omezena. Je ohraničena i množstvím odoperovaných pacientů. Tato akce probíhá za spoluúčasti dodavatelů, se kterými naše klinika spolupracuje.
Je mi velmi líto, pokud byste rozdíl cen vnímal jako neserióznost ze strany kliniky. Věřím, že toto vysvětlení postačí.
Přeji Vám hezký den

Barbora Paličková
Manažerka recepce
Evropská oční klinika Lexum
+420 777 455 032
palickova@lexum.cz, www.lexum.cz
Antala Staška 1670/80, 140 00 Praha 4 Krč

JÁ:
Dobrý den, děkuji za vysvětlení.
Ačkoliv chápu soutěž, akci i podporu dodavatelů, považuji toto jednání za extrémně neseriozní a nepochopitelné. Nejedná se totiž o rozumnou slevu ve výší 5, 10, 15%.
Rozdíl 70% ceny je masakr.
Máte ohromnou výhodu v tom, že odoperovaného zákazníka již nepotřebujete, protože má jen dvě oči a další operaci nepodstoupí.

--
Aleš Starý - ergo elektra, s.r.o.
Jiříkovská 599/102, 40801 Rumburk
tel.: 605 474794
http://www.facebook.com/ErgoElektra
GPS: N50°57'23.26", E14°33'25.93"

Dave81
Přidané 15.10.2014 11:05

Registrace: 12.12.12
Jestli není lepší mít radost, že ségra podstatně ušetřila.....
Dělám si spíš prdel, ale co jinýho..... prostě rejžujou jak vzteklý Smile
Moc etický to není (zvlášť ve zdravotnictví), ale je to bohužel tak.

cibus
Přidané 15.10.2014 11:05

Registrace: 11.12.12
Z toho vyplývá, že máš o dost více love než švára.

Můžeš být spokojen.

stepan
Přidané 15.10.2014 11:07

Registrace: 05.06.07
Mně to jejich vysvětlení přijde v pořádku. U Louise máš občas taky 70% slevu.
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black

http://kouzelnyzi...
https://www.faceb...zelnyzivot

http://kouzelnyzivot.cz
Alda
Přidané 15.10.2014 11:14

Me tohle v poradku neprijde.
Ja prodam TV a za 3 dny mi ji da dodavatel do letaku.. zakaznikovi doplatim rozdil, protoze je to prasarna a nemuzu si to dovolit. Vlastne ani nechci.
Je to o tom, ze nemuzu o zakaznika prijit. A to se bavime o minimalnim rozdilu.

TomasTT
Přidané 15.10.2014 11:19

Registrace: 15.03.07
Hele je to celkem jednoduchý. Ta cena kolem těch 20 tisíc bude asi jejich "režijní". Takže se z toho dá celkem odvodit s jakou marží se tam pracuje.
Když ti někdo (kdokoliv) může nabídnout slevu 65%, tak je jasný, že na tom má minimálně tyhle procenta. Nepřijde mi to zase až tak děsivý.
Shodou okolností jsme nedávno zjišťovali cenu speciální laserové operace pro staré lidi, kteří pak můžou číst bez brýlí. Neovize v Brně nabízí 50% "zaváděcí" slevu. Takže takové slevy u těhle operací jsou asi možné - když chtějí. Pokud to bylo v době nějaké akce, tak mi naopak přijde jejich jednání perfektní, že sestře dali cenu co platila během akce i když se třeba té akce neúčastnila nebo o ní vůbec nevěděla. Mohli jí to napálit za plnou cenu - protože evidentně nikde tu slevu neviděla a nevěděla o ní. Tak nějak nechápu, co se ti na tom nelíbí.

Evidentně jsou obory, kde se pracuje s takovým rozpětím. Třeba v oboru počítačových komponentů se pracuje v řádu procent. Normálně máš velkoobchodní slevu 4.5% a dostaneš jako speciální nabídku 4.7%
Ale jsou obory, kde je běžný mít mnohem víc. Podívej se na nabídky na slevomatu na bělení zubů laserem. Normální cena za proceduru 10 tisíc, sleva na 2500Kč. A vsadím se, že pořád na těch 2500 ještě jsou schopní zaplatit nájem, odpisy toho laseru a plat toho člověka co to dělá.

U služeb obecně může být ta cena někdy nepochopitelná ale když nevíš, jaké jsou reálné náklady, tak je to těžké posuzovat.

Tomáš Kocanda
www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...

Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...

www.touratech.cz
TomasTT
Přidané 15.10.2014 11:22

Alda: ale tady se taky neříká, že třeba tu cenu dostali i zákazníci, kteří si tu operaci nechali dělat dva týdny před tou akcí. Třeba jo, třeba ne.
Když si u tebe někdo koupí v dubnu televizi a v říjnu na ní bude akční cena, tak těm lidem z dubna budeš vracet peníze?
Já bych pochopil, kdyby se jednalo o rozdíl v řádu týdnů ale za půl roku?
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz

Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...

www.touratech.cz
Alda
Přidané 15.10.2014 11:26

TomasTT napsal:
Hele je to celkem jednoduchý. Ta cena kolem těch 20 tisíc bude asi jejich "režijní". Takže se z toho dá celkem odvodit s jakou marží se tam pracuje.
Když ti někdo (kdokoliv) může nabídnout slevu 65%, tak je jasný, že na tom má minimálně tyhle procenta. Nepřijde mi to zase až tak děsivý.
Shodou okolností jsme nedávno zjišťovali cenu speciální laserové operace pro staré lidi, kteří pak můžou číst bez brýlí. Neovize v Brně nabízí 50% "zaváděcí" slevu. Takže takové slevy u těhle operací jsou asi možné - když chtějí. Pokud to bylo v době nějaké akce, tak mi naopak přijde jejich jednání perfektní, že sestře dali cenu co platila během akce i když se třeba té akce neúčastnila nebo o ní vůbec nevěděla. Mohli jí to napálit za plnou cenu - protože evidentně nikde tu slevu neviděla a nevěděla o ní. Tak nějak nechápu, co se ti na tom nelíbí.

Evidentně jsou obory, kde se pracuje s takovým rozpětím. Třeba v oboru počítačových komponentů se pracuje v řádu procent. Normálně máš velkoobchodní slevu 4.5% a dostaneš jako speciální nabídku 4.7%
Ale jsou obory, kde je běžný mít mnohem víc. Podívej se na nabídky na slevomatu na bělení zubů laserem. Normální cena za proceduru 10 tisíc, sleva na 2500Kč. A vsadím se, že pořád na těch 2500 ještě jsou schopní zaplatit nájem, odpisy toho laseru a plat toho člověka co to dělá.

U služeb obecně může být ta cena někdy nepochopitelná ale když nevíš, jaké jsou reálné náklady, tak je to těžké posuzovat.

Asi mas pravdu. U takovyhle sluzby asi paka neexistuje a me nezbyva nic jinyho, nez to manzelce ani nerict.

20 ji pridala babicka, 20 mama.. kdyby to vedeli, je po nich.

Alda
Přidané 15.10.2014 11:28

TomasTT napsal:
Alda: ale tady se taky neříká, že třeba tu cenu dostali i zákazníci, kteří si tu operaci nechali dělat dva týdny před tou akcí. Třeba jo, třeba ne.
Když si u tebe někdo koupí v dubnu televizi a v říjnu na ní bude akční cena, tak těm lidem z dubna budeš vracet peníze?
Já bych pochopil, kdyby se jednalo o rozdíl v řádu týdnů ale za půl roku?

Jenze ta televize stoji za pul roku o litr min.
Kdyby sla z 20ti na 6, do roka jsem mrtvej nebo mam zavreno a zamestnance propusteny.

Dejvidek
Přidané 15.10.2014 11:34

Registrace: 18.02.11
Penize vem cert, hlavne ze dobre vidi...
Jak rika Tomas, byt to v radu nekolika dni, tak resit. Pul roku je moc...

comfort

TomasTT
Přidané 15.10.2014 11:35

Alda: jasně, musíš fakt porovnávat to, co se porovnávat dá. Cena služby a cena výrobku to je něco jiného. A ta laserová operace je podle mě pořád ještě v kategorii služeb. A v tomhle oboru je to fakt běžný.
Zubní implantát - normálně stojí kolem 50 tisíc ale dá se najít akční nabídka za 25 tisíc. Ten implantát dělá jen zlomek z té celkové ceny a oni mají rozpětí, ze kterého klidně můžou takovou cenu nasadit a nic se neděje. Operace očních víček se slevou 40% - nic divného.

Ale zkus sehnat nějaký aktuální telefon (televizi, konzoli...) se slevou 40% - neexistuje.
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz

www.touratech.cz
cibus
Přidané 15.10.2014 11:43

Je to, jak píše TomasTT. Utáhli Tě na vařené nudli. Je to obor, kde se obrazně dělají ceny podle toho, jakou károu přijedeš na parkoviště.

Jako správní podnikatelé se snaží maximalizovat zisk. Když to jde, zatnou šponu. Nasere to, ale nezbude nic jiného než to polknout.

Btw. při nákupu televize jsem před lety zažil něco velmi podobného.
Upravil cibus dne 15.10.2014 11:45

Thymallus
Přidané 15.10.2014 11:48

Registrace: 07.04.09
Nevím, co měla tvá manža za oční problém. Já měl operovanou krátkozrakost asi to už bude 7 let ve zlíně, v očním klinice a tehdy mě obě oči vyšly na 35tkč.
Upřímně - kdyby po mě chtěl nyní za stejnou věc 63 (kor lexum) tak je pošlu k čípku. je to nějak předražené.
V současné době se tato operace provádí za 13-17tkč/za oko (podle typu operace).
A v té době byly jen dvě kliniky ve zlíně, jedna v praze a začínali i v ostravě, takže konkurence taky moc velká nebyla.

Když je vůle, cesta se najde Wink
www.atomer.sk/user/10316/upload/ftp_client/rajce.png

Ivo Bohuslav
Přidané 15.10.2014 11:58

Registrace: 28.08.07
Aldo, nefňukej a buď rád, že má stará oči v ouklendu comfort.
Je to, jako se vším, stojí to tolik a tolik a buď to chceš a nebo ne.......helpless
Jana tuhle operaci podstoupila někdy před 7 roky a tenkrát to bylo 36000,- Kč......stress
Kupoval jsem novou sedačku v akci ze 30000 na 20000, než jsem jí odvezl, byla za 15000........bugs atd., atd..............
Nestresuj se a buď rád, že příbuzný nemusej stojkovat pro ségru...........Wink

P.S. Pomohl jsem Ti........claque
Upravil Ivo Bohuslav dne 15.10.2014 12:01

milanek
Přidané 15.10.2014 12:18

Registrace: 08.04.10
taky sem si nechal palnout ocicka a stalo mne to tenkrat 48 - o 2 mes pozdejc uz měli novejsi masinu a najednou byla stejna operace za 40 :-) a ta nova 60 :-) - je to proste cenova politika - jednak ty masiny stoji miliony jednak doktori tam mají dobrej vyvar a všechno musí jet - když se pak celej rok vali love tak hold akci ustoji - co je pro mne dulezitejsi ze když se mi po roce na jedno oko vtatila dioptrie (je to presne na hranici smluvního zhorseni na kterou se nevztahuje "záruka" ) tak mi to bez kecu a v podstate na pozadani reoperovali uz gratis v ramci "záruky" a kdyby nechteli tak vlastne nemusi a ja bych třeba leta cekal az s emi to oko uraci zhorsit na 1,5 dioptrie :-)
nejsem motorkar - ja motorky miluju :-)

http://alu-milanek.webnode.cz/
Airspeed
Přidané 15.10.2014 12:31

Registrace: 22.07.13
Alda:Mam take historku z tohoto prostredi. Pred rokem jsem se rozhodl,ze si necham take opravit oci a po vysetreni jsem se dostavil ve smluvenem terminu. V cekarne nas bylo asi deset a vsem nam rozkapavali oci. V tom tam vtrhla pani a povida: ja jsem od Marie...a kupodivu sla hned na radu. Vsichni jsme se tomu zasmali a cekali dal. Po pul hodine se otevreli znovu dvere a protoze jsem chtel vtip prizivit,tak povidam:ja jsem take od Marie..cela cekarna se valela smichy,ale sestricku to nerozhodilo a vyzvala me dal. Rikam si-Marie mi zaridila lepsi poradi,diky.To,ale nebylo vse. Pri placeni sestricka spitla na recepcni-ten je od Marie a ja misto pozadovanych 55000 zaplatil 40000. Do dnesniho dne se mi nikdo neozval a timto bych chtel Marii moc podekovat!Grin A co z toho plyne?Jsme pro ne neco jako pro pekare housky a kdyz jdes od Marie,tak mas 15 slevu. A pak,ze to nejdelol

zetor
Přidané 15.10.2014 12:33

Registrace: 09.11.10
Tak to je vostrá historka...Grin

Alda
Přidané 15.10.2014 12:34

Airspeed: naprosto Tvou naklonnost k Marii chapu Grin

cibus
Přidané 15.10.2014 12:40

Aldo, že ty´s neřekl, že jsi od Marie??

Dobrej fór. Zkusím to s tou Marií na plynárně. Grin

milanosor
Přidané 15.10.2014 12:41

Registrace: 30.12.08
Airspeed napsal:
Alda:Mam take historku z tohoto prostredi. Pred rokem jsem se rozhodl,ze si necham take opravit oci a po vysetreni jsem se dostavil ve smluvenem terminu. V cekarne nas bylo asi deset a vsem nam rozkapavali oci. V tom tam vtrhla pani a povida: ja jsem od Marie...a kupodivu sla hned na radu. Vsichni jsme se tomu zasmali a cekali dal. Po pul hodine se otevreli znovu dvere a protoze jsem chtel vtip prizivit,tak povidam:ja jsem take od Marie..cela cekarna se valela smichy,ale sestricku to nerozhodilo a vyzvala me dal. Rikam si-Marie mi zaridila lepsi poradi,diky.To,ale nebylo vse. Pri placeni sestricka spitla na recepcni-ten je od Marie a ja misto pozadovanych 55000 zaplatil 40000. Do dnesniho dne se mi nikdo neozval a timto bych chtel Marii moc podekovat!Grin A co z toho plyne?Jsme pro ne neco jako pro pekare housky a kdyz jdes od Marie,tak mas 15 slevu. A pak,ze to nejdelol

Grin Ted jsem se fakt uprimne zasmal. To ti naplanuje jen zivot. V pravy cas na pravem miste.
I pád na hubu je pohyb kupředuWink

Strana 1 z 2:   1    2  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 136
Členové on-line: 1
Pertla

Registrováno: 8,732
Nejnovější člen: Preker

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.50 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI