Tak mi dnes dorazila složenka na 60eur.Obsahem obálky byly všechny údaje,tzn.místo,čas a přešvihnutá rychlost o 17km na šedesátce(8.7,2014)Dále pak parádně vyplněná složenka na moje jméno.Celé toto bylo nazváno ANONYMVERFUGUNG.
Vysvětlení dle gůglu:
U včasné platby (do 4 týdnů) skutečné provinilce (pachatele) do úřadu zůstává v anonymitě.Anonymní k dispozici žádný akt pronásledování ve smyslu správních sankcí zákona.
V případě, že jste se dopustil přestoupení sebe, můžete také zaplatit penále částku včas a záležitost s osobou odpovědnou samoregulaci (výhodu pro pachatele: menší trest, bez rezervace)
Tak už podle spz si Vás krásně zjistí.Takže pozor.
vlastimil napsal:
Pozor na co?Jezděte podle předpisů a nebudete platit.A nebudete potřebovat ani laďáky....
cywe.. von jeste nema ban? 17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
vlastimil napsal:
Pozor na co?Jezděte podle předpisů a nebudete platit.A nebudete potřebovat ani laďáky....
cywe.. von jeste nema ban?
A za co?Jen jsem se nevinně zeptal.A nezištně poradil.
jestli jezdis podle predpisu tak v prvni rade ZDRZUJES. A to nejen v CR 17 cm
na velky motorce NIKDO v obci nejezdi 50 - kdyby jo musel bych uz nekdy nekoho predjet :-D - k tématu - to bylo i s fotkou ? nebo jakej tam byl dukazni materiál ? nebo tomu mam rozumět tak ze když to zaplatíš ted je to "anonymni" a když ne tak ti to poslou znova s fotkou atd. a za vic ?
nejsem motorkar - ja motorky miluju :-)
Mně spíš zaskočilo že je zjištěn provozovatel a ten je obeslán. Tzn. že by musely být propojený jejich úřady s našimi, jejich strana by musela požádat naší o zjištění provozovatele. Z toho jsem docela zaskočený že to takhle funguje a slyším o takovém případu poprvé.
vlastimil napsal:
jestli jezdis podle predpisu tak v prvni rade ZDRZUJES. A to nejen v CR
A je to tu! Náš velký IMHO je zpět() a rozdává rozumy...
Upravil hobr dne 16.10.2014 12:58
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
někde jsem četl nebo to slyšel v nějaké diskuzi,že zatím propojeni nejsou,EU to chce zavést od roku snad 2015-2016 se všemi státy EU
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
To by mu to nepřišlo domů. Chápu že existuje něco jako karta řidiče, kdy jsou přestupky vozidel cizinců v některých státech evidovány a v případě že pojedeš do te země a natrefíš na silniční kontrolu, která si navíc dá tu praci a koukne do takovéhle evidence, můžeš mít problém. Ale ještě jsem neslyšel že by zjistili provozovatele. Cizí strana by musela požádat naší, navíc myslím že by taková korespondence musela být úředně přetlumočena což taky nestojí zrovna málo a proto se to dodnes nějak moc neřešilo. Znám jedom jeden případ, kdy měl kolega fyzicky půjčené auto z půjčovny, se kterým udělal přestupek, takže tam to bylo lehce zjistitelné. Obeslali ho v jejich jazyce, on jim napsal česky že tomu nerozuměl a tím to skončilo.
Není to "anonymní" něco podobného jako u nás? tj. když to přijde z městského úřadu na vlastníka vozu - -> "Když zaplatíš 500,- do xx.xx.xxxx tak to bereme jako vyřešené, v opačném případě to jde do správního řízení se všemi důsledky (body, podání vysvětlení na úřadě apod.)"??
Aha, tak jsem to pochopil až teď, borec má bydliště v " Reichenau bei Gablonz " tim je to pro mně vysvětlené. ja si lámal hlavu že mu to dosšlo ze zahraničí k nám. Už jsem se polekal.
Upravil Renek dne 16.10.2014 14:25
Renek napsal:
Aha, tak jsem to pochopil až teď, borec má bydliště v " Reichenau bei Gablonz " tim je to pro mně vysvětlené. ja si lámal hlavu že mu to dosšlo ze zahraničí k nám. Už jsem se polekal.
A já zas myslím, že Gablonz je Jablonec a on bydlí v ČR
vlastimil napsal:
jestli jezdis podle predpisu tak v prvni rade ZDRZUJES. A to nejen v CR
A je to tu! Náš velký IMHO je zpět() a rozdává rozumy...
ZDAAAR MA.MRDE! budes na Radarce.. vypada to, ze dorazim. Ale asi autmo...
17 cm
Kamarad z Nemecka se nedavno vratil na motorce z Francie a doma u na nej cekali 2 pokuty z Francie.Takze asi to nejak propojene je.Udajne tam pouzivaji nejake otocne radary,ktere ctou spz i na motorce.Obe prekroceni pry byli o par km v hodine a obe po 40eur.Rikal ze totalni buzerace a s timto jejich pristupem pry byl ve Francii naposled.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Bylo to na motorce,po návratu z GA-PA,bez fotky a s vysvětlením,že důkazy jsou k dispozici na úřadě.
To anonymní znamená jak píše CZ_boci.
bydliště mám V Rychnově u Jablonce.n.N
Toliko na vysvětlenou.Přišlo mi to domů,takže vysvětlením je to zřejmě propojený systém s ČR.
Nic prostě holt zaplatím,než se klepat a příště za palbu.Vono těch 77km/h na 1km dlouhý rovině fakt není moc rychlý:-)