Alebo ich obľubeny bezolovnaty cin pri spajkovani, tiež posuva hranicu k umrtiu o dosť skôr ako klasik olovnaty!... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
Když si ten článek přečteš, tak se naopak dozvíš, že žádnou reálnou podobu nemají.
Žádný obvod nebo součástka, která způsobí, že po dosažení záruční doby dojde k poruše není. Pochopitelně výrobci zejména u spotřebních výrobků dělají všechno tak, aby to vydrželo jen tak tak tu záruku ale jsou vyjímky. Výrobci, kteří na výrobek klidně dají prodlouženou záruku na dvojnásobek, na pětinásobek nebo dokonce dokud ho budeš mít, tak ti ho budou opravovat. Byli by sami proti sobě, aby to vyráběli špatně. Podívej se třeba na navigace - každou chvíli sem někdo přijede s navigací, která je starší než 10 let a pořád funguje. Kolik z nás používá 10 let starý počítač? My máme v práci notebook Dell XPS, který jsem kupoval jako nový v roce 2007. Je zapnutý každý den od rána do večera a pořád jede. Před pár lety jsme koupili nové baterky a to je všechno. Proč by tam měl výrobce něco dávat, aby se to automaticky rozbilo?
Myslím, že tyhle teorie patří do stejné skupiny jako ty zaručené informace o tom, že čáry na nebi za letadly nízkonákladových aerolinií jsou práškování lidí aby byli poslušnější a že nám už desítky let vládnou UFOni (když se podívám na některé figury na hradě tak bych s tím celkem i souhlasil) apod. *******************************
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Alda napsal:
Co vim ze svyho oboru, tzn. elektro, hoaxy o kurvitkach jsou opravdu jen vtipny, nic vic.
Az tak nesouhlasim, kdyz jsem potreboval po asi 5 letech vymenit tesneni u dveri lednicky Samsung, jedina moznost bud cele dvere v cene tretiny ceny lednicky, nebo novou. Hadej jak to dopadlo.. ;-)
Tak ja mam v kanclu 4 pocitace 2004, 2006, 2011, 2012 a to jedou skoro denne, jiank pocitac HP 2008 a 2011 ty jedou taky dost casto, jediny co se delalo tak se cas od casu vymeni nejakej disk a treba baterky do notasiu sem jeste nemenil a drzi porad dost
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Tak třeba doživotní záruka u koss porta pro je úsměvná
když jsou nová tak mají takový masivní jack(vstup do mp3, mobil atd.)
když vyreklamuješ je tam takové tintítko, které vydrží tak měsíc.
Nakonec přestaneš mýt nervi a rozšlapeš je, nehledě na to, že vždy platíš poštu
Alda napsal:
Co vim ze svyho oboru, tzn. elektro, hoaxy o kurvitkach jsou opravdu jen vtipny, nic vic.
Az tak nesouhlasim, kdyz jsem potreboval po asi 5 letech vymenit tesneni u dveri lednicky Samsung, jedina moznost bud cele dvere v cene tretiny ceny lednicky, nebo novou. Hadej jak to dopadlo.. ;-)
Tak zrovna tohle nepocitam za kurvitko. Neni to vec, ktera se ma postarat o urcitou dobu fungovani.
To je jak s mobilem za 5000... rozbijes display a ten stoji 4000.
Teda nerikam, ze je to v poradku... navic kdyz vyrobni naklady na Samsung S5 jsou 1600Kč.
strndy napsal:
Mytí nervů jsem na vlastní oči ještě neviděl.Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
kurvítka snad né ale záměrně rozvržený nevhodně součástky na deskách tak že se přehřívají nevhodné sučástky pro dané zapojení a omezená životnost je na světě
jinak mám monitor sony trinitron 16 let v provozu a přád dobrý
Alda napsal:
Tak zrovna tohle nepocitam za kurvitko. Neni to vec, ktera se ma postarat o urcitou dobu fungovani.
To je jak s mobilem za 5000... rozbijes display a ten stoji 4000.
Teda nerikam, ze je to v poradku... navic kdyz vyrobni naklady na Samsung S5 jsou 1600Kč.
V tomhle pripade to kurvitko je, protoze nez koupit dvere za tri litry, radej jsem koupil novou lednici. A tak te nuti vyhodit funkcni vec a koupit novou.
Upravil bluesbery dne 19.02.2015 20:43
strndy napsal:
No jo ale v tom článku byly myšlený fakt nějaký součástky, které způsobí zastavení toho zařízení po určité době. To, že všichni používají součástky, které jsou co nejlevnější pro splnění účelu - to je jasný. Tam, kde tohle neplatí, tomu se říká "high-end" a naopak se tam používá všechno předimenzovaný a to nejdražší, co se použít dá - i když to je kolikrát zbytečný ale ty věci stojí taky mnohem víc peněz. Ale obecně je to jen o penězích - když někdo chce ledničku, která by měla vydržet věčně, měl by si pořídit nějakou určenou do profesionální kuchyně. Tak je to skoro se vším. Spotřební věci jsou prostě spotřební, profesionální jsou profesionální. Můžeš si koupit čínskou vrtačku z OBI a když s ní budeš vrtat od rána do večera každý den v týdnu, tak asi nevydrží to, co kvalitní nářadí určené pro profesionální použití. Bohužel na většině trhů lidi chtějí všechno co nejlevnější a u elektroniky zejména. Chceš profesionální foťák, který je dělaný na to, aby se do něj neprášilo, přežil vlhko nebo hrubší zacházení - bude stát asi víc než nejlevnější od stejného výrobce, určený pro začínajícího fotografa - důchodce, který s ním bude fotit jednou týdně 20 fotek. Ale i tak nevěřím, že by v tom nejlevnějším byl nějaký obvod, který by ho po dvou letech "rozbil". Přestane asi fungovat proto, že ty součástky jsou prostě tak levný, aby se to dalo levně prodávat.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Tome, kdyz obrousis gumy na motorce budes kvuli tomu kupovat novou motorku ?? Kdyz odejde pryzove tesneni lednicky v cene 50 korun, vse ostatni je v perfektnim stavu je pitomost nutit zakaznika koupit novou.
Upravil bluesbery dne 19.02.2015 23:17
bluesbery napsal:
Tome, kdyz obrousis gumy na motorce budes kvuli tomu kupovat novou motorku ?? Kdyz odejde pryzove tesneni lednicky v cene 50 korun, vse ostatni je v perfektnim stavu je pitomost nutit zakaznika koupit novou.
Možná to je tím, že si to trošku usnadňuje místí dovozce/zastoupení nebo je to model, určený pro low-cost trhy nebo tak nějak.
Protože jinde těsnění nabízejí: