Vezmi to přes Andoru , tam si kup co potřebuješ na sebe i motorku za super ceny a pokračuj třeba i lehkým off roudem do Španěl. Ty hory jsou zase trochu jiný než Alpy a tak pro nás zajímavější. Můžeš po horách až do Portugalska, ale to chce alespoň měsíc na celou cestu. Je tam minimum zákazů a tak můžeš jezdit kde chceš a nikdo ti nevynadá.Ubytování bez problému, jak ve vlastním, tak seženeš za rozumný peníz skoro v každý vesnici penzion nebo hotýlek Hezký trip, jen ta úmorná cesta, než se tam přes D a F dostaneš.
KUKY se vrací
KUKY napsal:
jen ta úmorná cesta, než se tam přes D a F dostaneš.
Já bych si to udělal hezký a jel tam až dolů Alpami (do Nice/Marseille...),pak se pro změnu na den pokochal mořem a pak zase do hor Andory Dálnicí si zkazíš výlet...zas tak daleko to není,aby to bylo nutný.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mr GS : to jo,když ráno vyjedeš, jseš druhý den večer v E. Ale je to vopruz. Zato ti zbyde víc času na Andoru, E a P. Je to individuelní, jak kdo a co se komu líbí.A třeba cesta podle moře z Nice do Marseile, tak to je lepší v létě dálnice po D aF , než jet tam. Vím to z vlastní zkušenosti . Když tam udělás průměr 35 km/hod, budeš frajer
Upravil KUKY dne 14.05.2015 20:07
KUKY se vrací
Spodem je to lákavější, sice si říkáš, že je na co koukat ale cukaní do 30 max. jak píše Kuky.
To je na sólo výlet pokud se tomu tak dá říci. V říjnu to šlo, ale to jsem tam byl zase autem.
Dík za tipy. Minulý rok jsem to jel na podzim, 2 polovina září, spodem přes alpy, francouzský Galubiér, kaňon du Verdion, Avigňon, Andoru, Montserat, Barcelonu až do Tarify a pak středem zpět, Letos to chci jet severní stranou, kolem pobřeží, Picos de Europa, pláž - Playa de las Catedrales, do Lisabonu a středozemím zpět, tak sháním nějaká infa. Ten podzim je horší v tom že tam pozdě svítalo cca 8 hod, a kolem 5 už se smrákalo, takže kratší čas, stan převážně ráno balit mokrý atd. proto letos červen.
V Portugalsku jednoznačně šotolinové cesty pohoří Serra de Estrella, procházel jsem 2 týdny od Porta do Fara pěšky (a vlakem) a v S.d.Estrelle jsem fakt strádal nepřítomností motorky, jak tam byly hezké cesty. Je tam liduprázdno, a tomu odpovídá i neexistující značení, a mizerné mapy místní produkce. Jel bych tam ale buď teď hned na jaře, nebo nejdřív koncem září, přes léto tam musí být na ježdění peklo.
Wer später bremst, fährt länger schnell.
KUKY napsal:
Mr GS : to jo,když ráno vyjedeš, jseš druhý den večer v E. Ale je to vopruz. Zato ti zbyde víc času na Andoru, E a P. Je to individuelní, jak kdo a co se komu líbí.A třeba cesta podle moře z Nice do Marseile, tak to je lepší v létě dálnice po D aF , než jet tam. Vím to z vlastní zkušenosti . Když tam udělás průměr 35 km/hod, budeš frajer
Já bych tam taky v životě nejel v sezóně.To mi stačilo tenkrát v Chorvatsku...nemusím to zkoušet všude
Jet až do P,tak si vyčlením jistě 3 týdny a v září...míň,jidny a jinak bych tam nejel.Mordovat sebe a pneu po dálnici,když bych věděl,že o "pár" km níž bych prosil za kousek roviny...to nikdy
Mimochodem...náhodou jsem jel z Nice do Monaka na přelomu července a srpna a projel jsem,jak nůž máslem...ale bylo to v neděli dopoledne Jinak mě je jasný,jak to tam musí vypadat.Byl jsem ještě mladej,nezkušenej,ale se štěstím ...teď je to naopak Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Minulý tyden jsme se mimo jiné pohybovali kolem Nice, Saint Tropez,... A cesta podel moře byla opravdu pokud ne krokem, tak hodně pomalá. V červenci raději pojedu horami. Už minuly tyden tam bylo nadherně.
Jedu 27.6. D,F dálnice na Biaritz a dál podél Atlantiku až do Santiaga a 2.7. Večer musím být v Bilbau. Tak pokud by se někdo pohyboval v těchto končinach, tak bych rád popovidal o cestě....
v pondělí 1.10. vyrážím z Říčan na Biaritz - Bilbao - A Coruna - Santiago - Porto - Lisabon - Faro - Gibraltar - Malaga - Cordoba - vnitrozemím na sever a přes Provence domů...
Máte tipy na Portugalsko a Španělsko vnitrozemí?
Díky T.
Pred cca mesiacom som bol v Leone. Vzali sme to vnutrozemim do Santiaga. Cesta super, most za mostom, ale ta vrchom popri pobrezi je krajsia, tadial sme sa vracali (mimo spoplatnenych ciest). V Leone 35ky, v horach od Ponferady to kleslo na ani nie 15C a hmla. Santiago celkovo sklamanie. Leon je podla mna ovela krajsi. Policajtov som nikde nevidel akurat na Fr-Sp hraniciach. Ak mas cas tak to vezmi cez Peaks of Europe. Mali sme v plane pobehat hory na Portugalskych hraniciach, ale kamosovi sa vysrala motorka, tak sme to zavrhli. Cesta z Gijony do Leonu po okreskach je jedna z najkrajsich ake som siel. Ja si na dovolenke vychutnavam domacu kuchynu a ked poropvnam s Juhom Spanielska a Catalanskom tak Leon bol fakt top (ceny tiez super) akurat sa nikde nedohovoris anglicky
Upravil Jaro81 dne 25.09.2018 15:00