Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze
Strana 1 z 2:   1    2  

Motocare
Ricardo-cz
Přidané 07.04.2017 11:32

Registrace: 26.02.15
Zdravím. Nějaké nové zkušenosti s motocare nebo uamk asistance? Co je na foru jsem přečetl,děkuji

Ricardo-cz
Motocare
Přidané 11.04.2017 18:11

Registrace: 26.02.15
Nikdo nic? Používáte to nebo si nějak pomůžete sami?

WanChuan
Motocare
Přidané 11.04.2017 18:22

Registrace: 12.03.14
Zdravíčko...

1.) Je tu o tom samostatné vláknohttp://bmwgs.cz/f...d_id=28925

2.) Mám. Platím. Doufám, že potřebovat NEbudu. Ale pokud ano tak vím, že se mám o co/koho opřít. A nemusím na jihu španělska spoléhat, že bude mít někdo chuť se tam pro mne z ČR hnát...

Wan-Chuan
KRLESS!!!

KRLESS!!! lidi KRLESS!!!

Forman
Motocare
Přidané 12.04.2017 23:50

Registrace: 03.11.13
Nevím, jaké mají zkušenosti s plněním závazků, plynoucích ze smlouvy Motocare, jiní členové fóra. Ale zkus se zeptat Adolfa na jeho osobní zkušenosti při odvozu poškozené motky ze Srbska do ČR. A povídání to věru pozitivní nebude.

Karlovarak
Motocare
Přidané 13.04.2017 06:59

Registrace: 28.04.15
Tak já tedy přispěji díky bohu zatím bez nutnosti tu službu využít.
Mám pojištění Kooperativa.
Jak zákonné , tak havarijní a k tomu Asisetnční tedy verzi 44+40(SUPER)
Dle všeho v případě nehody, poruchy se snaží motorku doručit do servisu nebo zajišťují převoz do republiky a k tomu můj transport buď do cílové destinace nebo zpět domů.
Co jsme našel tak si na to nikdo nestěžoval a bratru za 12klacíků na rok to není nejhorší varianta myslím clap
Karlovarak BMW R1200 GS Adventure

DanielS
Motocare
Přidané 13.04.2017 07:47

Registrace: 13.08.14
Mám motocare. Díky bohu jsem zatím nepotřeboval a doufám že potřebovat nebudu.
Nicméně zkušenost všeho typu s plněním by mě zajímala.....hmm!
Upravil DanielS dne 13.04.2017 18:02
Four wheels may gets you there, but two wheels will made the journey memorable.....thumbs up

Davidek
Motocare
Přidané 13.04.2017 09:24

Registrace: 26.05.15
Karlovarak napsal:
Tak já tedy přispěji díky bohu zatím bez nutnosti tu službu využít.
Mám pojištění Kooperativa.
Jak zákonné , tak havarijní a k tomu Asisetnční tedy verzi 44+40(SUPER)
Dle všeho v případě nehody, poruchy se snaží motorku doručit do servisu nebo zajišťují převoz do republiky a k tomu můj transport buď do cílové destinace nebo zpět domů.
Co jsme našel tak si na to nikdo nestěžoval a bratru za 12klacíků na rok to není nejhorší varianta myslím clap

Mám taky Kooperativu (povinné ručení), a když jsem se u nich o asistenci (ten Super, o kterém píšeš) zajímal, dočetl jsem se v pojistných podmínkách, že se to vztahuje na moto do 400 kg. Ptal jsem se na to v pojišťovně a říkali, že zkusí vyjednat s centrálou výjimku. Už se neozvali. Ty máš nějakou vyjimku?
Jinak taky půjdu asi do Motocare.

schrek
Motocare
Přidané 13.04.2017 09:35

Registrace: 24.08.10
Motocare jsme vyuzili ja i kamarad, kdyz jsme jaksi neocekavane oba dva naraz pichli, nejakej posuk rozhazel vruty po silnici a tri pneu byly KO a na to jsme nemeli nervy, zavolalose nalozilo se odvezeno do pneuservisu a bylo Smile
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček Smile

http://
Adolf
Motocare
Přidané 13.04.2017 10:24

Registrace: 20.07.09
Tak když už mě Forman naprášil...:-) Při cestě z Gruzie mi v Srbsku umřela motka (na místě neopravitelně), takže jsme cinkli na Motocare, co a jak dál. Nechci tady psát "3 mušketýry", tak to hodně zkrátim. Po několika tel. urgencích (vždy řekli, že za chvíli zavolaj a pak půl hod. nic, takže jsme vždy volali my), mi sehnali ubytko, sice tragický, ale sehnali. Odtah do nejbližšího servisu (jen uskladnění motky, ne oprava) taky. Bylo mi řečeno, že auto na odvoz do ČR už vyjelo a že dorazí druhý den ráno, takže paráda. Ráno jsme na dohodnutou hodinu vyrazili k servisu, auto ale nikde nebylo. Po několika telefonátech (z naší strany, oni nezavolali nikdy, přestože vždycky tvrdili, že za chvilku zavolaj...) jsme byli stále ujišťováni, auto je na cestě. Abych to teda zkrátil - strávili jsme na chodníku před servisem celý den, Motocare stále mlžilo, kde auto je, kontakt na řidiče nám i přes prosby, naléhání, vyhrožování, zkrátka nedali. Večer jsme zjistili (přes známý v ČR), že poslali špatný auto (vešel bych se já, ale ne motorka), takže ho odněkud z Maďarska stáhli a poslali jiný. Takže návrat zpátky na ubytovnu (tu druhou noc nakonec zaplatili taky) a následný den už přijelo správný auto, naložili jsme motku a jeli domů. Takže jsme ztratili jeden den, což by nebylo nic až tak strašnýho (naštěstí kluci tam zůstali se mnou, takže jsme večery trávili na přilehlý benzíně, páč nic jinýho v okolí nebylo, žádná restaurace, nic... A na ubytovně jsme byli sami, ani se tam nevařilo), ale otřesnej byl ten přístup operátorů. Kdyby řekli rovnou, že se spletli takže tam budu muset být o den dýl, tak se vcelku nic neděje, Nikdo nejsme neomylnej :-) Ale my jsme tam celej den strávili na chodníku před servisem (nebylo kam jít, byla to prakticky samota)s tim, že auto už je na cestě a že je asi mimo signál a že se za chvíli ozvou a že je vlastně všechno v pořádku ... Takže jsme protelefonovali spoustu peněz (oni nezavolali nikdy), ale hlavně jsme naprosto nevěděli, co bude, co se děje... Osobně si myslim, že největší chyba byli operátoři, kteří naprosto nekomunikovali, případně mi lhali. Kdybysme natrefili třeba na jinou směnu, mohlo to být úplně v poho... Následný odvoz i platby byly v pořádku. Takže byť já jsem natrefil na naprostý kr.tény, tak bych asi globálně Motocare nezatracoval, asi lepší, než nic... Uf, to byl ale výlev...:-)

Medik
Motocare
Přidané 13.04.2017 11:58

Registrace: 04.05.08
Loni, po cestě z MNE, když jsme valili dom přes Srbsko, zůstal Radek s 1200RT na pumpě, já se pro něj vracel. nenastartoval. Díky mojí nezkušenosti se stroji novějšími od 1150 jsem typnul na slabou baterku a Radka roztáhnul. Bylo už k večeru a jeli jsme na oblíbené ubytko. Ovšem nedojeli, na srbské dálnici zůstal Radek nepojízdnej (posléze se přišlo na to, že "umřel" altík). Naštěstí měl Motocare. Zavolal, sdělil kde je, že je nepojízdnej, neumí šprechtit apačsky ani jiným podobným nářečím. Takže mu zajistili odvoz z dálnice na hotel, měl tam na výběr nějaké varianty, ale to už si nevybavím. Z hotelu ráno na vozejku do Nového Sadu do servisu BMW, kde pobyl celý den, než to opravili a večer valil domu. Taky si nevybavím, kolik a co platil, ale když člověk zkysne v noci v nějaké řiti, dá cokoliv. Motocare zafungovalo, problém vyřešen. Myslím, že se mu to opravdu vyplatilo.thumbs up
Asi taky záleží, jaký operátor to zrovna řeší.
Já to měl jednou a nevyužil. Bobeš se mě už taky párkrát do..., ale kromě jednou a to z Plzně, vždy dojel. Z Plzně mě vysvobodil Hasič a následně Tonda se Servisákem, abych zase mohl jezdit. Byl jsem rád, že to po...... k nepojízdnosti tady doma, v České kotlince.
Třeba Radek nakoukne a popíše to ze svého úhlu pohledu.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem"Wink
www.elektrorv.cz

www.elektrorv.cz
Karlovarak
Motocare
Přidané 13.04.2017 12:23

Registrace: 28.04.15
to Davidek: a proč by mě mělo limitovat 400kg, zavazadla se k tomu nepočítají. Motka má cca 260kg tak přeci není problém.
Karlovarak BMW R1200 GS Adventure

Jirik
Motocare
Přidané 13.04.2017 12:27

Registrace: 25.10.12
Z těch co Motocare využili, máte někdo nějaké vyučtování, aby se dala alespoň odhadnout vzdálenost, na kterou v stačí ten limit 35 000Kč?

schrek
Motocare
Přidané 13.04.2017 12:40

Registrace: 24.08.10
35000kc je zhruba na 3000km cca 11-20kč/km v komercni zone zalezi na autu a delce odtahu , pojistovny maji domluvene jeste lepsi sazby
Upravil schrek dne 13.04.2017 12:41
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček Smile

http://
babka
Motocare
Přidané 13.04.2017 13:26

Registrace: 09.12.11
schrek napsal:
35000kc je zhruba na 3000km cca 11-20kč/km v komercni zone zalezi na autu a delce odtahu , pojistovny maji domluvene jeste lepsi sazby

Samozřejmě musíš počítat cestu tam i zpět.

Davidek
Motocare
Přidané 13.04.2017 16:23

Registrace: 26.05.15
Karlovarak napsal:
to Davidek: a proč by mě mělo limitovat 400kg, zavazadla se k tomu nepočítají. Motka má cca 260kg tak přeci není problém.

Nejvyšší technicky přípustná hmotnost má být rozhodujici, pokud mi to paní dobře vysvětlila.

bikerhp
Motocare
Přidané 13.04.2017 17:10

Registrace: 27.07.13
Motocare jsem měl, mám a budu mít. Využil jsem a doufám, že už nebudu muset, ovšem ne kvůli špatné zkušenosti s touto službou, ale kvůli tomu, že bych u takového stroje, jako je BMW, nerad využíval, protože tyto stroje se přece nekazí, ne ? Smile

Využil jsem to sice "jen" v rámci CZ, ale zkušenost mám celkem pozitivní. Na dřívějším stroji, který jsem vlastnil, se mi vypálilo startovací relé a tím pádem bylo po jízdě. Po cca hodince od zavolání na dispečink přifrčela odtahovka. Odtahovák se sice zhrozil, protože absolutně nevěděl, jak motorku naložit, uchytit, atd., ale společnými silami jsme to zvládli. Jelikož to bylo o víkendu, a nejbližší možný servis, kam to měl odtáhnout, byl samozřejmě zavřený, tak jeho dalším zděšením bylo, že by měl motorku někde do pondělí hlídat ... Frown Tak se nabídl, že mi to hodí domů (o cca nějakých 50 km dál, než by byl odtah do servisu) s tím, že si to s Motocar vyúčtuje jako "do servisu" a já mu dal pětikilčo na naftu za "zbytek" cesty. Smile Myslím, že za celkových cca 100 km navíc to byl celkem dobrý a férový obchod. Wink

Za mě tedy maximální spokojenost, protože relé jsem si vyměnil sám za zlomek ceny, co bych za to dal v servisu, tak se mi to pětikilo několikanásobně vrátilo. Grin No a i když to odtahovák neudělal podle pravidel, jak měl, tak byl asi spokojený i on. Jak už tu bylo napsáno - vše je o lidech a domluvě s nimi a pokud narazíš na vola na dispečinku, nebo v odtahovce, tak můžou nastat zbytečné problémy ... Nicméně jako služba to je v globále O.K. a nelituji toho, že si ji platím, i když doufám, že už ji nebudu muset využít.pray
Tož néjni důležité na čem kdo valí, ale esli do teho cíla dovalí ... pray

https://autoskolaopacne.cz
baw
Motocare
Přidané 13.04.2017 19:13

Registrace: 14.08.14
Ahoj tak já se taky přidám loni odtah ze Sarajeva doplatek 8000,- ale je fakt že domluva bez problému na rozdíl od České poj. jo a motorka byla za dva dny doma. Takže za mě OK

Lukas Rockster
Motocare
Přidané 13.04.2017 19:29

Registrace: 25.03.14
Ahoj,
taky se podělím se zkušeností s touhle službou. Neměl jsem sice Motocare, ale nějaké připojištění vozidla k cestovnímu pojištění od ČSOB asi za 40Kč (obojí je pod Europassistance). Limity jsou podstatně nižší, ale běžné závady (píchla guma, baterka, klíče, atd) to dokáže vyřešit.
V září 2016 my moje BMW asi 50km od Salzburgu po obědě nenastartovalo. Hodně pršelo, tak jsem čekal problémy v elektrice. Kámoš dojel pro kabely a ani přes jeho KTM 1190 moje BMW 1150 nechytlo.
Zavolal jsem tedy asistenci a ptal jsem se co mi můžou nabídnout a začal problémek.
- První byl ten, že jsem mluvil s polákem nebo se slovákem a bylo mu hovno rozumět.
- Další problém byl s najití mojí pojistky v jejich systému. Podle RZ, RČ, jména čísla smlouvy atd. nemohli moje pojištění najít. Řekli že zavolají po pár minutách a dají vědět. Po dvaceti minutách jsem volal a zjišťoval proč na mě serou. Po pár minutách na drátě se to podařilo najít
- Dle operátora jsem měl nárok na ca.300euro odtah (do servisu nebo domů), placenou opravu na místě a ubytování pro mě a spolucestující na motorce ( řekl jsem, že jedu ve dvou Smile ). Rozhodl jsem si vybrat opravu na místě a kdyby to nevyšlo, tak odtah do servisu. Operátor mi řekl, že každou chvilku pro mě se Salzburgu vyjede auto a dá mi vědět.
- asi po ca. hodině volám co se děje a kde je auto.. ještě nevyjelo atd...
- ca. po třech hodinách od prvního zavolání přijel pro mě kamion a že mu řekli, že jede pro auto.... Neměl žádný aparáty na přivázání moto a povedlo se mu mě nastartovat přes kabely. Tim jsem si docela oddychl a věděl jsem, že to je baterka.
- Motorku jsem po ose odvezl večer do servisu a kámoš mě hodil na ubytování, kde spal zbytek mototlupy
- Druhý den ráno jsem se nechal dopravit do servisu, kde jsem si chtěl vyjednat opravu. Bohužel doporučený servis nedělá BMW a poslal mě pryč. Naštěstí byl ca. 2km od místa BMW servis. Nechal jsem se natočit přes kabely a hurá do autorizovanýho servisu. Exide baterka skladem a s výměnou jsem si zaplatil 245 Euro.. sice to je raketa, ale co, bylo to na počkání, dostal jsem kafe, posral jim záchod a dovolená mohla pokračovat.

Shrnutí + a - :
- Domluva s operátorem špatná
- odtah zajištěný špatně ( nepřijelo auto pro moto)
- byl jsem poslaný do špatného servisu ( Pojišťovák mi ale vybíral ty levnější)
- kdybych nemluvil německy, tak bych se domlouval podstatně hůř a byl bych tam do teď (vůbec nevim jak bych si to zařídil někde v Bosně nebo v Maďarsku)
- telefonánů bylo až zbytečně moc..

+ Dostal jsem proplacený ubytování ( 2x 40euro) a mohl jsem dostat až 2x 75euro.
+ Příjezd technika a oprava na místě fungovalo zadarmo ( uměl fakt jen natočit přes kabely, jinak nic)
+ Platil jsem jen díly a opravu v servisu (245euro)
+ proplacení ubytování na účet proběhlo do týdne

za ca.40Kč na dovolenou u ČSOB je tohle pojištění dobrý i s tima malýma limitama plnění. Před nějakou vzdálenou cestou za 40Kč zase uzavřu s nima business. Víc se mi jim dávat nechce ;-)

GSPETR
Motocare
Přidané 13.04.2017 19:46

Registrace: 22.11.15
Sleva 10%
Nevím zda to tady někde není, ale kdyby někdo chtěl tak zadejte slevový kód
" kolamadolu1" pro uplatnění slevy.
Upravil GSPETR dne 13.04.2017 19:47

berka
Motocare
Přidané 13.04.2017 20:11

Registrace: 23.10.09
Motocare jsem si platil několik posledních let a naštěstí jsem ho nikdy nemusel využít. Teď jsem si připlatil asistenci a pojišťovny kde mám zákonné pojištění (Allianz). Je tam limit 15 tis. a použitelné na vše od píchlé gumy po prázdnou nádrž. Oproti Motocare nestojí tohle ani polovinu a v Allianz mám celkem důvěru.
dříve F 650 GS
později R 1200 RT
dnes jen skútr Honda ADV 350

Strana 1 z 2:   1    2  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 43
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,728
Nejnovější člen: danbrabec

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.28 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI