Ahoj,
chtel jsem se zeptat, jestli nemate nekdo osobni zkusenost s obrazovku, ktera umi Carplay a da se vlozit do origo drzaku navigace. Neco nabizi Touratech, nektere varianty pry i reaguji na otocny ovladac na leve rukojeti atd.
Prijde mi to jako zajimava vec, ale bude asi spousta modelu, lepsi-horsi.
Tak pokud ma nekdo nejakou zkusenost, diky za ni.
H.
Tak v podstatě jsou na trhu teď dvě použitelné varianty (pokud chceš ovládání z řidítek). Za mě jednoznačná jednička Chigee a ještě je použitelné Carpuride.
Mám Carpuride W702BS. Dá se ovládat pomocí kolečka a funguje naprosto spolehlivě. Je cca za půlku ceny oproti Chigee a hlavně je ve variantě 7 palců. Chigee má jenom5 palců a to je pro mě malý, proto jsem nakonec šel do Carpuride. Servisní podpora funguje na výbornou.
BMW 1250 GSA - Hééééén vole hééééén
Zajímá mě jedna věc. Pokud použiji pro zrcadlení např. mapy.cz a trasu z bodu A dám mino silnice do bodu B, zobrazí mi carplay trasu oklikou po silnicích nebo udělá zrcadlení podle telefonu?
zajimave. ja se chvili zajimal o Interphone Rydesync nebo SYNC55. melo by to jit jak to mas nastaveny na telefonu. jenom pozor, ne vsechny aplikace se daji zrcadlit na ten pristroj.???????????
Joke
mam chigee ai 5.
ten 5 - ti palec, uplne na pohodu.
Jinak zrcadli to telefon, pokud si vyberes trasu z bodu A do bodu B mimo silnice, musis si upravit v navigaci ( mimi dalnice atd.... ) pak ti to zrcadli.
To co vidis na navigaci v mobilu uvdis pak na navigaci na moto napr. Chigiee atd
Nově testujeme Chigee s 6 palcovým displejem. https://www.faceb...tid=wwXIfr. Pokud budete chtít vědět více, včetně srovnání s jinými tipy bude nejlepší zavolat nebo napsat. 605520432 nebo e-mail david.gruber@gruber-moto.cz
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad a zápisu do elektronické servisní knihy
pavelpv napsal:
Zajímá mě jedna věc. Pokud použiji pro zrcadlení např. mapy.cz a trasu z bodu A dám mino silnice do bodu B, zobrazí mi carplay trasu oklikou po silnicích nebo udělá zrcadlení podle telefonu?
Co si nastavíš, to ti bude ukazovat. Třeba já to v případě mapy.cz řeším tak, že pro off-road (myšleno nezpevněné cesty, ne volný terén) přepínám navigaci z dopravní na cyklistickou, kde si můžu naklikat body, jak chci (podmínkou je, aby tam mapy.cz věděly aspoň o nějaké „cestě“).
Bajlak napsal:
Mám Carpuride W702BS. Dá se ovládat pomocí kolečka a funguje naprosto spolehlivě. Je cca za půlku ceny oproti Chigee a hlavně je ve variantě 7 palců. Chigee má jenom5 palců a to je pro mě malý, proto jsem nakonec šel do Carpuride. Servisní podpora funguje na výbornou.
Chigee má teď nově i variantu 6" a to vypadá jako ideál, zpravováním je o dost dál než Carpuride a je tam možnost kamer, hlídaní mrtvého úhlu atd.
Ty varianty od Interphone vypadají cenově zajímavě, ale asi nepasují do origo držáku, nebo pokud ano, nefunguje ovládání kolečkem. Ale to už bych chtěl asi moc... :-)
Jenom dvě věci, pokud bych koupil Chigee AIO-5, dá se i v origo držáku zamknout? Předpokládám, že by to mělo jít.
A nenašel jsem, jestli by pasoval i na R1300GS. Uvažuju cca o výměněně stávajícího R1200GS/2018 za R1300GS a bylo by fajn, pokud by se to dalo použít i tam...
Pokud to někdo víte, díky za info...
Upravil Hony dne 14.05.2025 12:58
Ahoj, pořídil jsem Carpuride 702BS, na různých fotkách a reklamách je většinou ovládací řádek s ikonami aplikací na boční levé straně obrazovky což mi vyhovuje, ale já ji mám na spodní straně což nechci a chtěl bych jí přesunout na levou stranu. Nevíte někdo , jak to jde přesunout v Android auto? Zkoušel jsem co se dalo v nastavení jak telefonu v nastavení aplikace AA i jako vývojář a ani přímo v nastavení přístroje jsem nic nenašel. Jde mi primárně o prodloužení a zúžení okna zrcadlení navigace. Prosím nemáte s tím někdo zkušenost? Díky moc atom.
Mam Chigee a je to co jsem potřeboval.
Doma si nastavím cíl, sednu s telefon v kapse na motorku a jedu.
Displej je citelnej , pri myti tu krabicku ani nesundavam a porad to funguje, tak to bude asi dicht.
Zamknout se to da origo Halterem
Jen bacha, mapy cz a navigování s kolem nefunguji. Kolo jde zapnout jen s iphonem.
Kubajs
Upravil cejsi dne 23.05.2025 19:00
BMW R 1250 GS HP
Ex BMW R 1200 GS Rally DOHC
Ahoj, měl bych dotaz k tomu zrcadlení. Jak moc to vybíjí telefon v případě Android Auta? Celkem se mi to líbí, ale pokud mi to za celej den sežere celou baterku v telefonu, tak nevím jestli je to úplně výhra.
godiac napsal:
Ahoj, měl bych dotaz k tomu zrcadlení. Jak moc to vybíjí telefon v případě Android Auta? Celkem se mi to líbí, ale pokud mi to za celej den sežere celou baterku v telefonu, tak nevím jestli je to úplně výhra.
Díky za info.
Čau . Android celkem dost vybiji baterku. Na delší cesty určitě budeš potřebovat nabíječku.
S jabkem si troufnu říct že vydržím celodenní výlet.
Minulou neděli jsem byl na výletě na Šumavě u telefon jsem vůbec nenabíjel. Ale pravda je že jsme měli 5 zastávek na občerstvení ????
Upravil cejsi dne 25.05.2025 09:44
BMW R 1250 GS HP
Ex BMW R 1200 GS Rally DOHC
Mam ridesync a na mobilu je zapnuta wifi, data, gps, BT. Ted jsem jel od 9-17:00 a telefon to vybilo uplne. Tzn. podle typu mobilu, ale pocitat +- den provozu. Na delsi jezdeni je nutno nabijet.
Vůbec to neřeš, jezdím jenom takto, telefon v kapse, obrazovka 7" a vše naplno, poslouchám hudbu, stále puštěnej Waze, za celý den to vybije ze 100 na 50% (15 pro max). Kein Thema!!!
Vasco napsal:
Vůbec to neřeš, jezdím jenom takto, telefon v kapse, obrazovka 7" a vše naplno, poslouchám hudbu, stále puštěnej Waze, za celý den to vybije ze 100 na 50% (15 pro max). Kein Thema!!!
To by bylo v pohodě, ale očividně u Android to má výrazně vyšší spotřebu. Mám Samsung S23 Ultra, tak nevím jestli by to dalo celej den.
godiac napsal:
Díky za info.
Já jezdil sice s TomTomem, nově teď rok s Garminem. Dříve s Galaxy S10, nyní s S24. Stačí hodně fotit, cca 60+ fotek za den a pouštět do navigace data, Bluetooth, SMS, WhatsApp, ... (hudbu ne) a i když večer mám 100%, je do do dalšího večera tak tak. Proto jsem ani zrcadlení nezkoušel. Doma, nebo v práci mě to sežere za den cca 50%, ale na cestách mnohem více. Odhaduji, že je to hledáním sítě, jejich přepínáním a samozřejmě focením. Na cestách taky pošlu více zpráv (obrázků).