Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Srpen 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Motorky BMW :: BMW R1200GS a R1200GS Adventure (vzducháč)
Strana 1 z 7:   1    2    3    4  ...  7  

mlhovky nebo xenon?
pazoutek
Přidané 04.01.2010 21:45

Registrace: 24.11.09
Čau kuci, koupil jsem si 1200 GS ADVENTURE a mám tam přídavné světýlka. No a já nevím k čomu to je Shock No jasně že ke sfícení, ale myslím esi to sou mlhovky nebo xenony. Rspektive mlha a xenon. Jak že jsem na tak blbé nápad přišel? hmm! No poněvač mi každý sfítí iným colórem Smile někde jsem četl, že na motorce může být jenom jeden xeňour, toš tak sem se chtěl zeptat, jestli je to možný nebo je to jen jinak zbarvená žárovička a jsou to obě mlhy clap
pazoutek přiložený následující obrázek:

[119.03Kb]

xHackerM
mlhovky nebo xenon?
Přidané 04.01.2010 21:51

Registrace: 22.05.09
To bude určitě xenon a mlha... Ta čočka může být trošku zabarvená... A co já vím, tak xenonová výbojka se ze začátku trošičku rozehřívá, takže oproti mlhovce by měl mít xenon malinkou prodlevu... Ale možná melu blbosti... Grin
Upravil xHackerM dne 04.01.2010 21:57

Remus511
mlhovky nebo xenon?
Přidané 04.01.2010 21:59

Registrace: 21.05.08
Ke xenonu tam budeš mít "startkrabičku" Smile
*** koupím mladé pevné velké poprsí ***
** zn. VÝCHODNÍ ČECHY **

www.scorpiodragster.com
itchy
mlhovky nebo xenon?
Přidané 04.01.2010 22:01

Registrace: 06.06.09
pazoutek napsal(a):
Čau kuci, koupil jsem si 1200 GS ADVENTURE a mám tam přídavné světýlka. No a já nevím k čomu to je Shock No jasně že ke sfícení, ale myslím esi to sou mlhovky nebo xenony. Rspektive mlha a xenon. Jak že jsem na tak blbé nápad přišel? hmm! No poněvač mi každý sfítí iným colórem Smile někde jsem četl, že na motorce může být jenom jeden xeňour, toš tak sem se chtěl zeptat, jestli je to možný nebo je to jen jinak zbarvená žárovička a jsou to obě mlhy clap
Jsou to urcite svetla do mlhy a to ze ti kazde sviti jinou barvou tak to fakt nevim ,mas to uplne novy a nebo z druhe ruky? Jestli to mas z druhe ruky tak snad by o tom mel neco vedet predchozi majitel.Cool
BMW GS 1200 adventure

toli
mlhovky nebo xenon?
Přidané 04.01.2010 22:02

Registrace: 13.10.08
Já mám xenon tlumený a h4 s čočkou vystrčený nahoru dálkový.Na technický na to čuměl jak puk ale nic neříkal thumbs up .

Jinak zpět k tématu-postav se naproti zdi a podle toho kam to svítí tak k tomu to je ne? Koukám že sou zklopený dost dolů takže bych řekl mlhovky.

http://www.toli-moto.wz.cz/
Kubrt
mlhovky nebo xenon?
Přidané 04.01.2010 22:06

Registrace: 24.09.07
Stejně je to takový dost na chuja cpát mlhovky takhle vysoko...pokud to teda mlhovky jsou...logicky ta světla mají podsvítít mlhu,ale v takovýhle vejšce... no nevimhmm!
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.

xHackerM
mlhovky nebo xenon?
Přidané 04.01.2010 22:13

Kubrt napsal(a):
Stejně je to takový dost na chuja cpát mlhovky takhle vysoko...pokud to teda mlhovky jsou...logicky ta světla mají podsvítít mlhu,ale v takovýhle vejšce... no nevimhmm!

Svatá pravda !!! thumbs up Tohle mi taky rozum nebere, proč jsou tak vysoko... Klidně je mohli dát před válce, jak tak koukám na ty padáky... A ještě větší machrovina by bylo umístění na "vidle"... Ale tam to bude dost vibrovat...

Remus511
mlhovky nebo xenon?
Přidané 04.01.2010 22:17

Registrace: 21.05.08
Kubrt napsal(a):

Ale podsvítit, ti na mém GS (až bude v kupě) rosvítim v lese mlhovky a budeš vejrat jak to krásně svítí pod kola thumbs up
*** koupím mladé pevné velké poprsí ***
** zn. VÝCHODNÍ ČECHY **

www.scorpiodragster.com
pazoutek
mlhovky nebo xenon?
Přidané 04.01.2010 22:19

Moje řeč, na co jsou mlhy tak vysoko helpless Jinak je to 2006 a dovoz z anglie, takže překupník ví prdlajs (možná že to řizlo na stranu a je tam daná jiná žárovka). Stejně nechápu účel mlhovek na motorce (kolikrát jede člověk na motorce v mlze), to bych tam dával raději origo přídavný dálkový nebo něco na ten způsob Angry

Kubrt
mlhovky nebo xenon?
Přidané 04.01.2010 22:21

Registrace: 24.09.07
Remus511 napsal(a):
Kubrt napsal(a):

Ale podsvítit, ti na mém GS (až bude v kupě) rosvítim v lese mlhovky a budeš vejrat jak to krásně svítí pod kola thumbs up

s Tebou nikam nejedu... bojim se,že by jsi mi něco v tom lese mohl udělatstressGrin

mě to zkrátka připadá nelogický takhle vysoko no, ikdyž to třeba fugujeWink
Upravil Kubrt dne 04.01.2010 22:21
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.

xHackerM
mlhovky nebo xenon?
Přidané 04.01.2010 22:23

No, pazoutku, divil by ses, ale za tu chvíli, co ji mám, tak mlha se konala více než častokrát... Také si chci na další sezonu pořídit něco přídavného, protože jezdím hodně v noci a právě té mlze... Už jen vybírám, co tam dát...

Old Kojak
mlhovky nebo xenon?
Přidané 04.01.2010 22:27

Registrace: 19.05.08
[quote]TOLI napsal(a):
Já mám xenon tlumený a h4 s čočkou vystrčený nahoru dálkový.Na technický na to čuměl jak puk ale nic neříkal thumbs up .

No já jenom teoretizuju, mašinu mám ještě bez značek - ale všude vidím buď jenom dálkový anebo mlhový přídavný světla. Nikde jsem ještě nenarazil na tlumený - který bych na mašinu chtěl.
Přídavný dálkový může být jenom jedno, druhý bych dal klopený - sice bych přeblikával, ale to s mlhovkou taky...
Říkám si "k čemu mlhovka", ale tlumený prostě nenacházím. Takže se ptám: kde se dá sehnat (xenon) tlumený přídavný světlo? Nebo se u toho xenonu jedná jenom o výměnu čočky (dálka, mlhovka, tlumený....)?
Na Viragu mám big přídavný světla s přepínáním dálka/tlumený - ale tyhle lampy bych na GS fakt nechtěl
Čest (a) buch, Old K.

pazoutek
mlhovky nebo xenon?
Přidané 04.01.2010 22:27

jasně, beru to , ale raději bych přídavný než mlhy, to si myslím že čověk užije více

stepan
mlhovky nebo xenon?
Přidané 04.01.2010 23:41

Registrace: 05.06.07
Old Kojak napsal(a):
[quote]TOLI napsal(a):

No já jenom teoretizuju, mašinu mám ještě bez značek - ale všude vidím buď jenom dálkový anebo mlhový přídavný světla. Nikde jsem ještě nenarazil na tlumený - který bych na mašinu chtěl.
Přídavný dálkový může být jenom jedno, druhý bych dal klopený - sice bych přeblikával, ale to s mlhovkou taky...
Říkám si "k čemu mlhovka", ale tlumený prostě nenacházím. Takže se ptám: kde se dá sehnat (xenon) tlumený přídavný světlo? Nebo se u toho xenonu jedná jenom o výměnu čočky (dálka, mlhovka, tlumený....)?
Na Viragu mám big přídavný světla s přepínáním dálka/tlumený - ale tyhle lampy bych na GS fakt nechtěl

Přídavný potkávací xenon na motorku se nedělá, protože bys oslňoval. U dálkových to nevadí, páč se předpokládá, že proti tobě nikdo nepojede. Musel bys tam mít automatickou regulaci sklonu světla, jako maj auta.

Jinak přídavný mlhový světlo se neinstaluje jen kvůli mlze. Jasně, jmenuje se mlhové, člověk by myslel, že je jen na mlhu. Používá se třeba na to, abys byl lépe vidět za jízdy i ve dne. Lidi maj mlhovky často pořád zapnutý. Svítí ti to hodně pod kolo a do stran, takže lépe vidíš těsně před motorkou (výborné na offroad).
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black

http://kouzelnyzi...
https://www.faceb...zelnyzivot

http://kouzelnyzivot.cz
BIGR
mlhovky nebo xenon?
Přidané 05.01.2010 07:03

Registrace: 30.12.07
pazoutek napsal(a):

To jsi mne po ránu pobavil...Grin
Já myslel,že to pozná každej jestli je světlo mlhovka,nebo xenon. Mlhovka svítí rozptýleným světlem dolu a do stran a xenon svítí o mnoho víc a do dálky. Nehledě na to,že do xenonu vede 3x tlustší kabel a má starter. Taky sklo je čiré,kdežto u mlhovky je uvnitř "vroubkované". Snad jsem ti pomohl... helpless
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS

pazoutek
mlhovky nebo xenon?
Přidané 05.01.2010 11:29

Jojo, pomohl. Jen mi furt není jasný, proč sfítí každé jinou barvou Shock

xHackerM
mlhovky nebo xenon?
Přidané 05.01.2010 11:58

2 Stepan: AngryShockAngryShock No právě, lidi to mají rozsvícený pořád... I třeba za deště a pak vidíš úplný ho*no, když proti tobě takový blázen vyjede a svítí jak vánoční stromeček... Nemluvě o zadní mlhovce, to je povídání samo o sobě...

Mlhovka se má rozsvicet za zhoršených podmínek, tzn. mlha či husté sněžení... Za deště bych je vůbec nerozsvicoval, akorát tím znepříjemníš život ostatním účastníkům provozu...

Jejich původní využití je právě kvůli mlze, proto se umisťují / měly by se umisťovat nízko nad vozovku, aby ti udelaly světelný koláč před autem... Takže frajeři, který je mají na zahrádce na střeše nejsou lehce při smyslech...

Jinak máš dobrý poznatek k tomu xenonu... Potkávací skutečně na moto ani nejde... Na autě to funguje, nebo má zkušenost je ta, že na zadní nápravě máš náklonové čidlo a to ti nastavuje výbojku v lampě...

servisak
mlhovky nebo xenon?
Přidané 05.01.2010 12:28

Registrace: 02.01.09
pazoutek napsal(a):
Zdar na GSA se dávaj jen mlhy ne? a tohle jsou origo přídavný světla! Určitě je zapínáš vypínacěm na levém řidítku?
... servis a diagnostika BMW Motorrad

Diagnostika GS 911 wifi a Motoscan Ultimate

BMW R 1200 GS Adventure 90. Jahre

servisak
mlhovky nebo xenon?
Přidané 05.01.2010 12:34

Tady je xenon
servisak přiložený následující obrázek:

[194.88Kb]

servisak
mlhovky nebo xenon?
Přidané 05.01.2010 12:35

A tuna mlhovka
servisak přiložený následující obrázek:

[185.18Kb]

Strana 1 z 7:   1    2    3    4  ...  7  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Motorky BMW :: BMW R1200GS a R1200GS Adventure (vzducháč) :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 44
Členové on-line: 1
Honzek

Registrováno: 8,719
Nejnovější člen: Dnepr

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 9.76 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI