Nejsem castym prispivatelem tohoto fora, ale rad bych napsal par radek o nekom, komu skladam obrovsky obdiv.
Ja a Aleera spolu jiz nejaky ten cas cestujeme po Australii na svych GS. Vzdy jsem vedel, ze je to holka do nepohody, a proto kdyz jsem prisel s napadem vyrazit na 4tydenni vylet do samotneho stredu Australie cca 7000tis, vedel jsem, ze neodmitne. Meli jsme za sebou tri narocne dny ve stupackach cca 850km po cestach sjidnych pouze 4WD. Asi hodinu od vetsi vesnice Tibooburra, jsme vleteli asi v 80km/h do hlubokeho pasu pisku. Ja jsem to stacil jen tak tak ustat, ale Aleeru to brutalne nakoplo. Jeli jsme vedle sebe a ja jen zahlid, jak leti pres GS a GS pres ni. Vypadalo to desne, spoustu pisku a prachu, ale kdyz jsem zaslechl v Bluetooth jak nadava, tak se mi trochu ulevilo. Procedila mezi zuby, ze to odnesl pravy kotnik a prave zapesti. Postavil jsem ji GS a posbiral plasty okolo. (Vzdycky to odnese zobak). Opatrne jsem navrhnul, ze dojedu pro nejake auto, ale o tom nechtela ani slyset. Povel znel jasne, dostan me na motorku ja to dojedu! Tak jsme jeli. Zastavila az po hodine pred ambulanci v Tibooburre, kde jsem ji opet sundal z moto. Musim podotknout, ze cela cesta je sjizdna pouze 4WD! Na ambulanci jsme se dozvedeli, ze je zde jen sestra, ktera poskytuje pouze prvni pomoc a vse konzultuje pres tel. s lekarem. Ten prileta jen k nalehavym pripadum z 350km vzdaleneho mesta. Ja jsem zatim sehnal ubytovani. Aleera dostala prasky na bolest, na ruku krabici od bananu jako dlahu a par obinadel. Vecer jsme premysleli, co dal. Dohodli jsme se, ze tu par dni pobudeme a upravime nasi trasu po co nejschudnejsi trase smerem k civilizaci. Po 24h jsem uz slysel ze ji to nebavi a ze jedeme! Myslel jsem si, ze je nadrogovana a nevi, co mluvi. Noha byla tak otekla a modra, ze se stezi vesla do boty a ruka jak bysmet! Druhy den v poledne se ale vazne skrabala na sve GS a my opet vyrazili na cestu! Prasku si vzala jen par aby ji nesnizovaly koncentraci. Cekalo nas 350 km z toho vice jak 200km ve stoje! Asi po 45min jsme zastavovali na zpevnenych mistech a Aleera jen minimalne slezala z moto. Ve tvari jsem ji videl bolest a v ocich slzy, ktere se hrde pokousela skryt. Verim, ze jen malo kdo si dokaze predstavit cim prosla. Po 6pm jsme dorazili pred nemocnici v meste Broken Hill. Rengen nam jen potvrdil, co jsme vedeli. Zlomene dve nartni kustky, pohmozdeny kotnik, silne pohmozdene zapesti a pohmozdena zebra.
Myslite si, ze jsme tu zustali dele jak dve noci?
Toto jsou holky, ktery s nami jezdi na GS!!!
maykb přiložený následující obrázek:
myslim, že pokračování v jízdě byl zbytečnej risk dalšího pádu a mnohem horších následků.
Ale skejsnout někde mimo civilizaci x dní, to je druhá věc
hlavně, že je pivo ftlamě
asi jsem se zamiloval Smekám před holčinou!!
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
xavier napsal:
Holka je odvazna jako ja, kdyz jsem byl malej cim jsem starsi,tak jsem vetsi srabik.
to proto, ze my dostavame rozum a holky ne.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
maykb napsal:
Myslite si, ze jsme tu zustali dele jak dve noci?
Toto jsou holky, ktery s nami jezdi na GS!!!
rozhodne nekolik bodu za odvahu a neufnukanost.
Asi mela stesti i co se tyce zraneni, nicmene privodit si nerozvaznosti trvale nasledky... taky nejak nic moc.
Dale bych nezapomel na v praxi osvedceny evolucni princip -- nesmyslne neopatrni vetsinou pomrou driv.
---
takze -- mela ODVAHU, VYDRZ... ALE I STESTI.
Upravil hicks dne 25.09.2010 19:41
17 cm
v prvni rade bych rada podekovala svemu partakovi za pochvalu a veskerou pomoc.
A dale vam vsem za projevenou prizen a podporu. Musim vsak priznat, ze jinych moznosti ani nebylo, kdyz na vetsine outbackovych mist zadne zdravotni organizace proste neexistuji a Royal Flying Doctor se vola pouze ke stavu blizke smrti a to ja rozhodne nebyla ani nejsem.
Beztak mi v nemocnici Broken Hill nijak nepomohli a pouze me podporili v mnou zvolenych medikamentech (mam totiz zdravotnicke vzdelani).
Cestu si ale kazit nechci, noha je fixuta v bote a jde to. Mame za sebou zhruba 4500km a dalsich 5tis nas ceka. Mimojine tohle vsechno preci ke zpravnemu adventure tour patri!
Tak mi drzte palce na zbytek tohoto tripu a i na dalsi planovane expedicni vypravy.
PS: RIDING IS TOO MUCH FUN TO BE LEFT TO THE GUYS.
mne tyhle die-hard motorkarky, co si umi provest cisarsky rez sami, macetou a bez umrtveni, proste nejak neimponujou... ale proti gustu
kazdopadne odvahu ocenim i u zensky, to bezesporu... ale mit to doma...
17 cm
Tý vole Hicksi, to jsou keci jak cyp. Když jde o motorku nebo o zvířata tak je mi to fuck ale tohle chce odvahu a odříkání. A pokud na to nemáš tak to neznamená že je to špatně nebo né hodný obdivu. A zesměšňovat to není hodný ani metrosexuála.
Za mě poklona a hodně štěstí v další cestě .
P.s. To potvrzuje jen to že "hrábě na stojato a ženská na ležato vydrží všechno" Dakar 650, HusaberG