Cestou z Řecka bych chtěl projet Albánií do Černé Hory. Na výběr mám dvě trasy (na obr. označeny 1 a 2). Kterou trasu mi doporučíte? Jde mi o rychlejší přesun ve dvou, plus pojede druhá do terénu né moc vhodná motorka :-). Díky.
Chose přiložený následující obrázek:
když trasu 2, tak doporučuju z Ohridu na jih kolem Ohridského jezera na Pestani a Trpejca, uzkou asfaltkou přes hřeben k prespanskému jezeru a podél něj na kozjak a dál na přechod do Řecka v Niki.
Přejezd těch kopců je nádhernej.
Na 1. foto ohridské jezero
mara přiložený následující obrázek:
Jeden problém se po cestě přece jen vyskytnul a TĚŽKEJ.... v horách jsme potkali pastevce koz , který nás pozval do svého obydlí, kde žili s rodinou. Pohostil nás, ubytoval a ..... vožral albánskou pálenkou
to Chose: my jsme jeli (ve směru od severu k jihu) z Tirany přes Elbasan k Ohridu, podél Ohridu na Korce, Erseke a Melissopetru...cesta rozhodně stojí za to a i když místy asflat není nic moc, potkali jsme v protisměru kolonu Italů s karavany a taky to jistě zvládli...ale musím říct, že po dnešní zkušenosti ze silnice z Říčan na Jesenici, mají v Albánii lepší silnice než u nás
Jinak silnice z Tirany na sever k Shkoderu byla loni z jara ve stavbě a místy to bylo offroadovější než potom v horách na jihu
A cestu podél východního břehu Ohridu, jak psal Mára, doporučuji. Národní park je pěkný a jsou tam příjemná místa na nocování "Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Pánové díky za fotky, nakažlivá to inspirace :-). Jak to tak vypadá varianta 2 bude časově delší za to větší kochačka. Ještě se zeptám dal by se zvládnout touto trasou tranzit z řeckých hranic na hranice Černé Hory za jeden den (pokud nás neožere albánský pastevec :-))?
Případně nenašel by se někdo, kdo by měl fotky pro inspiraci z trasy 1?
Chose - děcka jsou fakt zvědavé. Jinak tranzit z GR přes AL na pohodu i na R1
bluesbery - jo,jo asi to byl "těžkej" problém - kde jen jsem tu veselou historku z předchozího dne slyšel?
Jo, a tu veselou SMS odeslanou od tebe z pastevcova obydlí, o tom, jak jste "na kaši" a Milosch se asi bude ženit s pastevcovou dcerou, které chybí zuby, mám myslím v mobilu uloženou dodnes...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Do Podgorice se to z Řeckých hranic na Tvém obrázku (2) za den ujet dá.
Nad Tiranou ( Loc: 41.206044N, 19.932568E ) je dobrá restaurace, kde měli výborný medvědí guláš "Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Chose - Když budeš tak pospíchat, tak potom ze sousední země budeš jako my smutně koukat na právě ve fofru projetou Albánii a litovat, že jsi se tam nezdržel
mara přiložený následující obrázek: