Taky jsem to četl a docela mě z toho mrazí. Je to úplně jako kdysi když začali němci. taky nejdřív osvobodili rakousko a pak osvobodili naše německé spoluobčany. Na tohle se teď možná rudá armáda chystáPája
paja1 napsal:
Taky jsem to četl a docela mě z toho mrazí. Je to úplně jako kdysi když začali němci. taky nejdřív osvobodili rakousko a pak osvobodili naše německé spoluobčany. Na tohle se teď možná rudá armáda chystá
asi tak nějak Jak se říká..nemají se malovat čerti na zeď, ale jak víme..tak s čerty nejsou žerty a kdyby něco..tak dobře jako v pohádce to asi určitě nedopadne a směřuje to "divným" směrem až z toho opravdu zamrazí Kdyby náhodou vkročili až moc svou "rudou nohou" kam nemají, obávám se že se nikdo na nic moc nezmůže a tohle si pan bývalí agent KGB moc dobře uvědomuje..však se nechal slyšet že si přeje zpět ono VELKÉ RUSKO..
Bramborundum kardanrundum http://www.tourde....banda.cz/
http://zpravy.idnes.cz/ukrajinska-expremierka-julija-tymosenkova-na-nahravce-spila-rusum-za-anexi-krymu-gj4-/zahranicni.aspx?c=A140325_091725_zahranicni_im
jak demokratické, děvče si nakradlo ....
http://zpravy.idnes.cz/klaus-o-situaci-v-rusku-a-na-ukrajine-dv4-/domaci.aspx?c=A140306_145211_domaci_maq
S tímhle se dá souhlasit
http://zpravy.idnes.cz/zastupce-ombudsmana-krecek-se-znovu-zastal-janukovyce-pg5-/domaci.aspx?c=A140306_115038_domaci_kop
Pokud pár tisíc lidí s podporou odstřelovačů dokáže změnit výsledky voleb a EU se tváří že je to OK, tak nástup fašistů a komunistů nelze kritizovat
http://zpravy.idnes.cz/ukrajina-rusko-moskva-televize-d3w-/zahranicni.aspx?c=A140326_100446_zahranicni_aha
Kam zmizela původní zpráva která zněla jinak a už ji nelze najít (že bych špatně hledal?)- evropská media protestovala proti vyvlečení ředitele televize, ten byl donucen se majdanskému davu omluvit za to že odvysílal zprávu, kde byl Putin a poslanec za lidská práva a demokracii jej donutil podat rezignaci. Že by tu naši demokracii někdo řídil? Padesátá léta u nás a třicátá v Německu, takhle se chovali nacisti a komunisti, kdo tohle schvaluje, je stejný jako oni Z
Jen aby jsem jen nestáli s otevřenou pusou a nechápali, že je to vůbec možné....a pak někdo může říkat, že na to Rusko má historický nárok...delegace z EU můžou jezdit vyjednávat, ale nikdo si nebude chtít pálit prsty. Krymská anexe je hodně podobná té sudetské
Jen aby jsem jen nestáli s otevřenou pusou a nechápali, že je to vůbec možné....a pak někdo může říkat, že na to Rusko má historický nárok...delegace z EU můžou jezdit vyjednávat, ale nikdo si nebude chtít pálit prsty. Krymská anexe je hodně podobná té sudetské
hodne podobna sudetske? pokud vim, na krymu byval tatarsko muslimsky lumpenstát a krym byl od te doby soucasti RUSKA.
Sudeten byly historicky soucasti CESKYCH ZEMI.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
http://cs.wikipedia.org/wiki/Stepan_Bandera
http://zpravy.idnes.cz/komentar-ukrajinsky-hrdina-vsude-jinde-padouch-frh-/zahranicni.aspx?c=A100125_1323864_zahranicni_itu
Velmi jemně řečeno, skutečnost byla horší, napovídají tomu obrazy na ukrajinských radnicích Hitler osvoboditel.
Předci ukrajinských naciomalistů se stejnými vlajkami černočervenými jaké byly vidět na majdanu vítali Hitlera, spolupracovali s ním, vraždili Čechy, židy Poláky a dlouho po válce zabíjeli civilisty. Pokud to co se děje na Ukrajině někdo podporuje musí uznat že je únor 48 legitimní záležitost a kosovo omyl EU. Tak jak jsme se rozdělili my se Slováky, měly by mít možnost i lidé na Ukrajině rozhodnout kam budou patřit bez ohledu, komu se co hodí. Mimochodem polovina ukrajinské armády se přidala k povstalcům, to už o něčem svědčí. Na Krymu hlasovali pro připojení k Rusku i Ukrajinci......
Vašek se nezbláznil, on jen používá tu kouli na krku, zkuste to po něm a nenechte si vyplachovat mozek.
Upravil bobGS dne 16.04.2014 21:54
No mozek si nenech vyplachovat hlavně ty. Kde si čet, že se půlka ukrajinský armády přidala k ruský? Ty seš schopnej semlít úplně všechno, abys dostál tý svý pravdy a o ostatních budeš říkat, že nepoužívaj mozek. Hodil by ses do terária někam do zoo...
Pink Floyd - Coming Back To Life
:-)))no když myslíš, to už zase nesmím mít vlastní názor? To už zde bylo, soudruhu Jasánku, nebo Troníku? Chudák Vašek je na tom stejně jak já, taky projevil vlastní názor, holt už se to zese nesmí....Zkus posuzovat historii a souvislosti. Kolik známých na Ukrajině máš? S kolika jsi mluvil? Nazi to je pro tebe asi ono. Pro mě bohužel ne, ale já ti tvůj názor přeju.
Upravil bobGS dne 16.04.2014 22:12
bobGS napsal:
http://zpravy.idnes.cz/komentar-ukrajinsky-hrdina-vsude-jinde-padouch-frh-/zahranicni.aspx?c=A100125_1323864_zahranicni_itu
Velmi jemně řečeno, skutečnost byla horší, napovídají tomu obrazy na ukrajinských radnicích Hitler osvoboditel.
Předci ukrajinských naciomalistů se stejnými vlajkami černočervenými jaké byly vidět na majdanu vítali Hitlera, spolupracovali s ním, vraždili Čechy, židy Poláky a dlouho po válce zabíjeli civilisty. Pokud to co se děje na Ukrajině někdo podporuje musí uznat že je únor 48 legitimní záležitost a kosovo omyl EU. Tak jak jsme se rozdělili my se Slováky, měly by mít možnost i lidé na Ukrajině rozhodnout kam budou patřit bez ohledu, komu se co hodí. Mimochodem polovina ukrajinské armády se přidala k povstalcům, to už o něčem svědčí. Na Krymu hlasovali pro připojení k Rusku i Ukrajinci......
Vašek se nezbláznil, on jen používá tu kouli na krku, zkuste to po něm a nenechte si vyplachovat mozek.
Nic ve zlém,ale jestli tady má někdo vypláchnutý mozek,tak jsi to bohužel ty.Kdybys trošičku znal historii Ukrajiny ,věděl bys,proč vítali Ukrajinci Hitlera jako osvoboditele a proč je pro ně Bandera hrdina...
Zrovna tak vítali Hitlera v pobaltí...Proč asi ?A jen tak Mimochodem.Bolševické Rusko má na svědomí životy více Ukrajinců než hitlerovské Německo za 2WW.
Vzato tvojí logikou,jsou všichni Slováci fašisti,protože Slovenský stát stál na straně Německa.Deportovali židy a vojsko bojovalo proti Rusům....
bobGS napsal:
:-)))no když myslíš, to už zase nesmím mít vlastní názor? To už zde bylo, soudruhu Jasánku, nebo Troníku? Chudák Vašek je na tom stejně jak já, taky projevil vlastní názor, holt už se to zese nesmí....Zkus posuzovat historii a souvislosti. Kolik známých na Ukrajině máš? S kolika jsi mluvil? Nazi to je pro tebe asi ono. Pro mě bohužel ne, ale já ti tvůj názor přeju.
Zdánlivě to možná nesouvisí ale jen by mě zajímalo co si myslíš o zmizelém letadle malajsia airlines?
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
bobGS napsal:
Nic ve zlém,ale jestli tady má někdo vypláchnutý mozek,tak jsi to bohužel ty.Kdybys trošičku znal historii Ukrajiny ,věděl bys,proč vítali Ukrajinci Hitlera jako osvoboditele a proč je pro ně Bandera hrdina...
Zrovna tak vítali Hitlera v pobaltí...Proč asi ?A jen tak Mimochodem.Bolševické Rusko má na svědomí životy více Ukrajinců než hitlerovské Německo za 2WW.
Vzato tvojí logikou,jsou všichni Slováci fašisti,protože Slovenský stát stál na straně Německa.Deportovali židy a vojsko bojovalo proti Rusům....
Také nic ve zlém, ale v tomto s bobemGS souhlasím. Ukrajina je bohužel produkt toho necitlivého a naprosto nekompetentního dělení Evropy po WWI a následně i po WWII.
Historie nás bohužel vždy dostihne. Ve Versailles a Trianonu namalovali nějací pánové čáry na mapách bez naprosté znalosti a citu pro daná místa, rozdělili stará (stoletími daná) impéria do nových hranic, jednou z obětí jsme byli i my,jakožto Československo, stát, který nikdy neměl žádnou oporu v historickém kontextu. To se po dvaceti letech jeho trvání okamžitě vrátilo jako bumerang, při první možné příležitosti vyhlásilo Slovensko autonomii a posléze vlastní stát. Logicky a právem, s námi nikdy nic historicky společného nemělo. Totéž se opakovalo po pádu východního bloku 1989, netrvalo to ani 3 roky a Slovensko se opět osamostatnilo. Podobně na tom byla třeba Jugoslávie, kde to ovšem proběhlo poněkud krvavěji. Prostě tyhle ahistorické národnostní slepence dlouhodobě nefungují, pokud je nedrží tvrdá diktatura, nebo dohoda velmocí. A toto je Ukrajina dnes, to samé v bleděmodrém. Ukrajina nebyla v dnešních hranicích nikdy.
Krym byl chanát a posléze Rusko, po Dněpr to byla Kyjevská Rus a později ruská říše, a za Dněprem se to střídalo porůznu - Litevci, Poláci, Maďaři, Rumuni...atd, to by bylo na dlouho. Ukrajinu prostě jen dohnalí její vlastní stín. Stín její vlastní historické "neexistence". Pro zajímavost, třeba Oděsu či Dněpropetrovsk založila ruská carevna Kateřina II
Rus je (ať se nám to líbí nebo ne) pořád velmoc a nenechá si jen tak něco diktovat.
Pokud si mohu dovolit parafrázovat Hickse, tak tedy IMHO se to velmi brzo vrátí do hranic, které tu byly po staletí. Sorry za poněkud delší příspěvekGS 1200 R Adventure
17 cm
bobGS napsal:
ty to nemáš jednoduchý s tou hlavičkou, viď? Tak co jsem, komunista nebo nasista? Pink Floyd - Coming Back To Life
Také nic ve zlém, ale v tomto s bobemGS souhlasím. Ukrajina je bohužel produkt toho necitlivého a naprosto nekompetentního dělení Evropy po WWI a následně i po WWII.
Historie nás bohužel vždy dostihne. Ve Versailles a Trianonu namalovali nějací pánové čáry na mapách bez naprosté znalosti a citu pro daná místa, rozdělili stará (stoletími daná) impéria do nových hranic, jednou z obětí jsme byli i my,jakožto Československo, stát, který nikdy neměl žádnou oporu v historickém kontextu. To se po dvaceti letech jeho trvání okamžitě vrátilo jako bumerang, při první možné příležitosti vyhlásilo Slovensko autonomii a posléze vlastní stát. Logicky a právem, s námi nikdy nic historicky společného nemělo. Totéž se opakovalo po pádu východního bloku 1989, netrvalo to ani 3 roky a Slovensko se opět osamostatnilo. Podobně na tom byla třeba Jugoslávie, kde to ovšem proběhlo poněkud krvavěji. Prostě tyhle ahistorické národnostní slepence dlouhodobě nefungují, pokud je nedrží tvrdá diktatura, nebo dohoda velmocí. A toto je Ukrajina dnes, to samé v bleděmodrém. Ukrajina nebyla v dnešních hranicích nikdy.
Krym byl chanát a posléze Rusko, po Dněpr to byla Kyjevská Rus a později ruská říše, a za Dněprem se to střídalo porůznu - Litevci, Poláci, Maďaři, Rumuni...atd, to by bylo na dlouho. Ukrajinu prostě jen dohnalí její vlastní stín. Stín její vlastní historické "neexistence". Pro zajímavost, třeba Oděsu či Dněpropetrovsk založila ruská carevna Kateřina II
Rus je (ať se nám to líbí nebo ne) pořád velmoc a nenechá si jen tak něco diktovat.
Pokud si mohu dovolit parafrázovat Hickse, tak tedy IMHO se to velmi brzo vrátí do hranic, které tu byly po staletí. Sorry za poněkud delší příspěvek
Jenže tady nejde o to,co komu a kde patřilo.V původních hranicích není v Evropě snad už žádný stát....Československo bylo v pohodě životaschopné,jenže se dalo na křik několika zastydlých národoveckých primitivů,než aby se provedlo referendum...Ovšem referendum normální,ne "krymedition" s účastí 110%...Tady jde o to,že nějaký ementál vykřikuje něco o fašistech a přitom ničehož nic neví.Jen to,co mu předžvýkalo FSB...
A pro zajímavost.Kdopak že to založil třeba Kaliningrad? Já jen,že bychom moli konečně mít moře,když je teď moderní vracet se do starých hranic....Rusové budou mít určitě pochopení....
Pokud si mohu dovolit parafrázovat Hickse, tak tedy IMHO se to velmi brzo vrátí do hranic, které tu byly po staletí. Sorry za poněkud delší příspěvek
Jenže tady nejde o to,co komu a kde patřilo.V původních hranicích není v Evropě snad už žádný stát....Československo bylo v pohodě životaschopné,jenže se dalo na křik několika zastydlých národoveckých primitivů,než aby se provedlo referendum...Ovšem referendum normální,ne "krymedition" s účastí 110%...Tady jde o to,že nějaký ementál vykřikuje něco o fašistech a přitom ničehož nic neví.Jen to,co mu předžvýkalo FSB...
A pro zajímavost.Kdopak že to založil třeba Kaliningrad? Já jen,že bychom moli konečně mít moře,když je teď moderní vracet se do starých hranic....Rusové budou mít určitě pochopení....
A pro zajímavost.Kdopak že to založil třeba Kaliningrad? Já jen,že bychom moli konečně mít moře,když je teď moderní vracet se do starých hranic....Rusové budou mít určitě pochopení....[/quote]
Máš zřejmě na mysli Koenigsberg, dnes tedy Kaliningrad Ten ale nikdy nespadal do léna českého krále, založili ho křižáci (vesměs řádu německých rytířů) na počest krále Přemysla Otakara II. Ten jim velel na jedné z křížových výprav proti východopruským pohanům. Nějak vznikl mýtus, že ho Přemysl založil osobně,možná ano,ale i tak, stejně ho nikdy neprohlásil majetkem českého krále. Takže s tím mořem máme trochu smůlu (alespoň co se Baltu týče). Tohle nám fakt nikdy nepatřilo.
A nesouhlasím, že v Evropě už není nic v původních hranicích. Teď nemyslím ani starověk či středověk, mám na mysli napravování těch násilných změn hranic, které proběhly ve 20. století. A to se přeci děje. Německo je opět sjednocené, Jugoslávie neexistuje, Československo rovněž, Sovětský svaz se rozpadl. Jasně, že nebude nikdo vracet hranice někam do středověkého uspořádání, ale Ukrajina je právě ten případ ze století dvacáteho
A když už je řeč o tom moři, to by jsme samozřejmě měli, kdyby jsme tak vehementně nechtěli rozbít tu R-U monarchii
Přeji vše dobré GS 1200 R Adventure
chafre napsal:
+1
pekne napsane.
Jsem rusofob, ale s Krymem bych na ne nebyl zbytecne prisnej.
UA je opravdu slepenec.. podobne jako napr. Irak, Pakistan...
17 cm