Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Srpen 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Obecné technické problémy
Strana 6 z 9:   1  ...  3    4    5    6    7    8    9  

Termíny opakování STK
Ruda
Přidané 08.10.2018 13:41

Registrace: 07.04.17
Protože mi STK končí příští rok v dubnu, tak jsem dnes vyrazil na registr vozidel na Praze 3. Paní za přepážkou chtěla pouze velký TP a reg. značku z motorky (na vylepení známky s novým datem platnosti). Vyplnil jsem formulář "Změna údajů v registru motorových vozidel", do kolonky "Důvod změny" jsem napsal "Změna doby TK dle zákona" a bylo za 10 minut hotovo.
Byl jsem upozorněn, že STK na moto musí platit alespoň do 1.10. 2018. Tzn. všechny motorky s prošlou STK 30.9.2018 a dříve mají smůlu a musí absolvovat STK, po které už budou mít platnost STK na 4 roky.
Zápis proběhl zdarma . Protokol z poslední STK a ani OTP nevyžadovali.
Kdybych nepotřeboval vozit všechny ty rozměrný a těžký krámy co pořád tahám v autě, stačila by mi k cestování jen motorka hilarious - i když rodina tvrdí něco jiného...
https://www.motor...&scr=0

http://www.motorkari.cz/profil/rudolf
Mr GS
Termíny opakování STK
Přidané 08.10.2018 13:51

Moderátor
Registrace: 18.12.08
Ruda napsal:
Protože mi STK končí příští rok v dubnu, tak jsem dnes vyrazil na registr vozidel na Praze 3. Paní za přepážkou chtěla pouze velký TP a reg. značku z motorky (na vylepení známky s novým datem platnosti). Vyplnil jsem formulář "Změna údajů v registru motorových vozidel", do kolonky "Důvod změny" jsem napsal "Změna doby TK dle zákona" a bylo za 10 minut hotovo.

toto je přesně to, co nechápu. Teď ti to prodloužili o 2 roky a přitom kdybys šel na STK, tak to máš rovnou na 4 roky.

...ano stálo by to 400,- a trvalo by to o půl hodiny dýl a nevyplňoval bys formulář...

teď musíš za dva roky zase, takže standardní průběh, jako X let před... helpless
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 776602104)
http://www.youtub...er/PETRGSA

Miran
Termíny opakování STK
Přidané 08.10.2018 14:14

Registrace: 27.04.15
Já se dnes ptal na dopravním ve Slavkově a tam mi řekli, že tam s SPZ ani chodit nemusím... prý se to prodloužilo automaticky a policie to bude akceptovat...

Ruda
Termíny opakování STK
Přidané 08.10.2018 14:16

Hmm, co bude za dva roky... Třeba "změním" vozový park nebo něco jiného... Vzhledem k tomu, že mám registr 2 minuty jízdy od domu, nemusím teď 2 roky v tomhle ohledu nic řešit. A to se vyplatí Wink.
Kdybych nepotřeboval vozit všechny ty rozměrný a těžký krámy co pořád tahám v autě, stačila by mi k cestování jen motorka hilarious - i když rodina tvrdí něco jiného...

Ruda
Termíny opakování STK
Přidané 08.10.2018 14:17

Miran napsal:
Já se dnes ptal na dopravním ve Slavkově a tam mi řekli, že tam s SPZ ani chodit nemusím... prý se to prodloužilo automaticky a policie to bude akceptovat...

No ale vysvětluj to mimo ČR...

AKHB
Termíny opakování STK
Přidané 08.10.2018 14:23

Registrace: 21.06.16
Mr GS napsal:
nechápu proč zase začínáš sr.át? hmm!
Já jsem se ptal normálně a ještě navíc ne tebe (když už máš evidentně problém semnou normálně komunikovat)

Vidím, že dotazovaný se výše zmínil o komplikacích s navěšenýma věcma na motorce, pak to chápu... mít např, nějakou stavbu, která není naprosto dle standardů naší STK, tak to taky řeším.
Já se ptal všeobecně, takže argumenty, že NĚKDE je dražší technická a NĚKDE jsou psi na STK a NĚKDO to má blíž na úřad, než na STK jsou individuální a ne všeobecný.
Já to mám třeba blíž na STK, než na úřad. STK mě stojí 400,- a jsem za 20min hotov, takže jestli to je o hlavě, tak asi o tvojí smiley013

záležitost

2018- 2018- 2022- 2026

kontra

2018- 2020- 2024- 2028

je matematicky naprosto jasná comfort
zbytek je asi individuální a proto se ptám

No nic... každej ať si udělá sám obrázek o tom, kdo začíná s...Grin
Líp už Ti to bohužel vysvětlit neumím a jestli jsi v tom co jsem napsal jako odpověď na Tvůj dotaz (ikdyž nebyl tedy adresován mě, jak jsi podotknul), našel něco útočnýho z mý strany, pak za to fakt nemůžu...

A jestli se Tě dotklo konstatování skutečnosti, že každýmu z nás hlava pracuje trochu jinak a to co je pro jednoho podstatný je pro druhýho naprostej šumák, pak se Ti za tuto pravdu hluboce omlouvám.... nemyslel jsem to zle jen jsem konstatoval holou skutečnost... ani jsem nepsal, čí uvažování je správný a čí špatný... helplesshmm!
BMW R1150GSA - nejlepší pohled na svět je ze hřbetu hrocha...

AKHB
Termíny opakování STK
Přidané 08.10.2018 16:03

Miran napsal:

Mají pravdu, v tomto duchu je to v tom jejich pokynu napsáno.... ale co když se najde někdo, kdo bude chtít buzerovat na silnici?? a ty se s ním budeš muset dohadovat, že nemá pravdu??? Těch pár minut mi za ten klid fakt stojí...
Spíš je to o tom, že se snaží si ušetřit si práci, což je chápu, ale pro každýho je lepší mít na SPZ správně šťíplou známku a v techničáku razítko, páč přes to nejede vlak...thumbs up

schrek
Termíny opakování STK
Přidané 08.10.2018 16:38

Registrace: 24.08.10
Resite ze to budou vedet , ale kdyz vyjedu za hranice tak co ? Juknou na znamku a nemam novou a jsem v haji.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček Smile

http://
Kubrt
Termíny opakování STK
Přidané 08.10.2018 16:57

Registrace: 24.09.07
schrek napsal:
Resite ze to budou vedet , ale kdyz vyjedu za hranice tak co ? Juknou na znamku a nemam novou a jsem v haji.

Presne tak... A vysvetluj pak nekde v tramtarii policajtovi, ze ti plati 4 roky a ze vlastne znamka je "neplatna' , ale ze vlastne plati Grin
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.

monsery
Termíny opakování STK
Přidané 08.10.2018 17:17

Registrace: 23.10.17
To Miran..teda nevím kdo Ti to radil??? ...tak jsem v rychlosti prolítnul zákon č. 193/20018 Sb a nepíšou tam nic o tom, že by četnici měli přehlížet propadlé technické na motocyklech s tím, že by jsi se odvolával na paragraf 40 ods. 3b, výše uvedeného zákona, kdy se perioda technické kontroly prodloužila na 4 roky.
Je to tak, že buď si ji necháš prodloužit úředně - STK čí Úřad, nebo počkat na další STK a pak budeš mít prodlouženou lhůtu. Nic mezi tím není.
Takže nespolíhej na to, že četníci přivřou oči, protože pokyn. Pokyn není nad zákon, takže neobstojíšhilarious
Upravil monsery dne 08.10.2018 17:20
Lítám pomalu a nízko..

AKHB
Termíny opakování STK
Přidané 08.10.2018 17:17

Grin jediná možnost je, že by jsi tvrdil, že je tam vyznačeno, kdy byla kontrola udělána a od té doby platí další dva roky...Grin
Jen se nesmíš do té situace dostat měsíc před tím, než je vyznačeno na známce... to by jsi blbě vysvětloval...hilarious

Suky
Termíny opakování STK
Přidané 08.10.2018 17:40

Registrace: 08.05.12
V Kopřivnici bezplatně prodloužená dubnová technická.
Zapotřebí RZ + TP a na místě vyplnit formulář.

Údajně v soulady s metodickým pokynem, který již obdrželi.

Vše za pár minut a důvod jednoduchý - co já vím jak dlouho ještě letos desetiletou mašinu budu vlastnit...

servisak
Termíny opakování STK
Přidané 08.10.2018 17:49

Registrace: 02.01.09
A mě je třebas uplně u prdele jestli na 2 nebo 4 nebo 10 let. ja jsem pro 2 lete intevaly
... servis a diagnostika BMW Motorrad

Diagnostika GS 911 wifi a Motoscan Ultimate

BMW R 1200 GS Adventure 90. Jahre

zdenekkkkk
Termíny opakování STK
Přidané 08.10.2018 17:52

Registrace: 18.07.15
Tak dnes potvrzene info z odboru dopravy v Horaždovicich. Technicke platne po 1.10.2018 se prodluzuji o dalsi dva roky. To znamena ze technicka udelana třeba 20.10.2016 se automaticky prodlouzi o dva roky, podminka je dojit na urad (odbor dopravy) a nechat si to potvrdit. Zatím je to i bez poplatku. Dnes jsem sam absolvoval a ptal se na info. Je zapotřebí velky technicak a registracni znacka. Ja ani nevyplnoval zadny formular.

Miran
Termíny opakování STK
Přidané 08.10.2018 18:18

Registrace: 27.04.15
to monsery, AKHB...já se nehádám! Ptal jsem se dnes při přepisu motorky a tohle mi řekl přímo člověk, kterej dělal přepis. Prý žádnou spz nosit nemusím. Samozřejmě dává smysl vylepení nové známky...obzvlášť pro ježdění za hranicemi.

MotoPaja
Termíny opakování STK
Přidané 08.10.2018 18:26

Registrace: 29.07.08
Jo chlapci, já byl dneska v Budějcích a zdejší lemplnbande opět potvrdila svojí pověst. Prej to nedělaj, protože se nemůžou shodnout, jak ten pokyn ministerstva vykládat (jestli je to ta 1 A4 co je na netu Frown ).
Takže prej pojedou na školení a příští tejden se rozmyslí. Tak si mám zavolat příští tejden (já mám samozřejmě nekonečnej fond dovolený nebo nevím co si ta paní myslí Mad )
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?

AKHB
Termíny opakování STK
Přidané 08.10.2018 18:39

Miran napsal:
to monsery, AKHB...já se nehádám! Ptal jsem se dnes při přepisu motorky a tohle mi řekl přímo člověk, kterej dělal přepis. Prý žádnou spz nosit nemusím. Samozřejmě dává smysl vylepení nové známky...obzvlášť pro ježdění za hranicemi.

však já taky né...comfort

Kubrt
Termíny opakování STK
Přidané 08.10.2018 19:12

Registrace: 24.09.07
MotoPaja napsal:
Jo chlapci, já byl dneska v Budějcích a zdejší lemplnbande opět potvrdila svojí pověst. Prej to nedělaj, protože se nemůžou shodnout, jak ten pokyn ministerstva vykládat (jestli je to ta 1 A4 co je na netu Frown ).
Takže prej pojedou na školení a příští tejden se rozmyslí. Tak si mám zavolat příští tejden (já mám samozřejmě nekonečnej fond dovolený nebo nevím co si ta paní myslí Mad )

A proc si tam nejdriv nezavolas?
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.

zetor
Termíny opakování STK
Přidané 08.10.2018 21:28

Registrace: 09.11.10
MotoPaja napsal:

Nejzkurvenejai dopravni inspektorát je opravdu v Českých Budějovicích. Proto by tu chtěl žít každý... Grin

Ruda
Termíny opakování STK
Přidané 08.10.2018 22:47

MotoPaja napsal:

Naplánuj si výlet do Prahy a máš po starostech. Dnes je možné použít jakýkoliv registr vozidel v ČR (doufám Wink).

Strana 6 z 9:   1  ...  3    4    5    6    7    8    9  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Obecné technické problémy :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 56
Členové on-line: 1
czjohn

Registrováno: 8,717
Nejnovější člen: vasfire

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 8.26 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI