A neni lepsi nez injekce zastrelit?Ted si nejakej vrah v USA mohl vybrat tres smrti injekci nebo zastrelenim.Vybral si zastreleni.Oni ho totiz odsoudili uz asi pred 20 lety a teprve ted to vykonali.Tenkrat ta moznost vyberu byla,tak mu ji museli dat i nyni.To jen na okraj.Ale z toho vyplyva,ze kdyz je to dobry pro cloveka,mohlo by to vyhovovat i kotatum.
Ja bych teda nebyl schopnej jim dat ani tu injekci,jsem na tyhle veci hrozne mekej.Zviratka mam fakt rad.Akorat komari hovada me serou!Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
vevis napsal(a):
A neni lepsi nez injekce zastrelit?Ted si nejakej vrah v USA mohl vybrat tres smrti injekci nebo zastrelenim.Vybral si zastreleni.Oni ho totiz odsoudili uz asi pred 20 lety a teprve ted to vykonali.Tenkrat ta moznost vyberu byla,tak mu ji museli dat i nyni.To jen na okraj.Ale z toho vyplyva,ze kdyz je to dobry pro cloveka,mohlo by to vyhovovat i kotatum.
Ja bych teda nebyl schopnej jim dat ani tu injekci,jsem na tyhle veci hrozne mekej.Zviratka mam fakt rad.Akorat komari hovada me serou!
Vevisi...
a) pozadi toho pribehu je ten, ze on chtel prave poukazat na nehumannost poprav (s cimz souhlasim) a vybral si tohle. Mohl, protoze byl odsouzen jiz drive. Novi odsouzeni jiz nemohou
prece jeden priklad (ktery navic byl jinak) neukazuje na trend....
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
a) pozadi toho pribehu je ten, ze on chtel prave poukazat na nehumannost poprav (s cimz souhlasim) a vybral si tohle. Mohl, protoze byl odsouzen jiz drive. Novi odsouzeni jiz nemohou
to me dycky dokaze dostat...
poprava vraha je nehumanni, kdezto x-nasobna vrazda, trapeni a muceni, znasilnovani a ruzne jine hruzy jsou DE IURE spatne, ale ne tolik spatne jako nasledny hrdelni trest?
Muj nazor je takovy, ze diky sve humanite a radoby multikulti toleranci se ritime do pekneho prusvihu, cela nase pokrocila zapadni spolecnost
to me dycky dokaze dostat...
poprava vraha je nehumanni, kdezto x-nasobna vrazda, trapeni a muceni, znasilnovani a ruzne jine hruzy jsou DE IURE spatne, ale ne tolik spatne jako nasledny hrdelni trest?
Muj nazor je takovy, ze diky sve humanite a radoby multikulti toleranci se ritime do pekneho prusvihu, cela nase pokrocila zapadni spolecnost
J.U.S.T.I.C.N.I. O.M.Y.L.
aneb odvolej se z hrobu.
17 cm
jasne, taky proto se ty popravy nedelaji ihned, zejo
odsouzeny ma nekolikero moznosti odvolani, dovolani, prezkoumani pripadu atd.
stejne je to v nasem pripade jen akademicka debata, bo trest smrti byl u nas davno zrusen a obnoven tezko kdy bude - coz je dle meho nazoru pro nektere pripady i trochu skoda.
jasne, taky proto se ty popravy nedelaji ihned, zejo
odsouzeny ma nekolikero moznosti odvolani, dovolani, prezkoumani pripadu atd.
stejne je to v nasem pripade jen akademicka debata, bo trest smrti byl u nas davno zrusen a obnoven tezko kdy bude - coz je dle meho nazoru pro nektere pripady i trochu skoda.
vyjimecne by mi to asi nevadilo, ale ja obecne nejsem moc priznivcem lynce.
17 cm
ve středověku to měli vychytaný, a někde v jakoby méně kulturním a civilizovaným světě to mají dodnes, a taky já jsem toho zastáncem, OKO ZA OKO, ZUB ZA ZUB, myslím že by těch problému hoooodně ubylo*pissed*
convoy napsal(a):
ve středověku to měli vychytaný, a někde v jakoby méně kulturním a civilizovaným světě to mají dodnes, a taky já jsem toho zastáncem, OKO ZA OKO, ZUB ZA ZUB, myslím že by těch problému hoooodně ubylo*pissed*
zasada oko za oko, zub za zub myslim fungovala uspesne na divokem zapade, stredovek byl trochu jiny, pokud se nepletu
je to to nejjednodussi a nejspravedlivejsi vyporadani se s nekym, kdo je u cinu chycen nebo je beze vsi pochybnosti jasne, kdo je puvodce.
nicmene ono to ma neco do sebe a pokud by se nektere prvky prenesly do dneska, asi by to melo vetsi odstrasujici ucinek nez nase soucasne normy "hrozi ti tolik a tolik ovsem taky treba jen podminka nebo vubec nic"
convoy napsal(a):
zasada oko za oko, zub za zub myslim fungovala uspesne na divokem zapade, stredovek byl trochu jiny, pokud se nepletu
je to to nejjednodussi a nejspravedlivejsi vyporadani se s nekym, kdo je u cinu chycen nebo je beze vsi pochybnosti jasne, kdo je puvodce.
nicmene ono to ma neco do sebe a pokud by se nektere prvky prenesly do dneska, asi by to melo vetsi odstrasujici ucinek nez nase soucasne normy "hrozi ti tolik a tolik ovsem taky treba jen podminka nebo vubec nic"
jasne, takze zlodej mobilu te rovnou odpraskne, protoze kvuli drakonickym trestum za vsechno vlastne uz nema prilis co ztratit...
navic se podivejte do ameriky -- tresty jak blazen za vsechno mozny a jakou maji kriminalitu, zvlast tu nasilnou? na mnoha mistech zasadne vyssi, nez u nas.
a uprimne panove... u naroda, ktery popravil celkem nedavno Miladu Horakovou mne tahle touha po krvi celkem prekvapuje.
a to zvlast u lidi, jako jsou motorkari... kteri porusuji kdeco.
chcete aby vas priblbla lesni straz strelila primo na komoru protoze JSTE SI DOVOLILI JEZDIT VLESE (jaky zlocin!)?
...ono se to pekne touzi po krvi, ale dejte si pozor, abyste ti, kdo jednou budou stat az uz pravem nebo nepravem na sibenici nebyli zrovna vy.
17 cm
convoy napsal(a):
jenomze u tebe je to jen teoretizovani z tepla zapadniho domova, hezky pichly do broadband internetu, chraneny tisici zakony na ochranu osobnosti, policii, armadou a nevim, co jeste.
jed a zij si v iranu.. az ti zkorumpovani chomejniho pohrobci useknou pravou ruku protoze ses moc dlouho dival na imamovu babu tak si pak nestezuj, ze nemuzes jezdit na motorce.
17 cm
V nějaké zemi, nejsem si jist ale myslím že to bylo ve Skotsku, si studenti na právech měli vybrat starý případ. Vybrali si vraha malých děvčat co je znáslnil. Dostal doživotí,rok před tím zrušili trest smrti. Měl odsezeno 18let. Studentíci přišli na to že tento mentálně zaostalejší jedinec podle lékařské zprávy není vůbec schopen tvorby sperma- což byl hlavní důkaz pro trest.
Prostě chtěli mít vysoce postavení rychle případ vyřešen.
Chlapka pustili. 18 let co to je. Taky mohl prdět do hlíny.
A v naší zemi to není tak dlouho kdy byla doba kde heslo ,,zub za zub" mohl zneužít kdejaký páprda pro své vlastní potřeby. Paní Horáková by mohla vyprávět. Jsem pro tvrdší tresty, občas mám pocit že za volantem by některým pomohl opravdu jen fizycký trest. Nicméně nevratné tresty bych nechal na tom nejvyšším.
A tu frázi ,,počkej až to někdo udělá tobě", je určitě pravda.
Nicméně už rozhodně nebudeš objektivní.
A kočky - je to kočičičí nezodpovědnost mít tolik koťat. Nedala by se tahle věta použít na kočky když ji používáme pro jedno etnikum?
Ne vážně, bohužel koťata se topí stovky let, není to příjemné a injekce je asi lepší. Jsou to zvířata a je mi jich líto, ale občas mám pocit že někteří lidé mají větší soucit se zvířaty než s lidmi. Mám na to vlastní teorii, zvíře neodpoví jinak než si páníček přeje. Vlastně je to čisté ,,co chci já".
Lidi jsou šmejdi, mají vlastní hlavu.
Waltr napsal(a):
A kočky - je to kočičičí nezodpovědnost mít tolik koťat. Nedala by se tahle věta použít na kočky když ji používáme pro jedno etnikum?
Ne vážně, bohužel koťata se topí stovky let, není to příjemné a injekce je asi lepší. Jsou to zvířata a je mi jich líto, ale občas mám pocit že někteří lidé mají větší soucit se zvířaty než s lidmi. Mám na to vlastní teorii, zvíře neodpoví jinak než si páníček přeje. Vlastně je to čisté ,,co chci já".
Lidi jsou šmejdi, mají vlastní hlavu.
Tak já bych řekl, že tohle je blábol a je to přesně naopak. Člověk je, resp. měl by být tvor moudrý a měl by za ty, co si připoutá k sobě přijmout zodpovědnost. Je pravda, že před staletími asi těžko byla jiná možnost. Dnes ty možnosti jsou a to, že je tu někdo brání, prosazuje humánnější přístup, neřkuli když je ten historicky zaběhlý dle zákona nelegální, by rozhodně nemělo zavdávat příčinu, aby do něj všichni šili. A jestli tu chcete Hickse vydávat za fanatického ekologa, nebo pozéra a trendy týpka, nemůžete být dál od pravdy. Tenhle člověk se ve svém volném čase, kterýho nemá moc, aktivně stará o opuštěná a zraněná zvířata, nezištně a navíc na ně přispívá nemalými částkami. Sáhněte si do svědomí, kolik z vás chytráků pro nějaké zvíře skutečně něco udělalo a kolik z vás by tam třeba na rozdíl od xhackerma nechalo tu igelitku ležet. Potom teprve kritizujte. A jestli někdo víc hájí zvířata než lidi. Vždyť je to potřeba. Lidi, až na malé děti, mají svůj osud ve vlastních rukou a můžou ho aktivně ovlivnit. Navíc máme hromady státních institucí a různé sociální dávky(placené z daní nás všech) kterým jakožto společnost pomáháme kde komu. Na opuštěná zvířata jakožto společnost sereme. A když už se najde někdo, kdo tuto křivdu napravuje, ještě se mu veřejně posmíváme. Nezlobte se, ale to je ubohost nejvyššího kalibru.
A pokud jde o větu o buranech, která vlastně tohle všechno vyprovokovala a odstartovala, tak já vám třeba řeknu jinou a zrovna z oblasti silničního provozu, abychom se bavili i o něčem, co by nás mělo spojovat. Nesnáším BURANY(i ty z měst), co se neumí rozjet na zelenou, nebo třeba ty, co si nenajedou při odbočování do křižovatky, nebo ji naopak ucpou, i když nemají kam pokračovat, atd a vytváří a zvětšují tak ve městech(všiměte si, že to píšu obecně) kolony a dopravní komplikace. A vlastně všechny ostatní bezohledně zdržují. Ták a teď si do mně šijte, že jsem urazil vaše dědečky, kteří tohle dělají. Maiali nel Fango!
panove panove, trochu se mirnete, hlave to plati pro hickse.
Berete me az moc za slovicka a zachazite do absurdit.
Jestli nekdo zmini pripad kradeni mobilu rovnou zpusobem zastrelenim jeho vlastnika, s tim ze pachatel cinu by mel byt odstrelen (za kradez), pak je to totalne out a pisatel prispevku by se nemel nechat unaset emocemi
co se tyka toho hrdelniho trestu to uz jsem taky zminil - je to pouze akademicka debata a zminovat v teto souvislosti doktorku Horakovou - tak to uz chce fakt odvahu, bo snad kazdy zna aspon hrube obrysy pozadi te kauzy.
Upravil T-Diesel dne 10.07.2010 08:26
No mám pocit že jsem, jak jsem předpokládal měl zůstat stranou.
Horákováyybl příklad zneužití, ona se snad nezlobí.
marabo- myslím že jsi vůbec nepochopil.
Nemám nic proti pomáhání a snaze o humálnější přístup, a už vůbec nemám nic v této debatě proti Hicksovi.
A hlavně tady nerozdávám jasné pravdy a jisté soudy. Dal jsem zde jen svůj názor. Tak pardon.
Příště si to dvakrát rozmyslím.
PS: Dobročinost se dělá, ne o ní píše.
Waltr napsal(a):
No mám pocit že jsem, jak jsem předpokládal měl zůstat stranou.
Horákováyybl příklad zneužití, ona se snad nezlobí.
marabo- myslím že jsi vůbec nepochopil.
Nemám nic proti pomáhání a snaze o humálnější přístup, a už vůbec nemám nic v této debatě proti Hicksovi.
A hlavně tady nerozdávám jasné pravdy a jisté soudy. Dal jsem zde jen svůj názor. Tak pardon.
Příště si to dvakrát rozmyslím.
PS: Dobročinost se dělá, ne o ní píše.
ale pockej, nezustavej stranou...!! prece te takhle nerozhodi jeden malej flame... 17 cm