kaca napsal:
No mozek si nenech vyplachovat hlavně ty. Kde si čet, že se půlka ukrajinský armády přidala k ruský? Ty seš schopnej semlít úplně všechno, abys dostál tý svý pravdy a o ostatních budeš říkat, že nepoužívaj mozek. Hodil by ses do terária někam do zoo...
půlka těch jednotek, které šly proti rebelům, pokud máš problémy se čtením, hlásili to i na RŽ :-))))
Není moje pravda, prostě hodnotím věci jinak pokud něčemu co píšu nerozumíš tak se zeptej, rád vysvětlím :-)))))
bobGS napsal:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Stepan_Bandera
http://zpravy.idnes.cz/komentar-ukrajinsky-hrdina-vsude-jinde-padouch-frh-/zahranicni.aspx?c=A100125_1323864_zahranicni_itu
Velmi jemně řečeno, skutečnost byla horší, napovídají tomu obrazy na ukrajinských radnicích Hitler osvoboditel.
Předci ukrajinských naciomalistů se stejnými vlajkami černočervenými jaké byly vidět na majdanu vítali Hitlera, spolupracovali s ním, vraždili Čechy, židy Poláky a dlouho po válce zabíjeli civilisty. Pokud to co se děje na Ukrajině někdo podporuje musí uznat že je únor 48 legitimní záležitost a kosovo omyl EU. Tak jak jsme se rozdělili my se Slováky, měly by mít možnost i lidé na Ukrajině rozhodnout kam budou patřit bez ohledu, komu se co hodí. Mimochodem polovina ukrajinské armády se přidala k povstalcům, to už o něčem svědčí. Na Krymu hlasovali pro připojení k Rusku i Ukrajinci......
Vašek se nezbláznil, on jen používá tu kouli na krku, zkuste to po něm a nenechte si vyplachovat mozek.
Nic ve zlém,ale jestli tady má někdo vypláchnutý mozek,tak jsi to bohužel ty.Kdybys trošičku znal historii Ukrajiny ,věděl bys,proč vítali Ukrajinci Hitlera jako osvoboditele a proč je pro ně Bandera hrdina...
Zrovna tak vítali Hitlera v pobaltí...Proč asi ?A jen tak Mimochodem.Bolševické Rusko má na svědomí životy více Ukrajinců než hitlerovské Německo za 2WW.
Vzato tvojí logikou,jsou všichni Slováci fašisti,protože Slovenský stát stál na straně Německa.Deportovali židy a vojsko bojovalo proti Rusům....
¨Podívej se jaká strana převzala moc - složení vlády, pak se mrkni z jaké strany jsou a jaké vlajky vlály na majdanu, potom si najdi jak tito noví vládci naložili s opozicí - lynch ředitele televize vraždy apod, srovnej to s únorem 48, pak si přečti o tom co páchal Bandera když spolupracoval s nacisty , pak si promluv s Ukrajinci a ukrajinskými Rusy a zeptej se jak to tam chodí pak si sežeň text dohody o přistoupení k EU z roku tuším 1994, podívej se k čemu se EU zavázala no a pak můžeš psát o tom, kdo má vypláchnutý mozek. Zaznělo to zde, Rusko je velmoc ať už to tady někdo uznává nebo ne a chová se stejně jako Amerika - hájí svoje lidi a své zájmy.
Slováci - nehlásí se přece k odkazu slovenských fašistů, ani nevyvěšují na radnici obrázky Hitlara s textem Hitler osvoboditel na rozdíl od těch, kteří nyní vládnou Ukrajině. K menšinám se chovají slušně, nelynchují ředitele televize za převzaté zprávy z Prahy :-)) --takže špatný příklad, který kulhá na obě nohy.
kaca napsal:
No mozek si nenech vyplachovat hlavně ty. Kde si čet, že se půlka ukrajinský armády přidala k ruský? Ty seš schopnej semlít úplně všechno, abys dostál tý svý pravdy a o ostatních budeš říkat, že nepoužívaj mozek. Hodil by ses do terária někam do zoo...
půlka těch jednotek, které šly proti rebelům, pokud máš problémy se čtením, hlásili to i na RŽ :-))))
Není moje pravda, prostě hodnotím věci jinak pokud něčemu co píšu nerozumíš tak se zeptej, rád vysvětlím :-)))))
Já mám problémy se čtením? Ty si tak roztomilej... Přečti si znova co si napsal. A nebo víš co? Kašli na to a dál si blekotej ty svý názory a nenech se vyrušovat... Jen tady s tebou ztrácím čas.
Upravil kaca dne 18.04.2014 18:29
Pink Floyd - Coming Back To Life
¨Podívej se jaká strana převzala moc - složení vlády, pak se mrkni z jaké strany jsou a jaké vlajky vlály na majdanu, potom si najdi jak tito noví vládci naložili s opozicí - lynch ředitele televize vraždy apod, srovnej to s únorem 48, pak si přečti o tom co páchal Bandera když spolupracoval s nacisty , pak si promluv s Ukrajinci a ukrajinskými Rusy a zeptej se jak to tam chodí pak si sežeň text dohody o přistoupení k EU z roku tuším 1994, podívej se k čemu se EU zavázala no a pak můžeš psát o tom, kdo má vypláchnutý mozek. Zaznělo to zde, Rusko je velmoc ať už to tady někdo uznává nebo ne a chová se stejně jako Amerika - hájí svoje lidi a své zájmy.
Slováci - nehlásí se přece k odkazu slovenských fašistů, ani nevyvěšují na radnici obrázky Hitlara s textem Hitler osvoboditel na rozdíl od těch, kteří nyní vládnou Ukrajině. K menšinám se chovají slušně, nelynchují ředitele televize za převzaté zprávy z Prahy :-)) --takže špatný příklad, který kulhá na obě nohy.
Už ti někdo řekl,že jsi hysterka?Poučovat co a jak bylo v posledních měsících na Ukrajině mě nemusíš.Dělám s dvěma Ukrajinci,původem z Charkova.Žádné lopaty,špičkoví strojní inženýři.Info o tom, co se tam děje,dělo a proč, mám dá se říct lepší,než kdejaká TV.... Proto mě kecy,nebo ještě líp žvásty lidí tobě podobných, fakt zvedaj ze židle....
Co se týká Bandery,tak si PROSÍM ještě jednou přečti svůj vlastní odkaz na wiki (když už ji bereš za bernou minci) a popřemýšlej nad textem.snad ti to docvakne...A za domácí úkol si počti něco o dění na Ukrajině před 2WW....Potom ti docvakne (doufám),proč vítali Němce....Svět není černobílý,rozdělený na dobré a zlé...Stačí jiný úhel pohledu a vše je vzhůru nohama...
...a Slováci?Vzhledem k tomu,že Slovensko mám rád a mám tam hodně přátel,nehodlám tady vytahovat jejich "špinavé prádlo" (které ostatně máme taky)
kaca napsal:
Já mám problémy se čtením? Ty si tak roztomilej... Přečti si znova co si napsal. A nebo víš co? Kašli na to a dál si blekotej ty svý názory a nenech se vyrušovat... Jen tady s tebou ztrácím čas.
Ba, aspoň si poslechni radiožurnál abys věděl co se děje. :-)))
Máš pravdu, nemá to cenu, pokud Ti někdo nekejvá, když tady uvádíš jen fakta, která Ti servírují kontrolovaná a cenzurovaná media...Jak praví klasik, pane majore, to je pak těžký
Hezký den a neber si to tak.
¨bla bla....u,že Slovensko mám rád a mám tam hodně přátel,nehodlám tady vytahovat jejich "špinavé prádlo" (které ostatně máme taky)
:-))) Dobrá dobrá, náš jiné informace,
Wiki - Po svém propuštění z koncentračního tábora Bandera řídil ze zahraničí Ukrajinskou povstaleckou armádu (UPA), která bojovala za vznik samostatné Ukrajiny takříkajíc proti všem. Její partyzánský boj trval v některých oblastech až do počátku 50. let.
Znáš někoho, z historie, koho propustili z koncentráku? Co jim za to asi slíbil a udělal? Decentně se píše že bojoval proti všem, a decentně se mlčí - proti všem kromě Německa, Taky se decentně mlčí že vrařdili obyčejné lidi dlouho po válce. A následníky téhle skupiny lidí mám obdivovat? O 2WW by ses měl poučit o hodně víc. Není jen Tvůj pohled.
Já prostě nemám rád nácky, podle mě je to cesta do pekel, Ty máš asi jiný názor
Co píšeš o Slovensku - souhlas, jen to prádlo je poněkud nesrovnatelné nicméně o prádle píšeš Ty.
Hysterie? u mě těžko. Já nemám pupeny z toho že máš jiný názor, jen ten tvůj prostě nesdílím, jak vidím pokud zde nejsou názory v rezonanci je zle, jak před plyšákem. Holt takoví jsme my. https://www.youtube.com/v/BxNuLoJVYSQ
Pokud je UA tak demokratická, vypíše nové volby.
Dá se z toho vytěžit info
http://www.stripkyzesveta.cz/cz/media/753/christiane-hoffmannova-ukrajina-a-nemecke-schizma
http://www.stripkyzesveta.cz/cz/media/750/ria-novosti-kyjevska-manka-a-podrazy
Holt ČTK to není.
Upravil bobGS dne 18.04.2014 23:18
¨bla bla....u,že Slovensko mám rád a mám tam hodně přátel,nehodlám tady vytahovat jejich "špinavé prádlo" (které ostatně máme taky)
:-))) Dobrá dobrá, náš jiné informace,
Wiki - Po svém propuštění z koncentračního tábora Bandera řídil ze zahraničí Ukrajinskou povstaleckou armádu (UPA), která bojovala za vznik samostatné Ukrajiny takříkajíc proti všem. Její partyzánský boj trval v některých oblastech až do počátku 50. let.
Znáš někoho, z historie, koho propustili z koncentráku? Co jim za to asi slíbil a udělal? Decentně se píše že bojoval proti všem, a decentně se mlčí - proti všem kromě Německa, Taky se decentně mlčí že vrařdili obyčejné lidi dlouho po válce. A následníky téhle skupiny lidí mám obdivovat? O 2WW by ses měl poučit o hodně víc. Není jen Tvůj pohled.
Já prostě nemám rád nácky, podle mě je to cesta do pekel, Ty máš asi jiný názor
Co píšeš o Slovensku - souhlas, jen to prádlo je poněkud nesrovnatelné nicméně o prádle píšeš Ty.
Hysterie? u mě těžko. Já nemám pupeny z toho že máš jiný názor, jen ten tvůj prostě nesdílím, jak vidím pokud zde nejsou názory v rezonanci je zle, jak před plyšákem. Holt takoví jsme my. https://www.youtube.com/v/BxNuLoJVYSQ
Pokud je UA tak demokratická, vypíše nové volby.
Dá se z toho vytěžit info
http://www.stripkyzesveta.cz/cz/media/753/christiane-hoffmannova-ukrajina-a-nemecke-schizma
http://www.stripkyzesveta.cz/cz/media/750/ria-novosti-kyjevska-manka-a-podrazy
Holt ČTK to není.
Z koncentráku jej propustili,protože počítali s tím,že jim pomůže s bojem proti Rusům.Němcům v té době fest teklo do bot a každá ruka schopná a ochotná bojovat na východní frontě se jim hodila.Jednoduše využili jeho nenávisti k Rusům.Němci v té době na tom byli tak bídně,že zakládali dokonce i jednotky SS složené z cizinců,což bylo ještě pár let zpět nemyslitelné...
Bandera nemá s nacismem splečného o nic víc,než průměrný čecháček, usilovně makající v protektorátních zbrojovkách na "vítězných zbraních" Říše.....
Bandera se řídil heslem "nepřítel mého nepřítele, je mým přítelem" a hledat za tím nějakou ideologii je neskutečná pitomost...
..a z čiré škodolibosti,tady musím dát obrázek jedné ruské armády. Že by platilo,co Rus to nacista? Celkem by to sedělo...
..a z čiré škodolibosti,tady musím dát obrázek jedné ruské armády. Že by platilo,co Rus to nacista? Celkem by to sedělo...
No to je tak z čisté neznalosti :-)))))))))))
Jsou to asi Vlasovci, přečti si trochu o tom kdo byl Vlasov a co udělal, a proč. Vlasov a Buňačenko byli vojáci a tak se i chovali na rozdíl od Banderovců na které zejména na východní Ukrajině nemohou zapomenout. S Oběma skupinami se setkali mí prarodiče, faktem je, že hodnotit zejména Vlasovce není jednoduché.
seučit seučit seučit
výňatky
Gestapo ho tedy velmi rychle zatklo a uvěznilo jako prominentního vězně v táboře Sachsenhausen
V době pětiletého pobytu Stepana Bandery v Sachsenhausenu nechalo Gestapo většinu bojovníků UPA na svobodě, ačkoliv o nich vědělo. Nechalo jim volnou ruku, aby rozvinuli vnitřní válečnou frontu s Poláky a nechalo je se vyvražďovat mezi sebou s tím, že Němcům ušetří práci, až bude po válce se Sovětským svazem a na Halič přijedou nový osadníci z Německa. Důsledkem byla etnická čistka v oblasti přibližně mezi Lvovem a Tarnopolem, při níž přišlo o život podle různých odhadů deset tisíc až sto tisíc osob, převážně civilistů. Mnohdy nebyla jasná ani jejich národnost, kvůli které zemřely, protože už staletí se zde protínaly polské, ukrajinské, ruské, židovské a také německé vlivy a tedy i geny.
Upravil bobGS dne 19.04.2014 12:44
No to je tak z čisté neznalosti :-)))))))))))
Jsou to asi Vlasovci, přečti si trochu o tom kdo byl Vlasov a co udělal, a proč. Vlasov a Buňačenko byli vojáci a tak se i chovali na rozdíl od Banderovců na které zejména na východní Ukrajině nemohou zapomenout. S Oběma skupinami se setkali mí prarodiče, faktem je, že hodnotit zejména Vlasovce není jednoduché.
seučit seučit seučit
výňatky
Gestapo ho tedy velmi rychle zatklo a uvěznilo jako prominentního vězně v táboře Sachsenhausen
V době pětiletého pobytu Stepana Bandery v Sachsenhausenu nechalo Gestapo většinu bojovníků UPA na svobodě, ačkoliv o nich vědělo. Nechalo jim volnou ruku, aby rozvinuli vnitřní válečnou frontu s Poláky a nechalo je se vyvražďovat mezi sebou s tím, že Němcům ušetří práci, až bude po válce se Sovětským svazem a na Halič přijedou nový osadníci z Německa. Důsledkem byla etnická čistka v oblasti přibližně mezi Lvovem a Tarnopolem, při níž přišlo o život podle různých odhadů deset tisíc až sto tisíc osob, převážně civilistů. Mnohdy nebyla jasná ani jejich národnost, kvůli které zemřely, protože už staletí se zde protínaly polské, ukrajinské, ruské, židovské a také německé vlivy a tedy i geny.
Vím dobře kdo byl Vlasov...poučovat mě nemusíš "noku".Banderu i Vlasova využili Němci ke stejným cílům...A zrovna Poláky bych nelitoval.V severovýchodním pohraničí si lidi oddechli,když Němci Poláky vypráskali.Tak mile se oni Poláci k místním chovali...Jako zvířata...
Etnické čistky se v té době děly všude,bez ohledu na národnost a stranu konfliktu...Už jsem ti jednou psal,že svět není černobílý...Nemáš ty náhodou VUML?
Vzhledem k tomu co píšeš info potřebuješ, protože píšeš hlouposti. Např. omlouvat etnické čistky tím, že se děly všude, to už se pak dá omluvit všechno:-((((
Srovnávat Vlasova, který padl do zajetí se svými vojáky a věděl, že návrat zpět je smrt pro všechny (ti kdo se probojovali zpět byli zastřeleni, v lepším případě je čekala trestná rota= smrt. Zajetí = koncentrák= smrt). Vlasov zvolil kontroverzní spolupráci, nicméně pouze bojoval proti Rusům, nedělal čistky. Pro nás je jeho existence důležitá z pohledu Pražského povstání, jeho pomoc povstalcům znamenala záchranu tisíců životů čechů. Nabídku na letadlo do Španělska odmítl a zůstal se svými vojáky i když věděl, že je to pro něj jistá smrt.
Bandera - terorista, který už před válkou měl spoluúčast na vraždě, za Němců jako prominentní vězeň zřejmě řídil činnost těch, kterým dnes říkáme teroristé, dělal pogromy na neviných civilistech a záškodnickou činnost. Pěkně z teplíčka prominentního vězně, po válce se mu jeho chlebodárci odvděčili novou identitou. Byl nacista.
Jediné co tyto dva spojuje je jejich využití, každého ale jiným způsobem.
Pokud chceš házet do jednoho pytle tyto 2 osobnosti, je tvá znalost 2WW značně menší než tu inzeruješ. Můžeš zde říct, kde ještě v té době byly etnické čistky kromě Jugoslávie kde Ustašovci Ante Paveliče postupovali v Jasenovacu hůř jak němci? Můžeš napsat jak souvisí VUML s Tvým postojem k etnickým čistkám? To jako je správné zabíjet civilisty jejichž jediná vina je jejich národnost? Nejsi náhodou nácíček?
Že svět není černobílý jsem si všiml, proto hodnotím tyto osobnosti nečernobíle, ale to evidentně nechápeš. Než začneš někomu doporučovat studium, musíš studovat sám :-)))))
Taky evidentně nevíš nic o VUMLU, nepoužívej termíny, kterým nerozumíš, působí to komicky.
Proto mi vadí glorifikace tohohle člověka, jo byl nacionalista, nicméně prosazování národních cílů tímhle způsobem není zvlášť šťastné. Pokud tradice těch, kteří způsobili převrat na Ukrajině vychází z hnutí Bandery, není jistota o způsobu jejich demokratického chování - zatím prokázali, že z těchto tradic vychází.
Upravil bobGS dne 20.04.2014 11:49
bobGS napsal:
Vzhledem k tomu co píšeš info potřebuješ, protože píšeš hlouposti. Např. omlouvat etnické čistky tím, že se děly všude, to už se pak dá omluvit všechno:-((((
Srovnávat Vlasova, který padl do zajetí se svými vojáky a věděl, že návrat zpět je smrt pro všechny (ti kdo se probojovali zpět byli zastřeleni, v lepším případě je čekala trestná rota= smrt. Zajetí = koncentrák= smrt). Vlasov zvolil kontroverzní spolupráci, nicméně pouze bojoval proti Rusům, nedělal čistky. Pro nás je jeho existence důležitá z pohledu Pražského povstání, jeho pomoc povstalcům znamenala záchranu tisíců životů čechů. Nabídku na letadlo do Španělska odmítl a zůstal se svými vojáky i když věděl, že je to pro něj jistá smrt.
Bandera - terorista, který už před válkou měl spoluúčast na vraždě, za Němců jako prominentní vězeň zřejmě řídil činnost těch, kterým dnes říkáme teroristé, dělal pogromy na neviných civilistech a záškodnickou činnost. Pěkně z teplíčka prominentního vězně, po válce se mu jeho chlebodárci odvděčili novou identitou. Byl nacista.
Jediné co tyto dva spojuje je jejich využití, každého ale jiným způsobem.
Pokud chceš házet do jednoho pytle tyto 2 osobnosti, je tvá znalost 2WW značně menší než tu inzeruješ. Můžeš zde říct, kde ještě v té době byly etnické čistky kromě Jugoslávie kde Ustašovci Ante Paveliče postupovali v Jasenovacu hůř jak němci? Můžeš napsat jak souvisí VUML s Tvým postojem k etnickým čistkám? To jako je správné zabíjet civilisty jejichž jediná vina je jejich národnost? Nejsi náhodou nácíček?
Že svět není černobílý jsem si všiml, proto hodnotím tyto osobnosti nečernobíle, ale to evidentně nechápeš. Než začneš někomu doporučovat studium, musíš studovat sám :-)))))
Taky evidentně nevíš nic o VUMLU, nepoužívej termíny, kterým nerozumíš, působí to komicky.
Proto mi vadí glorifikace tohohle člověka, jo byl nacionalista, nicméně prosazování národních cílů tímhle způsobem není zvlášť šťastné. Pokud tradice těch, kteří způsobili převrat na Ukrajině vychází z hnutí Bandery, není jistota o způsobu jejich demokratického chování - zatím prokázali, že z těchto tradic vychází.
Buď tak laskav a nevkládej mi do úst to co jsem neřekl,ano.To si zkoušej na svoji starou panáčku...Žádné čistky neomlouvám,jen říkám,že si národnostní běsy vyřizovali všichni.Němci,Poláci,Slováci,Rusové,Ukrajinci,Maďaři...a proto není nikdo v pozici,aby tady mohl něco někomu kázat morálku..
VUML s čistkama nesouvisí nijak,ale souvisí s tvým bolševickým viděním světa,kdy všude číhají fašisti a nacisti...Soudruzi to tak mívali....
No a pokud jde o Banderu a Vlasova.....
Ano,Banderu na Ukrajině ctí......Takže je tu několik možností..Za a) Většina Ukrajinců jsou pitomci,kteří nic neví a nejlepší by pro ně bylo,kdyby zajeli za tebou,abys jim vysvětlil,jak že to vlastně s to jejich zemí bylo.
Za **** jsi ty,protože o Ukrajině nevíš vůbec nic.Ale budu k tobě milosrdný a protože máš rád wiki,dám ti odkaz k prostudování..Třeba už ti to konečně docvakne,kde je jádro pudla...http://cs.wikiped...ajin%C4%9B
Jo a nejsem ani nácíček,ani bolševíček...Je mi líto bobku...
Nevím co jsi, vzhledem k tomu co píšeš - bagatelizuješ čistky prováděné Banderou jako obvyklou praxi v té době a neumíš říct kde ty další konkrétně byly, nevadí mi že si fakta vykládáš jinak, horší je to, že výklad děláš jen faktů, která se ti hodí, nevím jen jestli schválně nebo z "neznalostí".
např
No a pokud jde o Banderu a Vlasova.....
Ano, Banderu na Ukrajině ctí......Takže je tu několik možností ..Za a) Většina Ukrajinců jsou pitomci, kteří nic neví a nejlepší by pro ně bylo, kdyby zajeli za tebou, abys jim vysvětlil,jak že to vlastně s to jejich zemí bylo.
Za Cool **** jsi ty, protože o Ukrajině nevíš vůbec nic. Ale budu k tobě milosrdný a protože máš rád wiki,dám ti odkaz k prostudování.. Třeba už ti to konečně docvakne, kde je jádro pudla...http://cs.wikiped...ajin%C4%9B
Jo a nejsem ani nácíček,ani bolševíček...Je mi líto bobku...
Takže pokud je to ta většina, co je na majdanu, , tak z celé Ukrajiny ho zas tak moc nectí, konečně nejde o to kdo ho ctí protože každý národ potřebuje identitu v kontextu s nacionalistickými ideály. Horší je to, že ti kteří jdou v jeho šlépějích dělají věci co se dělat nemají alespoň ve společnosti, kam se tlačí, nebo kam je tlačí Amerika (v EU je tento postup zvlášť na straně Německa o dost slabší) Pokud se to tobě líbí, mě ne a ani většině Ukrajinců ne, trochu zapomínáš jak dopadly poslední demokratické volby a na poslední vývoj, počti si nezávislé zprávy a poslechni Vašíka, třeba ti něco dojde. Taky bys mohl vzít fakt z ČRo - polovina ukrajinských jednotek vyslaných proti ruským separatistům se k nim přidala. Možná tato polovina obdivovala taky Banderu, ale přidala se k ukrajinským Rusům, koneckonců taky lidem žijícím na Ukrajině. Wiki používám jen příležitostně, hodí se pro diskuse s těmi, pro něž jsou nutná jednoduchá vysvětlení, koneckonců základní fakta tam jsou dostačující pro Ty co čerpají z teletextu a Idnes :-)))
Hladomor na Ukrajině s tím souvisí, ale úplně jinak, zase vedle, než něco napíšeš tak se aspoň zamysli, Bandera bojoval proti Polákům a pak proti všem, na hlubší exkurz do historie této oblasti zde není místo, sežeň si ale mapy té oblasti z různých období.
No a k té staré - tu nemám, ty asi jo, takže smůla. Já mám mladou :-))))))))
Za domácí úkol
1) kdo z českých politiků byl členem Vlajky
2) jakou zprávu ohledně Kyjeva přinesl španělský deník La República v poslední době?
3) Proč začali Ukrajinci po počátečním vítání Němců a po příchodu druhosledových jednotek, zejména SS bojovat proti Němcům na straně Rusů (kromě nacionalistů)?
Pro takového borce, to bude hračka, jen je třeba seučit seučit seučit
Ano nevím dost o spoustě věcí, jsem si toho vědom proto studuji. Na druhou stranu toho nevím zcela jistě míň jak ty :-))
Minulý úkol jsi splnil na 5, o čistkách víš jen obecné bla, bla, bla, polepši se Nácíčku, jinak nikdy jako Mikeš nebudeš :-))) a přečti si aspoň toho Ladu. Hezký den
V každém případě, pokud jsem tě donutil ke shánění i jiných informací, je to úspěch až splníš domácí úkol, ozvi se, můžeme dát řeč dál, on se nám ten Kyjev pěkně vyvíjí.
Upravil bobGS dne 21.04.2014 14:42
Pěkný článek a tvrzení
Ukrajinci jsou činěni zodpovědnými za zločiny na Ukrajině, jež byly fakticky německou politikou a nikdy by k nim nedošlo, nebýt německé války a německé kolonizační politiky.
je v souladu s jiným pramenem - Němci nechali Ukrajinské nacionalisty dělat to co považovali za užitečné, nicméně i oni se podíleli. Proto počáteční skóre těch kdo spolupracovali se změnilo na opačné jak komentuje autor.
Dobrý odkaz, jen ten konec nekoresponduje s jinými zdroji, uvidíme.
Upravil bobGS dne 21.04.2014 15:02
bobGS napsal:
Nevím co jsi, vzhledem k tomu co píšeš - bagatelizuješ čistky prováděné Banderou jako obvyklou praxi v té době a neumíš říct kde ty další konkrétně byly, nevadí mi že si fakta vykládáš jinak, horší je to, že výklad děláš jen faktů, která se ti hodí, nevím jen jestli schválně nebo z "neznalostí".
Takže pokud je to ta většina, co je na majdanu, , tak z celé Ukrajiny ho zas tak moc nectí, konečně nejde o to kdo ho ctí protože každý národ potřebuje identitu v kontextu s nacionalistickými ideály. Horší je to, že ti kteří jdou v jeho šlépějích dělají věci co se dělat nemají alespoň ve společnosti, kam se tlačí, nebo kam je tlačí Amerika (v EU je tento postup zvlášť na straně Německa o dost slabší) Pokud se to tobě líbí, mě ne a ani většině Ukrajinců ne, trochu zapomínáš jak dopadly poslední demokratické volby a na poslední vývoj, počti si nezávislé zprávy a poslechni Vašíka, třeba ti něco dojde. Taky bys mohl vzít fakt z ČRo - polovina ukrajinských jednotek vyslaných proti ruským separatistům se k nim přidala. Možná tato polovina obdivovala taky Banderu, ale přidala se k ukrajinským Rusům, koneckonců taky lidem žijícím na Ukrajině. Wiki používám jen příležitostně, hodí se pro diskuse s těmi, pro něž jsou nutná jednoduchá vysvětlení, koneckonců základní fakta tam jsou dostačující pro Ty co čerpají z teletextu a Idnes :-)))
Hladomor na Ukrajině s tím souvisí, ale úplně jinak, zase vedle, než něco napíšeš tak se aspoň zamysli, Bandera bojoval proti Polákům a pak proti všem, na hlubší exkurz do historie této oblasti zde není místo, sežeň si ale mapy té oblasti z různých období.
No a k té staré - tu nemám, ty asi jo, takže smůla. Já mám mladou :-))))))))
Za domácí úkol
1) kdo z českých politiků byl členem Vlajky
2) jakou zprávu ohledně Kyjeva přinesl španělský deník La República v poslední době?
3) Proč začali Ukrajinci po počátečním vítání Němců a po příchodu druhosledových jednotek, zejména SS bojovat proti Němcům na straně Rusů (kromě nacionalistů)?
Pro takového borce, to bude hračka, jen je třeba seučit seučit seučit
Ano nevím dost o spoustě věcí, jsem si toho vědom proto studuji. Na druhou stranu toho nevím zcela jistě míň jak ty :-))
Minulý úkol jsi splnil na 5, o čistkách víš jen obecné bla, bla, bla, polepši se Nácíčku, jinak nikdy jako Mikeš nebudeš :-))) a přečti si aspoň toho Ladu. Hezký den
V každém případě, pokud jsem tě donutil ke shánění i jiných informací, je to úspěch až splníš domácí úkol, ozvi se, můžeme dát řeč dál, on se nám ten Kyjev pěkně vyvíjí.
V prvé řadě se nauč vkládat citace, gumo...Ty tvoje filozofické traktáty a rudé teorie si nepotřebuju studovat....Už jsem ti jednou psal,že info nečerpám ani z novin,ani z webů s příponu .ru a kupodivu ani z Radiožurnálu.Moje info pocházejí od rodilých Ukrajinců...Nepotřebuju šňupat po netu a vytvářet si nějaké konstrukce...
Edit:A vůbec nejlepší by bylo,kdybys tohle léto zajel na západní Ukrajinu a vyblil tam to,cos vyblil tady.Myslím,že když dostaneš jen po tlamě,tak si budeš moc gratulovat....Cestou zpět si potom můžeš zafilozofovat,za co to bylo....hodně štěstí
Upravil pavelgs dne 21.04.2014 16:42
Jestli se nezklidníte tak vám to tu locknu a bude klid !!! F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Jediní na které se může vláda ultrapravice spolehnout
http://www.novinky.cz/zahranicni/335877-na-ukrajine-bojuji-stovky-americkych-zoldneru-pise-nemecky-list.html