Medik napsal:
Vidíš, ta další snadno měřčtelná veličina mě vůbec nenapadla. Rychlost, dejchat a váha. To jim jde. Nebezpečný věci jsou neměřitelný, jako třeba lidská blbost. No, když nepřekročíš papírovou nosnost a máš pro sichr papíry i na víc než angličáka....ale jak jsem siu povídal s podobně postiženejma jako jsi ty, tak výrobci těchto samohybů nějak nepředpokládají, že by jsi do toho dal kastroly, manželku, čokla a půl tuny trávy. A přitom by šlo potužit nápravy a administrativně přidat nějakou tu čtvrtunu. Ale gto už se dostáváme do sporu s těmi papíry na angličáky a papíry na pořádný auto nejsou zase tak rozšířený. V Husa to maj snažší. Nemaj to ujetý omezení na 3 a půl tuny holobytu. Kdyby automalotážka byla do 5 tun, houby by se stalo.
...je to trošku jinak: výrobci předpokládají, takže většina obytek je stavěná na vyšší zatížení než 3,5 tuny, ale po naložení krámů, co píšeš je většina i tak logicky přes váhu...
Můj předchozí byl stavěn na 3,75 t, současný má konstrukční 5 t, přestože legislativně je to 3,5 tuna...naštestí nemám ani manželku, ani čokly, takže s kastroly (dvěma) a přiměřeným množstvím (více než malé množství) trávy se tam vejdu "Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."