Mne prijde porad jako zajimava varianta Montana 760i. Ma transflexni displej.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Chtěl jsem teď přejít na mapy.cz a koukám, že zavedli nějakou “novinku” přejít na prémium. Pokud to prémium nebudu platit, jsou tam nějaký citelný omezení? Ten dotaz směřuju hlavmě na lidi, kteří podle těchto map delší dobu jezdí. Předem díky.
Ano, jezdím, bez přemíra můžeš stáhnout pouze jednu offline mapu, takže pokud chceš jezdit podle mapy.cz, tak musíš zaplatit premium...
Takhle jednoduchý to je.
Já za sebe to platit budu, jelikož ja podle toho jezdit chci...
premium jde obejít několika způsoby. Buď jednoduše
- kolik účtů na seznamu, toliko stažených map. Jen musíš lehce plánovat hraniční přechody a při překročení hranice přepnout na jiný účet.
- jde stáhnout starší verze mapy.cz, kterou naisnataluješ a jen u ní zakážeš aktualizace programu a pak zas klasicky jedeš s tolika mapama kolika chceš
- jezdit podle mapy.cz jde, ale není to vždy 100%. Jezdím s nima již několik let a místama bych je mlátil. Ale jde si na to zvyknout.
Ale stejně jako Ludas u nich zůstávám a je jen otázka, kdy budu potřebovat placenou verzi. Na navigačním mobilu totiž mám zakázanou aktualizaci .
zutro napsal:
premium jde obejít několika způsoby. Buď jednoduše
- kolik účtů na seznamu, toliko stažených map. Jen musíš lehce plánovat hraniční přechody a při překročení hranice přepnout na jiný účet.
- jde stáhnout starší verze mapy.cz, kterou naisnataluješ a jen u ní zakážeš aktualizace programu a pak zas klasicky jedeš s tolika mapama kolika chceš
- jezdit podle mapy.cz jde, ale není to vždy 100%. Jezdím s nima již několik let a místama bych je mlátil. Ale jde si na to zvyknout.
Ale stejně jako Ludas u nich zůstávám a je jen otázka, kdy budu potřebovat placenou verzi. Na navigačním mobilu totiž mám zakázanou aktualizaci .
Ahoj,
myslím si, že prémiová cenovka je opravdu velmi lidová, za to co Seznam nabízí. Nikoho nepoloží za to co dostane. Takže námaha na obcházení je zcela zbytečná...
Mapy.cz používám, tak jako Google maps, každá navigace plánuje jinak a vede jinak.. Nejvíce strastí jsem zažíval s Garminem.
Lítám pomalu a nízko..
monsery> ale já nikde nepsal, že ta cena je vysoká. A sám sem napsal, že až bude potřeba, půjdu do toho. zatím ta potřeba nenastala.
Ale hromadě lidí to může už z principu vadit a tak jsem jen uvedl případné možnosti
ad garmin, souhlasím. Mi nejvíc vyhovovala stará dobrá iGo.
Asi bych dotazujícího nemátl výrokem "musíš zaplatit" pokud chceš podle mapy.cz jezdit.
Nemusíš platit a jezdit můžeš. Za sníženého komfortu u offline map (jen jedna stažená) nebo bez omezení na data a tahat mapy online.
V prémiu mají být přidány i nějaké funkce.
ludas napsal:
Ano, jezdím, bez přemíra můžeš stáhnout pouze jednu offline mapu, takže pokud chceš jezdit podle mapy.cz, tak musíš zaplatit premium...
Takhle jednoduchý to je.
Já za sebe to platit budu, jelikož ja podle toho jezdit chci...
pak by mohl být telefon v kapse a využít apple / google car play??
Interphone RideSync.
Mám menší 5 palců, teď dělají větší 7. Funguje bezvadně, v dešťi, ve sněhu... projel jsem s ním Himaláje a jako hlavní navigaci jsem jí měl třeba na cestě do Moldávie. Společně s mapy.cz vystaráno. Mimo jí používám hlavně po městě, menších výletech ... připojení přes Carplay, takže Spotify, všemožný navigace od googlu, přes mapy.cz po waze.
Na offroadový toulky ale stále využívám Garmin Tred, jednak má 8 palců a druhak má pitomosti jako roadbook a tak .. Takže klasická navigace stále překonaná není.
https://www.youtu...tla/videos
OFFROAD|GUIDE www.offroad-guide... https://www.faceb...403911829/
Sniper napsal:
... pak by mohl být telefon v kapse a využít apple / google car play??
I s telefonem v kapse je to závislost na jednom elektronickém zařízení. To když zdechne, vybije se, ... tak se ani nedovoláš ani nevíš kudy nejblíž k civilizaci.
Za mě Mapy.cz pecka v ČR. Ale venku jsem si s nimi užil své a nechci. Díky nim vznikla hláška v Srbsku “Kdyby to bylo posekané, tak by to byla celkem sjízdná silnice”.
Takže venku jsem se vrátil ke Gárminovi. A nová XT2 ze mě super.