HAMAKA Super věc stačí moto a jakýkoliv sloup nebo strom.
Začínám taky uvažovat o pořízení tohoto zvláštního přístřešku.
dejvit přiložený následující obrázek:
Za mne osobně a po pár zkušenostech systému pokus/omyl Byh nešel do ničeho jiného než-li letní péřák. Rozměry jsou totožné.
Pokud by jsi si to chtěl očuchat můžu ti na pár tejdnů půjčit svůj.
Věř mi Peří je prostě Peří !!!
Wan-Chuan
KRLESS!!!
A jeden dodatek. Pro pozdní jaro / bzkej podzim. Nebo možnosti pravděpodobného přespání ve vyšších nadmořských výškách. Prostě pro zajištění tepelného komfortu i v tomhle spacáku BEZ toho že by jsi tam lezl plně oblečenej. Zapřemejšlej nad tímhle. ¨
Já mám Warmpeace Viking 600 https://www.hanib...lack_black a už bych nic jiného, než peří nechtěl. Vyspím se v tom od -5 do plus kolik chcete jenom v trenýrkách a tričku. Je to rozměrově malé a v peří se spí nádherně. Ženě jsem pořidil akorát větší gramáž - 900. Už bych nic jiného nechtěl.
ja mam nejakej minispacal asi za osmicku.. porad se vyrabi (vyrobce jsem zapomel .. a je to naprosty peklo. Silena zima furt.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Ja mam asi predchudce toho co poslal zetor. Husky rada extreme nejakej mikro, nejmensi co se delal 3 sezonni spacak...mam ho asi 5 let a spokojenost. Pravda kolem 5 stupnu uz se musim pribliknout, ale jinak s nim nemam problem vubec zadnej a je fakt malej.
Jako druhou variantu máme Colemann Bedrock 2 z Decathlon za 1000,- Neproprší a vejde se do bočního plast kufru. Spacáky jestli jezdíš v létě stačí obyč s limitem kolem 6 st, máme vyzkoušené že malý stan si zadýcháš a lepší není potřeba. Taky nic drahého malá velikost a cena cca 400,-
mysaccek přiložený následující obrázek:
[14.1Kb]
Upravil mysaccek dne 06.01.2017 11:53
700 GS, 1100 GS
Nechci tady rozvádět nějaký moudra. Ale Hicks má pravdu. Když se chceš vyspat v +10 musí ten spacák mít alespoň -10. Ta čísla jsou dost zavádějící. Stejný blábol jako u váhy přileb. Schválně jsem se šel podívat co mám, Pinguin Micra do -14ti a v +10 je to tak akorát na hraně. Zabalený je tak 20 na 15 čísel. Do spacáku s extrém údajem nad nulou bych nešel. Při koupi bych hleděl na údaj komfort, pak budeš spokojen.
ja ted nadělil dceři do Primy spacak Annapurna, a hezky mě překvapil jak je malinky a komfort 3°C . To mi přijde pro letní cestovaní na moto dostačující .
Zdenek 1150 napsal:
Nechci tady rozvádět nějaký moudra. Ale Hicks má pravdu. Když se chceš vyspat v +10 musí ten spacák mít alespoň -10. Ta čísla jsou dost zavádějící. Stejný blábol jako u váhy přileb. Schválně jsem se šel podívat co mám, Pinguin Micra do -14ti a v +10 je to tak akorát na hraně. Zabalený je tak 20 na 15 čísel. Do spacáku s extrém údajem nad nulou bych nešel. Při koupi bych hleděl na údaj komfort, pak budeš spokojen.
Taky záleží jakou karimatku máš pod sebou. Nejvíce zima jde od země..
Asi je potřeba aby každý koupil výbavu úměrně tomu kam a kdy cestuje. Je absolutní nesmysl vláčet sebou spacák co mi zabere půl kufru když jedu do Itálie v červenci.
Když pojedu do Norska beru jiné vybavení než na Jih. Jen mám vyzkoušené, že v podmínkách letní " Evropy " nepotřebuju nic extra, v podstatě jen stan co neproprší kdyby náhodou.
700 GS, 1100 GS
No tady je trochu problém jak se ty čísla měří.. jakou metodikou. Jo a udaj Extrem je hodnota kdy by jsi měl přežit, ne se v tom krasně vyspat :-D, to označuje hodnota komfort.
Ta u spacáků kde se to bere vážně je ještě různá pro ženy a muže, ženy ji maji vyšší.
Kompletní výbava motocestovatele www.rockway.cz výrobce www.klim-cz.com-oficiální dealer www.twalcom-czech... - výhradní dovozce http://www.facebo...ockwayShop Revitshop.cz
Já souhlasím s tím, že je to u každého trošku individuální záležitost. Hrozně záleží na podmíkách kam se jede. Někde v Itálii nebo jižní Francii v létě se člověk v pohodě vyspí v "dekáči". Já třeba běžně na výpravách v severní africe spím jen ve vložce do spacáku i v bivaku (ne pod stanem). Pokud je v noci 17C tak nepotřebuju spacák a stačí mikroflísková "mumie". Ale když pak člověk jede do hor (na jedné cestě může být rozptyl nočních teplot od -5 do +25C) tak si dávám třeba dva spacáky do sebe. Mám jeden XL a jeden L - oba relativně malé a tenké ale tím že se dají jeden do druhého, se to podstatně zlepší na chladné noci v horách. Kdybych jel jen s jedním dimenzovaným na zimu (což jsem udělal jen jednou), tak se 2/3 času v horku nevyspím, protože je v něm děsný horko a potím se atd.
Fakt se to musí vyzkoušet. Už jen to, že někdo v zimě v pohodě chodí v softshellce a někdo nosí péřovku i když je kolem nuly.
Ty čísla na spacáku bych vůbec nebral jako nějak přesné údaje - je to fakt spíš tak, že při teplotě uvedené na spacáku člověk přežije ale nikde se neříká, jestli nebude mít zápal plic. Přežije = nezemře na podchlazení. Komfort může být u někoho klidně o 10C jinde než se uvádí ta vyšší z těch dvou teplot.
Upravil TomasTT dne 06.01.2017 13:18
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
spacak za mne mnoho let proveren
ecwcs sleep system
pomer cena univerzalnost pouziti nic lepsiho jsem nenasel porizovaci cena 2500
pri nule spim v dlouhych spodkach a tricku napohodu
karimatka 2 rokem
Pinguin Skyline XL
vyska 9 cm opravdu komfortni
Já mám spacáky od firmy Condor (měřím 2metry) tak běžné spacáky mi byli krátké.
V Condoru mi udělali spacák na míru je to fakt pecka konečně jsem se vyspal a nemusel se krčit. První spacák (do -17) mám od nich už 12let a pořád je v pohodě další(do -3) jsem si nechal dělat před 4lety a taky super.
Mohu jen doporučit
Zdravím, neuměl by někdo sehnat něco podobného za poloviční cenu? Tohle je docela raketahttp://stayexpose...t/bivouac/
Upravil Zaplata dne 24.03.2017 08:20