Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Červenec 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze
Strana 10 z 14:   1  ...  7    8    9    10    11    12    13  ...  14  

Bouračka gsa vodník Klecany
swat
Přidané 15.04.2014 07:23

Registrace: 18.03.07
Mira novou moto potřebovat nebude. Pokud bude uznán jako viník dn, bude tim pádem odsouzen za ublížení na zdraví. Ted jen záleží na tom, jak dlouho budou poškození v pracovni neschopnosti. Je to běh na dlouhou trať. Resim neco podobné mladou od přítelkyně kdy na prechodu srazila babinu. Ma výhodu v tom ze ji jeste neni 18 a neni trestana v minulosti. Pravděpodobně to st zástupce podminecne zastavi trestni stihani.
U Miry to bude horsi. O dost horší. .....
Přeji brzké uzdravení obema stranám.
Nevim jak vy ostatní, ale ja podle předpisů jezdim. Hrdinů jsou plný hřbitovy. ......
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis Smile

swat
Přidané 15.04.2014 07:24

Jo jsem zapomněl napsat, že pokud bude uznán vinným, přijde o noty.

pavelgsxrv
Přidané 15.04.2014 07:40

Registrace: 28.04.11
swat napsal:
Mira novou moto potřebovat nebude. Pokud bude uznán jako viník dn, bude tim pádem odsouzen za ublížení na zdraví. Ted jen záleží na tom, jak dlouho budou poškození v pracovni neschopnosti. Je to běh na dlouhou trať. Resim neco podobné mladou od přítelkyně kdy na prechodu srazila babinu. Ma výhodu v tom ze ji jeste neni 18 a neni trestana v minulosti. Pravděpodobně to st zástupce podminecne zastavi trestni stihani.
Nevim jak vy ostatní, ale ja podle předpisů jezdim. Hrdinů jsou plný hřbitovy. ......
thumbs uppěkně napsané ale počkej co ti na to řeknou místní vážení členové já se klidně přiznám že také nejezdím podle předpisů ale mám svoje hranice Ouf

sved63
Přidané 15.04.2014 08:52

Registrace: 03.08.11
Není tam nic špatného, hned v úvodu je napsáno : pokud bude uznán jako viník.
Podle předpisů jezdí asi málo z nás ,ale každý má ty hranice někde jinde, no a co naplat nikdo nejsme neomylní a pak se TO může stát.

morabo
Přidané 15.04.2014 09:21

Registrace: 10.09.08
pavelgsxrv napsal:
swat napsal:
thumbs uppěkně napsané ale počkej co ti na to řeknou místní vážení členové já se klidně přiznám že také nejezdím podle předpisů ale mám svoje hranice Ouf

Zatim v kostce, na obsahlehjsi myslenku ted nemam cas.
A teda, nevim, jestli jsem vazenej, spis ne, vaha se miodporoucela pred vic jak dvema lety, tak ted hmotnost jen odhaduju...

Predpisy v zasade dodrzuju. Co se tyka cervenejch, prednosti zprava, hlavni, plny a hlavne dvojity plny, blinkru, pousteni v zipu atd... Naopak se snazim bejt ohleduplnej a poustim i ty co treba dlouho visi v krizovatce atd.
Co je podle mne cira statni buzerace jsou rychlostni limity. Ty nedodrzju. I kdyz tezko rict, proste vetsinou nekoukam na tachak. Radsi se davam pozor, co se deje na silnici predemnou i v zrcatkach, to mi prijde prinosnejsi. To ale neznamena, ze jezdim jak magor treba 150 ve dne v obci. Proste podle situace, podminek, provozu, toho jestli specham atd. Ale hlavne, nikdy nad svoje moznosti a moznosti stroje, v tom je to kouzlo.
A konecne nekdy jedu i pomaleji nez kolik zakon treba umoznuje.
Coz je mimochodem taky vtipny, protoze zkuste si taky 50kou projet centra vetsiny mest. Zarucene asi nekoho prejedete Grin
Upravil morabo dne 15.04.2014 09:24
Maiali nel Fango!

+moje cesta do prace: http://vimeo.com/...
+zazitky z Erzbergu 2013:http://www.bmwgs....ost_328808
+rozhovor o Erzbergu IXX a XX: http://www.kolama...e-kodo038/:

https://www.facebook.com/remora.prg/
pavlik5
Přidané 15.04.2014 10:03

Registrace: 07.11.08
Kdyby dopravní značení odpovídalo situaci, taky bych ho dodržoval. Ale ty čáry někdy malují jak koho napadne. Plná na přehledném úseku, přerušovaná tam, kde je to o strach jet i ve svém pruhu... Čáry beru vážně jen tehdy, když prší... Prostě jedu jen tam, kam vidím a je mi buřt, co je na zemi. To mi nepomůže... Stejně jako to, že jedeš po hlavní (nebo zprava). Vždycky může jet někdo, kdo pospíchá víc (hasiči, záchranka... nebo de.bil, co telefonuje).
A občas to omezení rychlosti; objeví se 30, která není ukončená (křižovatka za 10 km). Mám pocit, že se dopředu počítá s tím, že to lidi dodržovat nebudou a tak je to dobrý příjem do státní nebo obecní kasy...
Na druhou stranu, občas mě taky vyděsí nějaký motorkář, když jede jako prase. Ale to ti v "krabicích" taky. Spěch je obecně špatný rádce. Snažím se jet tak, abych "na sebe" nenadával, kdybych byl jiný řidič nebo chodec.
Sorry za plevel. Všem účastníkům nehody přeji rychlé a nekomplikované uzdravení.
Upravil pavlik5 dne 15.04.2014 10:05

Alda
Přidané 15.04.2014 15:09

Registrace: 20.10.07
pavelgsxrv: to me mrzi, snad se da pani do kupy. Ve vyssim veku jde vsechno hur a trva dyl :-/

swat: jsme na BMW GS foru, uz to dost napovida, ze tu vetsinou nejsme zadni strelci ani zavodnici. Ale neverim, ze je tu nekdo, kdo nikdy neporusil predpisy. I Mařa jel jednou mimo obec přes 90km/h a to je nejpomalejší motorkář na světě. Nevěřím, že ty ne..

swat
Přidané 15.04.2014 15:40

Alda napsal:
pavelgsxrv: to me mrzi, snad se da pani do kupy. Ve vyssim veku jde vsechno hur a trva dyl :-/

swat: jsme na BMW GS foru, uz to dost napovida, ze tu vetsinou nejsme zadni strelci ani zavodnici. Ale neverim, ze je tu nekdo, kdo nikdy neporusil predpisy. I Mařa jel jednou mimo obec přes 90km/h a to je nejpomalejší motorkář na světě. Nevěřím, že ty ne..

Já nikam nespěchám. Tady kde teď bydlím jsou takoví střelci, že běžně jezdí do zatáček v protisměru. Prostě klasika okres Blansko bejvalej. Dříve šli aspoň poznat podle SPZ "BK", dnes je všude B a to je v pi.i. Ono jestli dojedu o 2 minuty dřív nebo později je fakt jedno. Teď to tu máme krásně všechno vytuněný, dělají novou silnici a objízdná trasa je fakt luxus. Nejlepší svezení co jsem kdy viděl Drásov-Tišnov. Prostě bomba.
Rychle fakt nejezdím. Na to su moc mladej abych šel pod drn tak brzo Smile občas hópnu do lesa, to zas jo, ale tam můžu ublížit tak maximálně sobě.
Ber to tak, že jednou z mojí pracovní náplně je i měření rychlosti, v podstatě klasickej Besip. To bych byl co za ****a, kdybych kázal vodu a pil víno??? Takže budu flastrovat lidi co jedou na 50ce 65 a sám pak budu jezdit taky tak? To je jako kdyby servisák přes de opravoval motorky a v noci je rozbíjel nebo Bob prodával a v noci kradl? Smile
Ten den po nehodě co měl Míra jsem jel s mladou sanitkou do Prahy do Motola. Vezli jsme tam onkologické dítě. Po cestě zpět, Prahu neznám, jsem jel myslím po ulici Bucharova zpět na dálnici a předjížděli nás dvě motorky. Evidentně spolu závodili. Nějakej naháč a starší GSA a na ní borec s bundou Harley Davidson. Jeli jak kun.dy !!!
Takže tak...
Hlavně ať to všechno dopadne dobře. Nemáme přeci tolik životů jako kočka ne?

mara
Přidané 15.04.2014 16:04

Registrace: 05.03.08
Alda napsal:
. I Mařa jel jednou mimo obec přes 90km/h a to je nejpomalejší motorkář na světě.

No noPfftGrin
Náhodou už mám v životě první pokutu za rychlost, v Chrudimi jsem přispěl 1000 Kaček na rozvoj města nebo kdo ví naco...
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure
http://marags.raj...
http://www.youtub...marekondra

kim
Přidané 15.04.2014 17:40

Registrace: 12.10.08
morabo napsal:
pavelgsxrv napsal:
swat napsal:

Zatim v kostce, na obsahlehjsi myslenku ted nemam cas.
A teda, nevim, jestli jsem vazenej, spis ne, vaha se miodporoucela pred vic jak dvema lety, tak ted hmotnost jen odhaduju...

Predpisy v zasade dodrzuju. Co se tyka cervenejch, prednosti zprava, hlavni, plny a hlavne dvojity plny, blinkru, pousteni v zipu atd... Naopak se snazim bejt ohleduplnej a poustim i ty co treba dlouho visi v krizovatce atd.
Co je podle mne cira statni buzerace jsou rychlostni limity. Ty nedodrzju. I kdyz tezko rict, proste vetsinou nekoukam na tachak. Radsi se davam pozor, co se deje na silnici predemnou i v zrcatkach, to mi prijde prinosnejsi. To ale neznamena, ze jezdim jak magor treba 150 ve dne v obci. Proste podle situace, podminek, provozu, toho jestli specham atd. Ale hlavne, nikdy nad svoje moznosti a moznosti stroje, v tom je to kouzlo.
A konecne nekdy jedu i pomaleji nez kolik zakon treba umoznuje.
Coz je mimochodem taky vtipny, protoze zkuste si taky 50kou projet centra vetsiny mest. Zarucene asi nekoho prejedete Grin

Jo asi tak to vidím taky. Je fakt že někde ta padesátka v obci vyloženě zdržuje ale někde se musí i pomaleji a stejnej opruz je magor jedoucí po dědině kilem zrovna jako strejda v klobouku či vyděšená holčina jedoucí v pohodové obci pětatřicet...

barokar
Přidané 15.04.2014 20:25

Registrace: 24.08.09
swatovi:

...to je moc hezký, že dáváš pokuty za 65 km/h, a taky měříš při vjezdu či výjezdu z obce nebo u školek a škol, v centru města?
Víš, aby to mělo smysl, a měření nesloužilo k naplnění obecního či státního rozpočtu, ale aby sloužilo pouze a jen jako příspěvek k bezpečnosti provozu.

Mně vůbec připadá vtipný, ne, to je špatný výraz, směšný, že se uděluje pokuta za 65 km/h, když se svého času, (a to dosti dlouhého) za platnosti vyhlášky "sto", jezdilo přes město 60km/h.
Zvlášť úsměvné, je to ve chvíli, kdy si představíme "60" a stará embéčka s jejich brzdnou drahou a porovnáme se současnými vozy.

Mně by se třeba moc líbilo, vzpomenu-li si na dnešní plahočení se mezi vesnicemi 45km/h, kdyby se pokuty rozdávaly za "bezdůvodně pomalou jízdu", protože ta blondýna měla dost času se připravit v autoškole ovládat vozidlo. Plynulost a bezpečnost, to je přeci vaše zaklínadlo, nebo ne?

červenej Elf

MirekNej
Přidané 15.04.2014 21:22

Registrace: 15.10.08
Zdravím Vás a Všechny, co se nějak vyjádřili. Píšu pomalu, protoževím , že mnozí pomalu čtou i když zde budou i tací, co budou tvrdit, že je to těma zlámanýma haxnama. Tak abych přidal taky něco co si z toho pamatuji ja.
1) jedná se úsek 2km čtyřproudé roviny
2) možná mě maji někteří známí za magora, ale zatím jsem patřil veskupině vždy k těm pomalejším (500000 km bez nehod a bodů třebas za něco mluví Wink )
3) na tak dlouhém letišti, pokud by tam ten kamion už jel, tak byl dostatek času vybočit o sto metrů dřív, rozhlédnout se, otočit tím bazmekem na řidítkách a v pár vteřinách bezpečně předjet
4) bohužel si nevybavuji ani jednouho a dokonce ani začátečníka, kteří by ten kamion dojeli až na hranu a pak vybočili do protisměru
5) je mi upřímě velice, ale opravdu velice líto těch v osobáku a rád bych měl informace jak z toho vyvázli
6) srázka byla při plném brždění. rychlost si netroufnu, bo jsem koukal kam se vyhnout a očividně jsme si našli stejný směr. mimochodem motorka nešla přes auto, ani naopak Wink

po čtyřech dnech na ARU jsem na běžném ortopedickém odděleni. to jen tak ke mě

a hlavně, chlapi, kolama dolů, rád Vás uvidím na návštěvě, ne jako spolubojovníky
Upravil MirekNej dne 15.04.2014 21:28
Konečně jeden s velkou motorkou Grin

jencekgs
Přidané 15.04.2014 21:29

Registrace: 27.12.08
Ahoj Mirku, je super že píšeš. Hele nechci tu spekulovat o vině nebo různě polemizovat. Prostě se stalo a nezbývá než popřát všem třem rychlou a nekomplikovanou léčbu. Držím palce a hlavně si zachovej dobrou náladu.

Splněný sen moje 1100GS

PavelDR
Přidané 15.04.2014 21:31

Registrace: 13.06.11
Ahoj marode.Víš jak to bylo v Cimrmanovi - táhni a srůstej.Tak zaber ať jsi co nejdřív zase za řídítky,no a taky ti dva nemotorkáři,ať jsou co nejdřív doma a zdraví.

Držte se všichni tři!!!!!!!!
.

. . BMW R 1200 GS Adventure . . . . . http://sosnapavel....idnes.cz/ . .

barokar
Přidané 15.04.2014 22:20

Registrace: 24.08.09
Baví mě jezdit rychle na kole po chodníku, s rukama na brzdách si užívám adrenalinu, baví mě pozorovat, jak lidi reagují na kolo třeba na václavským Václaváku.

Téměř vždycky špatně, snaží se mně totiž vyhnout a pak je to loterie, skočí mi do dráhy nebo ne? Místo aby pokračovali v chůzi, vyhýbají se mně.

Pak chápu, že se podaří vyhnout se přímo doprostřed jedoucímu vozidlu, možná, kdyby děda jel furt to svý, ke srážce nemuselo dojít.
Tolik komentář k Mirkovi.
červenej Elf

Jarda
Přidané 15.04.2014 22:22

Registrace: 16.05.07
Dnes jsem byl u Míry na vizitaci. Má tam fajn parťáka, taky po bouračce. O něco míň pobitej, ale zřejmě dobrej společník. Jen nechce žrát nemocniční nudle, jelikož mu panička nosí tlačenku Grin
Ale vážně, Mirek se musel smířit s tím, že se domů hned tak nepodívá. Zranění jsou fakt vážná. Komplikované, mnohonásobné zlomeniny, železa tolik, že bude brzy čelit nájezdům sběračů kovů. K tomu nejistota, jak bude posouzeno zavinění nehody. Snad do causy vnesou trochu světla svědci události, on si z toho moc nepamatuje. Já jej však rozhodně neznám jako nějakého zbrklého magora nebo závodníka v dopravním provozu a věřím, že některá odsouzení šmahem od stolu, jež zde zazněla, se prokáží býti lichými. V tom, i ve zdárném uzdravování držím všechny palce.

Vjetrnik
Přidané 15.04.2014 23:03

Registrace: 09.10.07
barokar napsal:
Tolik komentář k Mirkovi.

....stupidní komentář....
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."

Alda
Přidané 16.04.2014 09:05

Registrace: 20.10.07
MirekNej napsal:
Zdravím Vás a Všechny, co se nějak vyjádřili.......

No Miro, hlavne, ze jsi mezi zivymi a preju uprimne tobe i ostatnim zucastnenym brzke uzdraveni.
Ci to byla vina a jaky jsou financni skody je mi putna, at nehodu zavini kdokoliv, nepral si to a neudelal to umyslne. Hold se to stava. Takze hlavne dat do kupy zdravi. thumbs up

MirekNej
Přidané 16.04.2014 09:13

Registrace: 15.10.08
necerstvejsi info po vizite. zitra operace nohou a kdyz to pujde jak s rukama, tak jdu za tyden domu
Konečně jeden s velkou motorkou Grin

Maarty 82
Přidané 16.04.2014 09:15

Registrace: 04.05.13
MirekNej napsal:
necerstvejsi info po vizite. zitra operace nohou a kdyz to pujde jak s rukama, tak jdu za tyden domu
clap
Piju a kouřím za West UPS Bohemia Pfft

Strana 10 z 14:   1  ...  7    8    9    10    11    12    13  ...  14  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 73
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,714
Nejnovější člen: Mickey313

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.31 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI