Miki, ted jsem se dival na ocelove lanko, ktere mas mezi radickou a lopatou na snih maskovanou jako susplech. K cemu je to lanko? Ma to omezit jeji mozny pohyb, abys neohnul radicku nebo neposkodil prevodovku?
tosuja napsal:
Miki, ted jsem se dival na ocelove lanko, ktere mas mezi radickou a lopatou na snih maskovanou jako susplech. K cemu je to lanko? Ma to omezit jeji mozny pohyb, abys neohnul radicku nebo neposkodil prevodovku?
Lanko se používá na zamezení ohnutí páky brzdy při jízdě v koleji nebo blátě.
Upravil servisak dne 24.10.2011 15:31
... servis a diagnostika BMW Motorrad
tosuja napsal:
Lanko se používá na zamezení ohnutí páky brzdy při jízdě v koleji nebo blátě.
No spíš než v koleji nebo blátě to pomáhá když spadneš a motorka se sune po boku tak ta páka pak snadno chytne kořen nebo větev a už je ohnutá- nesčetněkrát ověřeno v praxi Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
....Přesně - důvody jsou oba - ohnutí nahoru při skluzu na kámen/ větev... + zároveň ochrana mechanismu - hlavní ránu veme lanko. + jsem třeba blbě vymanévroval a neodhad výšku ztrouchnilýho pařezu a řadička se do něj zabodla a ohnula tak že jsem myslel že ji ani provizorně nesrovnám - doma jsem ji nakonec převářel aby byla 100%
- zkoušel jsem to všelijak ale nej je: šikmo zepředu ukotvit lanko - to je asi optimum pro všechny situace
- brzdu mám kotvenou taky - je to to samý... + ji mám sklopnou nahoru
Dakar 650, HusaberG
Tak je to tady. V pátek 13. jsem dokončil projekt F 650 Superfunduro. Tady jsou první fotky, jsou z mobilu. Na lepší už nezbyla síla. Přece jen se ještě najdou nějaké nedostatky. Ty budou co nejdříve odstraněny (nenamontovaný roadbook, lízátka na vidlích...)
Kuci přiložený následující obrázek:
D-A-G-R napsal:
Mám otázku ohledně úprav, musí se při výměně předních vidlí mnit i brýle v kterých to drží? a jak se při výměně postupuje se zapalováním?
tak pokud seženeš vydle s pruměrem 41 tak nemusíš ale když seženeš jiný musíš sehnat i oboje brejle.. A spínačku už to nějak přiděláš ale asi ti nepujde zamnkout
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Ivan Janci sa s tym vyhral
Neviem ci s ami to len zda,ale uz som to videl na viacerych dakaroch,preco tam ma niekto 19ku koleso?Robilo sa ich viac druhov alebo je to uz individualna "uprava"?
momul - moto som kúpil od chalana z BA ako ,,znižovanú verziu dakaru po farárovi z Nemecka" - bolo to ale za dobrú cenu tak som to kúpil, ale nakoniec som zistil že to bola len klasická F 650 GS (nie Dakar)
Alebo skôr len zlepenec klasickej 650 a dakara? Odpoveď sa nikdy nedozviem
A teraz to prechádza ,,úpravami" aby z toho bola ozajstná Dakar (a nie len papierovo)
Upravil ivanxr125l dne 22.04.2012 21:02