Zpátky k tematu to sundavání hadice je zvlášt pakárna u motorky s abs protože se tam právě přes abs motor nedá dostat ke šrouvku kterej tu hadici drží zpátky už sem ho tam nikdy nedal a vyplatilo se to po dalších 40tkm když sem dělal spojku tak už to šlo snadno.
Upravil toli dne 29.01.2012 21:11
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Honza ofroudak napsal:
výměna težká neni, spíš je to pakárna.
Většinou je ale v vydřená i hřídelka vodní pumpy a je dobrý jí vyměnit taky. Protože jinak se ti to za chvíli stane znovu. Musí dolu celý dekl spojky a rozberat i vodní pumpu. Nejhorší je sundat trubku na olej co vede od zhora dolu pod mod motor. To je na celý práci nejtěžší-
Tydou napsal:
ja teda nevim co je na ty trubce tak slozityho, delal jsem to na 2 motorkach a vzdy bez problemu, oddelam si sroubek co je u sroubu na napinak rozvodovyho retezu a pak dole na motoru a muzu s ni hybat jak chci a kam chci, zpetna montaz taky bez problemu
Tomyz napsal:
Nedalo mi to a byl sem se podívat, jak ta trubka vede. Budu to muset skloubit s výměnou oleje.
Honza měl pravdu s tou pakárnou (konkrétně u této jinak velmi dobré mašiny).
A dle oblíbeného Toliho rčení - u malýho GS Báwa je ke všemu přístup jak k penězům a hlavně je tam místa jak v hodinkách...
Řešilo se to tu i v jiných případech - viz např. Demontáž zadního světla
Maličko sem musel poupravit názor- oproti dvanáctce je na šestpade královskýho místa a přístup taky lepší
Omlouvám se za trochu off topic reakci, ale když už se to tu načnulo...
Toli, prosím Tě, s tou 1200 GS mě překvapuješ - měl jsem za to, že když 12ka vychází z 1100 GS a 1150 GS, bude i u ní skoro ke všemu stejně dobrý přístup.
U 1100 GS (a myslím, že i u 1150 GS) je téměř ke všemu snadný přístup, snad možná s výjimkou pár věcí, kvůli kterým je nutno nadzvednout nádrž.
Mohl by ses trochu rozepsat o těch obtížných místech na 1200 GS?
A pro jistotu - nemyslím to vůbec ironicky a nezpochybňuju Tvůj dojem z toho, ale opravdu mě překvapuje, že by to u 12ky mělo být ještě horší než u jednoválcové F 650 GS. __________________________________________________________
VT 750 C2 Spirit, WR 250 X, CBF 125, S 22, S 11 (2x)
(WR250R, R1100GS, VT750C4, F650GS, Betka, 50/20, S11)
Možná sem trochu přeháněl ale když sem sundaval nádrž poprvý tak sem z toho byl docela vykulenej. Musí se sundat boční plasty a plechy.Středovej plast,potom víčko nádrže.Pak odpojit 4hadice a rozpojit 2konektory a pak jde teprv nádrž ven.Elektronika je tam lepší než u 650 protože jsou tam jen dvě velké jednotky a to je všechno.Přidělával sem tam elektroniku pro mlhovky a šlo to snadno myslim že mnohem jednodušejc než cokoliv přidávat do 650.Na to jak odvzdušnit okruh abs mi sice chvilku trvalo ale taky to nebyla žádná věda.Nicméně co se týče klasický údržby tak je na tom boxer o hoooodně moc líp.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
OK a díky __________________________________________________________
VT 750 C2 Spirit, WR 250 X, CBF 125, S 22, S 11 (2x)
(WR250R, R1100GS, VT750C4, F650GS, Betka, 50/20, S11)
TOLI napsal:
Možná sem trochu přeháněl ale když sem sundaval nádrž poprvý tak sem z toho byl docela vykulenej. Musí se sundat boční plasty a plechy.Středovej plast,potom víčko nádrže.Pak odpojit 4hadice a rozpojit 2konektory a pak jde teprv nádrž ven.Elektronika je tam lepší než u 650 protože jsou tam jen dvě velké jednotky a to je všechno.Přidělával sem tam elektroniku pro mlhovky a šlo to snadno myslim že mnohem jednodušejc než cokoliv přidávat do 650.Na to jak odvzdušnit okruh abs mi sice chvilku trvalo ale taky to nebyla žádná věda.Nicméně co se týče klasický údržby tak je na tom boxer o hoooodně moc líp.
Středovej plast ani víčko nádrže nesundavám jde to sundat i s nima . U velkejch padáků je potřeba sundat i vršek. Ale jinak znám mnohem horší motorky na servis. Mě naopak přijde míň místa v 650...
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS