nojo byrokracie,to je pakárna našeho cestování opravdu vím o čem mluvím,nejhorší byla na toto asi Siera a Guinea,nicméně jedu na 100% jinak už bych stejně odjel letos.
tom3
to Hicks: na to jsi přišel jak? Pleteš si svou rodinnou situaci s naší na více frontách..."Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Vjetrnik napsal:
to Hicks: na to jsi přišel jak? Pleteš si svou rodinnou situaci s naší na více frontách...
rika se to.. Ty o tom nevis? 17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
to Hicks: víš, jestli jsi takový vizionář a nastalo by to, tak mám povoleno jet s klukama sám "Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Vjetrnik napsal:
to Hicks: víš, jestli jsi takový vizionář a nastalo by to, tak mám povoleno jet s klukama sám
to bych se divil 17 cm
TO Chocho: K tem aligatorum. Tohle je namatkou prvni odkaz, co na me vykouk na webu. http://www.tixik.com/cs/chaco-national-park-2357471.htm
Iguazu si nenecham ujit, i kdyz je tam hromada turistu.
Ale to neni tak dulezity. Planuju si svuj trip a lidi shanim do kontejneru, ne na cestu. Kazdej si jede svy a zajima me v podstate jen to, abysme byli vsichni vcas u nalodeni. Kdo chce jet Peru, jede Peru, kdo Paraquay, jede Paraquay. Ja nechci mit moc velky oci a vic casu nez 25 dni mit proste nebudu. Nevadi mi, kdyz se ke mne nekdo obcas prida, ale neplanuju to jako spolecnej vylet. S vetsinou lidi se vubec neznam a chci se vyhnout konfliktum cestou. Takze kdo chce zustat dyl, resi si vlastni kontejner. Mozna se tu da dokupy vic lidi a pak to muzou resit spolecne. Je to takhle ok?
Maximálně že člověk ví, že pár set km je někdo, kdo by třeba, kdyby bylo jo zle, mohl pomoci...nebo někde po x km, že si člověk může sdělit dojmy...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Vjetrnik napsal:
to Palovr: přečti si ty cestopisy...kluci tam píšou o tom, kterak museli 8 dní čekat na odbavení...nadmořská výška se dá snadno řešit, úřední šiml těžko...
čtu cestopisy, ale je možné že i něco přehlídnu. Vím že museli 8 dní čekat v Peru na odbavení, ale neco podobného se někumu tady stalo i Chile....Samozřejmně že se to stat mě tak mi z toho prcne! Přes hranice je taky taková buzerace(uřední šiml) nebo jak tam to vypadá?
premejslim, jestli je to horsi nez medved...
17 cm
- ve vodě neuplaveš ani jednomu
- krokodýl využívá momentu překvapení, nepoběží za Tebou po břehu, medvědovi neutečeš
- krokodýl za Tebou nepoleze na strom
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Vjetrnik napsal:
to Hicks: poslední bod neplatí pro Tebe neb Ty na strom nemáš šanci vylézt...
ja mam hlavni problem, ze jsem natolik chutnej ze medved si tu sekvoj kvuli me da jednou rukou...
17 cm
Předběžně jsme dvě motorky, které by se přidaly. Samozřejmě máme spoustu otázek, co se týká přepravy a organizace. Možná by bylo nejlepší se pak někde sednout a prohodit pár slov. A z toho mi vyplývá jedna důležitá otázka...dokdy by jsi potřeboval vědět, že jedeme na 100%, resp. kdy to začneš organizovat v případě, že se to uskuteční? Vím, že to nebude jednoduché a nechceme dělat zbytečné komplikace, proto se raději ptám včas dopředu. Díky
Lítat dál....a výš....a dál!!!
frantisek napsal:
TO Chocho: K tem aligatorum. Tohle je namatkou prvni odkaz, co na me vykouk na webu. http://www.tixik.com/cs/chaco-national-park-2357471.htm
palovr napsal:
tady teda nějaký ten aligátor
Ech, ne že by to bylo podstatné, ale když už.... Ano, aligátoři vskutku existují. Žijí v USA a v Číně. Rozhodně ne v Jižní Americe. Tady jsem cvakal cosi v Argentině... ale aligátoři to nejsou. http://chochoviny...index.html
Pro Griffona: nahodil jsem tema, abych zjistil, jestli je sance naplnit kontejner. Podle predbeznych ohlasu to vypada, ze by se mozna daly naplnit i dva (mam jeste zajemce z minuleho roku). Jenze predbezne ohlasy jsou jedna vec a realita druha. Loni se ozvalo dost lidi a kdyz jsem to pak musel odpiskat a predal organizaci dal, myslim, ze se nikam nejelo. Ozval se Vitek tady z fora, ze zarizoval Poubesovi masiny z Aires a nabidl pomoc. Tak az se vrati z hor, zacnu zjistovat podrobnosti. A az budu vedet podrobnosti, zacnu sbirat zavaznejsi zajemce. Nemyslim si, ze to bude driv nez v kvetnu, takze je jeste dost casu si rozmyslet, jestli opravdu jeden kazdej chce jet, ma cas, penize a takovy ty veci. Kazdopadne by bylo fajn, kdyby mi lidi co o tom uvazujou mohli poslat PM s kontaktama a poctem lidi i stroju. Zacnu to archivovat a pak oslovim vsechny mailem. Diky.