Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Červenec 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Doplňky pro motorkáře
Strana 2 z 6:   1    2    3    4    5  ...  6  

Hadry na moto
Alda
Přidané 22.07.2008 11:56

Registrace: 20.10.07
Vite nekdo jakej je opravdu rozdil v hadrech BMW Rally a Polo Pharao?
Nepromokavost, vetrani, chranice, spolehlivost, vybava...
Porad mi to vrta hlavou a porad se nemuzu rozhodnout. Na srazu jsem koukal, ze fakt hromada lidi ma obe tyhle moznosti.
V cem jsou BMW hadry lepsi??

A zaroven.. kde je v D nejakej Polo obchod? Pokud mozno nekde tady na severu.

Vjetrnik
Hadry na moto
Přidané 22.07.2008 12:10

Registrace: 09.10.07
polo obchod: http://www.polo-motorrad.de/Shopfinder.shopfinder.0.html

BMW má Goretexovou vložku, jiný materiál a nášivku BMW...

martens
Hadry na moto
Přidané 22.07.2008 12:11

Registrace: 15.07.08
Polo je v Dresden- Overbeckrstrase 39, Leipzig-Merserburger Str. 257,Berlin -Greifswalder str154-156,Bundesallee194,Holzhauserstrase62,68,Chemnitz- Donauworther str2.

brtnik
Hadry na moto
Přidané 22.07.2008 12:22

Registrace: 06.05.08
Obchod Polo je v Drazdanech,coz je kousek. BMW jsou lepsi tim ze jsou BMWSmile ale vazne,maji lepsi zpracovani a vyndavaci goretexovou vlozku coz je asi zasadni rozdil a taky maji vetsi vetrani,tim ze se da vyndat vlozka tak lip ve vedru vetraji.BMW rallye jsou proste enduro hadry.Pharao takove spis cestovní.Chranice maji oboje nic moc,BMW pohodlne,ale mekke,pharao takove divne nic moc,ale vymena je snadna u obou.Oboje casem promoknou,oboje se pri padu na asfalt prodrou.

lookwel uz jsi ze seznamu vyskrtnul?Osobne mi prijde uz i to Pharao dost uniformoidni,fakt v tom jezdi kazdej druhej,ale zas to nikdo moc nekritizuje a maji povedenej design.

paulik78
Hadry na moto
Přidané 22.07.2008 12:29

Registrace: 22.08.07
Polo se vyskytuje 2x v Drazdanech. Taky v Chemnitz.
http://www.polo-m...er.0.html#

BMW obleceni ma tu goretexovou vlozku vyjimatelnou (jestli se nepletu), coz muze byt v lete a parnem pocasi prijemne. V Pharau je to na fest. Mel jsem ho na sobe a nekoupil jsem ho. Duvody byly dva, jednak me to tak strasne zas nenadchlo, vlastne se mi libily jen ty barvy a hlavnim duvodem bylo, ze motoobleceni mam. Mimo to jsem videl Pharao nekolik let stare a zdalo se mi dost osuntele, ale nevim, kde vsude v nem majitel jezdi Smile
Pokud to chces na cestovani a cekas, ze to bude nepromokave, az te v Alpach chytne dest, tak te to asi nepotesi a mel bys sebou vozit nepromok. Mluvili jsem s clovekem, ktery rikal, ze mu to promoka. Mimo to mam kalhoty Polo- Mohawk II s Membranou Polo- Tex a bohuzel promokaji take, rozkrok jako prvniAngry. Takze kdyby tam ta membrana nebyla, nic by se vlastne nestalo, akorat by byly v lete vzdusnejsi. Bundu mam Gore- Tex a za tu dam ruku do ohne...nebo spis do vody? hmm! Je to Hein- Gericke (v Drazdanech je taky obchod).
Jestli chces, aby to nepromokalo, tak radim jen Gore- Tex. Jinak neco lehkeho a dvoudilny nepromok do kufru a hura do sveta. Grin

Vjetrnik
Hadry na moto
Přidané 22.07.2008 12:44

Registrace: 09.10.07
jak píše Paulik, vozím lehký větrající komplet FLM (značka Pola), do deště jednodílný nepromok s kapucí do přilby, do zimy vrstvím pod tento textil Moiry, chci ještě pořídit ColdKillers...na cesty do zimy na sever jsem pořídil bundu Reusch Nanosphere (taky v Polu), ještě k tomu potřebuji kalhoty, ale zatím jsem ji netestoval...

univerzální oblečení prostě neexistuje....buď se člověk paří ve vedru, nebo promokne za deště....takže toho oblečení je třeba vícero (stále mluvím o textilu, kůži vozím na okruh)...

brtnik
Hadry na moto
Přidané 22.07.2008 12:54

No ja jsem to vyresil hadrama s 2 vyndavacima vlozkama(membrana a tepelna),ale nepromok vozim taky a ten coldkillers i jiny termopradlo mam takythumbs up a podle pocasi ubiram nebo pridavam vrstvy-spokojenost.

Alda
Hadry na moto
Přidané 22.07.2008 13:09

Lookwell jsem jeste nevyskrtnul, ale nejsem schopnej o nem ziskat dostatek informaci od uzivatelu.
O Pharadu vim, ze je nepromokavy a hle, tady majitel pise ze promokne.
U Lookwellu mi to zarucil prodavac, ale co si budem povidat... Proste nevyzkouseim - nevim. A nechci udelat chybu.
O BMW hadrech vim, ze jsou opravdu nepromokavy. Celej den v desti a nic, proste sucho. Vyndavaci nepromokavou vlozku vidim jako nejzasadnejsi vyhodu, prave kvuli moznosti vyndani v lete a tim umozneni vetrani.
Nejde ani tak o cenu, ale me to proste pripada uchylny mit napsano BMW i na obleceni.
Jenze to vypada, ze si asi budu muset zvyknout a asi do toho skocim. No co, vsichni oranzovy taky jezdej v hadrech KTM :-)

Takze ted uz jen BMW / Lookwell. Jenze to nevim, jak nasbiram informace. Lookwell ma vyndavaci vlozky hned 2 - termo a nepromokava. Daji se ruzne kombinovat, nenosit vubec atd. Vlozka neni goretex, ale nejaka jina, na stejnym principu. Ale to je zase otazka, Pharao ji ma taky nejakou a pisete ze promokne.. Chranice Knox, ktery na me pusobej rozhodne lip nez BMW, ale to jde vsechno vymenit. Tezko rict.

brtnik
Hadry na moto
Přidané 22.07.2008 13:49

PHARAO JSEM MEL A VER MI,KDYZ JE SILNEJ DEST,TAK JE PROMOKLY ZA 10 MINUT.
Mrkni jeste na hadry Revit ,maji chranice knox(teda nektere modely),maji 2 vyndavaci vlozky,muzes mit jednu nebo druhou nebo obe,hodne kapes a vetrani,prehanku to s vlozkou vydrzi,delsi dest asi taky ne,ale nepromok je stejne nepromok.I u BMW se ti hadry nasaknou vodou a az ta memrana to dal nepropusti,takze te to stejne chladi,s nepromokem jsi opravdu v suchu(i kdyz nekdy se zase potisSmile ) Ja znacku mejch hadru psat nechtel aby to pak nemel kazdej jako Pharao,ale mam Revit cayenne PRO bundu i kalhotyhttp://www.fc-mot...acket-0028delaji ruzny barvy,sice to neni nejlevnejsi,ale jsem spokojenej,na loktech a kolenou je takova silnejsi latka co se hned neprodre pri padu.Nevyhoda je ta,ze to musis koupit v nemecku,tady to neprodavaj,a kdyz tak za silenou cenu.Maji taky trochu jinak velikosti,bundu mam o cislo vetsi nez jiny a kalhoty velikostne sedej.. ale ten lookwel by taky nemusel bejt spatnej,me se moc nelibi design to u revitu ano Smile
Upravil brtnik dne 22.07.2008 13:52

Alda
Hadry na moto
Přidané 22.07.2008 13:59

To vypada taky pekne. Tos mi to zase zjednodusil, moc dik Shock
Chjo ja fakt nevim.
Kdybych to vsechno aspon videl stat vedle sebe, vybral bych si.

brtnik
Hadry na moto
Přidané 22.07.2008 14:09

To ti verim,ja nedavno taky menil satnik,vybiral jsem dost dlouho a ve finale jsem mel jako ty Pharao a BMW,ale do BMW se mi moc nechtelo,jsou to dobry hadry i hezky-taky drahy,ale na sportovní jezdeni a clovek s integralni helmou nebo dokonce vyklapeckou se mi tom ani trochu nelibi a "uniformy" moc nemusim,takze jsem koupil Pharao TOUR,pak jsem zjistil,ze mi je v tom vedro a ze v tom taky jezdi kazdej,a ze zadnej zazrak taky ty hadry nejsou,tak jsem to prodal a poridil to co mam,a to uz menit nebudu i kdyby v tom taky za chvilku jezdil kazdej Smile az se roztrhaj koupim neco podobnyho,jsem konecne spokojenejWink

paulik78
Hadry na moto
Přidané 22.07.2008 14:22

Registrace: 22.08.07
Me se libi celkem tohle, mam od toho vyrazne levnejsi provedeni, co je promokave, ale je hodne lehke na leto a jezdeni do prace a domu. No, a musis pro to taky do nemecka, ale Drazdany jsou kousek.

Budna:
http://www.hein-g...rradjacken
Kalhoty:
http://www.hein-g...rradjacken

Komplet je ale za 18 tisic, coz uz je mozna i konkurenceschopne BMW, nevim jak jsou na tom s cenama dneska. helpless
Upravil paulik78 dne 22.07.2008 14:28

TomasTT
Hadry na moto
Přidané 22.07.2008 15:29

Registrace: 15.03.07
Ještě je varianta RUKKA ale jsou to věci spíš do zimy a deště. Jinak do ultra vedra neznám nic lepšího než Rallye2 nebo Rallye2PRO (nová verze je horší než stará - ledvinka u starší verze byla fakt výrazně praktičtější). Z pohledu větrání jsou obě verze o hodně vpředu a i na Dakaru měly ty bundy lidi co jeli na KTM, Hondách apod. Měli sundaný znaky BMW ale bylo legrační okamžitě poznat ty BMW hadry. Důvod jasný - lepší rallye bunda prostě není.
Jinak ale 100% souhlas s brtnikem - v dešti to nasákne a studí i přes goretex, který ale bezvadně funguje v chladnu a větru a dá se to zabalit do té ledvinky. Já k tomu používám nepromokavou bundu a občas i kalhoty a vyndal jsem všechny protektory z bundy (mám kalhoty jak nové, tak staré, ve starých používám klasické kopny, v nových mám originál gelové protektory) a používám místo toho starou vestu Knox. Absolutní spokojenost. Větrání na enduru ve 40C nebo v 50C, to se musí zažít aby člověk pochopil. Když makáte, zvedáte motorku a venku je na sluníčku 58C, tak ten rozdíl pozná každý. Speciálně to Pharao bylo v takovém extrému nanic, nevětralo, kluci s tím jezdili s rozepnutým předkem a přetažený napůl přes ramena, to nemá smysl. V Rallye2 se udělá mikroklima a perfektní. Pravda, barvy jdou časem do háje a kalhoty nejsou zdaleka tak dobrý jako bunda a nedá se to koupit bez goretexu a protektorů ale ... podle mě je to pořád dobrá volba.
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...

Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...

www.touratech.cz
BIGR
Hadry na moto
Přidané 22.07.2008 17:59

Registrace: 30.12.07
Taky jsem přemýšlel co pořídit na léto,protože v tom co mám je hrozný vedro i když vydám vložku. Do RP2 se mi moc nechtělo z důvodu uniformy,ale nakonec jsem pořídil jen bundu. Musím říct,že jsem v tom sice nebyl na poušti,ale popojíždění po rozpálený Praze se tomu skoro podobá a FAKT to supr větrá.I při delších cestách ve vedru je to fakt příjemný oblečení. A když se večer ochladí,tak stačí zapnoput větrání a je to. Skusil jsem v tom vyrazit i když ještě bylo 10-12° s vložkou a zima mi rozhodně nebyla. Ještě jsem v tom nezmok,takže tuhle zkušenost nemám. Ale pláštěnku asi nic nenahradí. Nelobuju za BMW oblečení a sere mě,že v tom jezdí každej zbohatlík kvůli image (bez urážky těm co ho maji a opravdu jsou motorkový nadšenci,co najezdí tisíce km ročně) na kafe do vedlejší ulice. Jen se dělím o své zkušenosti.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS

martens
Hadry na moto
Přidané 22.07.2008 18:11

Registrace: 15.07.08
Starší BMW oděv Rallye2 je fakt výbornej .Ptal jsem se na něj nedavno v Autecu ale bohužel se již nedováží .A na netu jsem ho viděl v nabídce zastoupení BMW v Kijevě.Posílal jsem tam mail ale odpověď nepřišla.Jestli tam má někdo cestu ,mohl by se mrknout?.Jinak od revitu má něco p. Zindler z ZIMO motorad mode and technik v Deggendorfu.Je to malej shop tak většinou dodává na objednání.Fajn je že umí hodně solidní ceny jak u Cayenne Pro tak i u Off Track.

cerv
Hadry na moto
Přidané 22.07.2008 20:59

Registrace: 08.07.07
Přidávám se k hlasům ve prospěch Rally 2 Pro. Napřed se mi zdály strašně drahé, vyzkoušel jsem několik levnějších věcí, ale pořád se stejným výsledkem: v horku zapařenej, v chladu promrzlej. Tak jsem – mj. na základě referencí na tomhle fóru – zatnul zuby, provětral kreditku a jen zírám. V chladu to hřeje, v horku výborně větrá, opravdu je to rozdíl třídy oproti všemu, co jsem měl na sobě předtím. Mám za sebou i celodenní ježdění v dešti a nezdá se mi, že by promočená vrchní vrstva chladila tak, aby se to nedalo vydržet.

Vem čert, jestli v tom jezdí každej pozér. Fakt to funguje a to je hlavní.

www.carvago.com
Zdenal RT
Hadry na moto
Přidané 22.07.2008 22:00

Registrace: 06.09.07
cerv napsal:
Přidávám se k hlasům ve prospěch Rally 2 Pro. Napřed se mi zdály strašně drahé, vyzkoušel jsem několik levnějších věcí, ale pořád se stejným výsledkem: v horku zapařenej, v chladu promrzlej. Tak jsem – mj. na základě referencí na tomhle fóru – zatnul zuby, provětral kreditku a jen zírám. V chladu to hřeje, v horku výborně větrá, opravdu je to rozdíl třídy oproti všemu, co jsem měl na sobě předtím. Mám za sebou i celodenní ježdění v dešti a nezdá se mi, že by promočená vrchní vrstva chladila tak, aby se to nedalo vydržet.

Vem čert, jestli v tom jezdí každej pozér. Fakt to funguje a to je hlavní.

A co stojí bunda? Já mám Pharao Tibet a ta je spíš do chladna a potřebuji neco do horka. Mám sice RT a Rally je na enduro ale jak píšeš "vem to čert"

www.youtube.com/user/zdenalrt/videos?flow=
brtnik
Hadry na moto
Přidané 22.07.2008 22:27

Kdyz uz mas na zimu neni lepsi vzit do tepla jen neco opravdu lehkeho? Treba od bmw airfolw,ale dela to dnes spousta vyrobcu,lookwell,revit,bering....stoji 3-5 tis.bunda....na RT je rallye trochu podivna,taky nezapomen,ze ta bunda je navrzena pro jizdu ve stoje,na RT tolik nefouka....jinak stoji kolem 13 tis.jestli nezlevnilyWink jinak zarucuju,ze v bundicce za 3 tis s dirkama ti bude ve vedru lip nez v rallye hadrech,to totiz profukuje fakt vsude.

eshop.bering.cz/p/b06/prb403.jpg
Upravil brtnik dne 22.07.2008 22:30

turby
Hadry na moto
Přidané 22.07.2008 22:33

Registrace: 27.05.08
Pharao dela i Light variantu vcetne kalhot. Asi to koupim a vyzkousim v zari v Recku.

http://www.polo-motorrad.de/group/1039/product/139531/dmc_mb3_search_pi1.num/12/dmc_mb3_search_pi1.page/3/dmc_mb3_search_pi1.filter.GROUP_PATH.2/%281039%29+Jacken/dmc_mb3_search_pi1.filter.GROUP_PATH.1/%281018%29+Herren/dmc_mb3_search_pi1.filter.GROUP_PATH.0/%281016%29+Bekleidung/Produktdetail.productdetails.0.html
BMW R1150GS ('02), BMW F650 GS Dakar ('01), Honda CB600F Hornet ('00), KTM 250 EXCF ('07) a ted uz i LR Defender 110 '97 momentalne v restauraci

Zdenal RT
Hadry na moto
Přidané 22.07.2008 22:46

Registrace: 06.09.07
brtnik napsal:
Kdyz uz mas na zimu neni lepsi vzit do tepla jen neco opravdu lehkeho? Treba od bmw airfolw,ale dela to dnes spousta vyrobcu,lookwell,revit,bering....stoji 3-5 tis.bunda....na RT je rallye trochu podivna,taky nezapomen,ze ta bunda je navrzena pro jizdu ve stoje,na RT tolik nefouka....jinak stoji kolem 13 tis.jestli nezlevnilyWink jinak zarucuju,ze v bundicce za 3 tis s dirkama ti bude ve vedru lip nez v rallye hadrech,to totiz profukuje fakt vsude.

Nedávno jsem byl v Alpách ,A,CH,F a I, jezdců na RT jsem potkal dost, Rally jsem na několika viděl a divné mi to nepřišlo. Když koupím vyloženě letní tak v Alpách taky můžu zmrznout. Nevím co koupit , 13t je dost ale potřebuji neco univerzálního na vícedenní cestování kdy nevíš jaké bude počasí.. Pharao Tibet do zimy bez problémů i několikahodinový déšt ustojí ale vedro je děs.

www.youtube.com/user/zdenalrt/videos?flow=
Strana 2 z 6:   1    2    3    4    5  ...  6  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Doplňky pro motorkáře :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 69
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,714
Nejnovější člen: Mickey313

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.21 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI