Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Obecné doplňky na motorku
Strana 2 z 2:   1    2  

Jaký polstr do Alu Topcase?
3X
Přidané 09.10.2012 08:25

Registrace: 07.03.09
to co píše vlk se stát může, co je reálnější, že po pádu motorky (třeba i ze stojanu na parkovišti) nebo že vám do kufru ťukne někdo jiný a hned vám přestanou těsnit. V tomto případě už nestačí kufr jen otočit a vylít vodu.

Není nad tašky v kufrech chlapi Wink a to nemluvím o tom, když přijedete někam na ubytko, Vezmu tašku a jdu Grin

HonzaGS-SV
Přidané 09.10.2012 15:23

Registrace: 13.09.09
Mám boční hliníkáče s brašnama, je to paráda, ale říkám v topcase bude jen helma když někde zastavím, jinak tam bude foťák případně ještě kamera za jízdy... Takže fakt budu polstrovat kobercem Smile

magoss
Přidané 09.10.2012 15:27

Registrace: 04.11.10
Já mám v kufrech tašky jak píše 3X je to výhoda někam dojedeš bafneš tašky a mažeš,ale polstrování chci udělat taky ale z důvodu aby když dám něco vychlazeného do kufru aby si to udrželo chvílu svou teplotu takže asi seženu buď mirelon a nebo karimatku

HonzaGS-SV
Přidané 09.10.2012 15:34

Což výhoda to je, ale říkám, že mi jde o to abych tam pohodlně uložil a vyndal helmu a nemusel se ještě navíc prát s taškou..., která mi svým otvorem ještě zmenšuje manipulační prostor.

HonzaGS-SV
Přidané 19.10.2012 18:17

Takže nakonec to opravdu vyhrál zátěžák na dně na překrytí šroubů, prostupu na kabel (pro měnič napětí) a taky měkkému dnu kvůli helmě je použit 2cm molitan na kterém je volně položen také zátěžový koberec. Koberec je v jednom kuse kolem dokola, k uchycení byl použit Chemopren Extrem - pěkně to tedy zatím smrdí ale snad to o to bude lépe držet :-)

Nejdříve jsem kufr z opatrnosti zabalil do strečové fólie, dno zalepil krycí páskou - stejně jako horní hranu kufru (abych to nezpatlal chemoprénem...). Potom jsem krejčovským metrem pořádně naměřil délku a radši asi 3cm přidal (radši víc než mín):-) a postupně začal lepit - lepidlo jsem z tuby nanášel jak na koberec tak na stěnu kufru... a postupně dolepoval poslední stěnu jsem si nechal volně a jen jsem zatlačil koberec abych viděl kde vyjde spoj a zde jsem přebytečný kus odstřihl, poté nanesl zezadu lepidlo + lepidlo na stěnu kufru, zamáčknul a čekal :-) - zatím to pěkně smrdí :-)
Poté jsem vzal ten 2cm molitan, zaříznul aby odpovídal dnu kufru a ještě po obdovu jsem seřízl spodní hranu cca do 45° aby též kopírovala dno kufru - sedí perfektně... drobné nerovnosti molitan hezky vyrovná a poté je zakryt jen navolno položeným kusem zátěžového koberce. Jinak náklady bez lepidla cca 200Kč (a to proto, že mi museli řezat z 4m šírky koberce 40cm pruh :-D)

imageshack.us/a/img12/752/begr1.jpg

imageshack.us/a/img856/6729/begr2.jpg

imageshack.us/a/img846/3369/begr3.jpg

imageshack.us/a/img40/8976/begr4.jpg

imageshack.us/a/img507/904/begr5.jpg

3axap
Přidané 19.10.2012 18:24

Registrace: 23.01.10
HonzaGS-SV napsal:
Takže nakonec to opravdu vyhrál zátěžák na dně na překrytí šroubů, prostupu na kabel (pro měnič napětí) a taky měkkému dnu kvůli helmě je použit 2cm molitan na kterém je volně položen také zátěžový koberec. Koberec je v jednom kuse kolem dokola, k uchycení byl použit Chemopren Extrem - pěkně to tedy zatím smrdí ale snad to o to bude lépe držet :-)

Nejdříve jsem kufr z opatrnosti zabalil do strečové fólie, dno zalepil krycí páskou - stejně jako horní hranu kufru (abych to nezpatlal chemoprénem...). Potom jsem krejčovským metrem pořádně naměřil délku a radši asi 3cm přidal (radši víc než mín):-) a postupně začal lepit - lepidlo jsem z tuby nanášel jak na koberec tak na stěnu kufru... a postupně dolepoval poslední stěnu jsem si nechal volně a jen jsem zatlačil koberec abych viděl kde vyjde spoj a zde jsem přebytečný kus odstřihl, poté nanesl zezadu lepidlo + lepidlo na stěnu kufru, zamáčknul a čekal :-) - zatím to pěkně smrdí :-)
Poté jsem vzal ten 2cm molitan, zaříznul aby odpovídal dnu kufru a ještě po obdovu jsem seřízl spodní hranu cca do 45° aby též kopírovala dno kufru - sedí perfektně... drobné nerovnosti molitan hezky vyrovná a poté je zakryt jen navolno položeným kusem zátěžového koberce. Jinak náklady bez lepidla cca 200Kč (a to proto, že mi museli řezat z 4m šírky koberce 40cm pruh :-D)

imageshack.us/a/img12/752/begr1.jpg

imageshack.us/a/img856/6729/begr2.jpg

imageshack.us/a/img846/3369/begr3.jpg

imageshack.us/a/img40/8976/begr4.jpg

imageshack.us/a/img507/904/begr5.jpg

thumbs up

bystricke
Přidané 20.10.2012 02:19

Registrace: 04.11.07
možná bude problém ftom,že zátěžák kvůli své hrubosti ti bude působit jako šmirgl,čistě teoreticky,uvidíš sám
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz

www.begr.cz
HonzaGS-SV
Přidané 20.10.2012 06:00

to bude při převozu jen na zrcadlovku v brašně a když se půjde na výšlap tak se tam dá helma a zamkne... jinak zas tak tvrdý není - je to ten pružnější a měkčí - není zespoda pogumovaný...

Strana 2 z 2:   1    2  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Obecné doplňky na motorku :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 86
Členové on-line: 2
buboGS, Karlos81

Registrováno: 8,729
Nejnovější člen: ilicz

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.15 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI